Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Εμείς ήμασταν και είμαστε παρόντες για τη Μακεδονία, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, για την υπεράσπιση του Ελληνισμού. Εσείς που ήσασταν, που είστε;




Θ. Μαλκίδης 

Εμείς ήμασταν και είμαστε παρόντες για τη Μακεδονία, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, για την υπεράσπιση του Ελληνισμού. Εσείς που ήσασταν, που είστε; Κρυβόσασταν και σιωπούσατε όταν τα αφεντικά σας κατέθεταν στεφάνια στον Κεμάλ, όταν αρνούνταν τη Γενοκτονία, όταν παρέδιδαν τη Μακεδονία και όταν αδιαφορούσαν για τα θύματα των Ναζιστικών- Φασιστικών Ολοκαυτωμάτων. Το περιγράφει εξαιρετικά ο σπουδαίος ποιητής μας Τάσος Λειβαδίτης <<Η χώρα μου βυθίζεται στο ψέμα και βρίσκουν καταφύγιο οι αλήτες σε χώμα που μυρίζει σαν πληγή>> .


Οι ομιλίες μου για τη Μακεδονία (συλλαλητήριο στη Βέροια) για τη Γενοκτονία ( Σύνταγμα, Αθήνα), για τις Ναζιστικές σφαγές (Ερμακιά Εορδαίας).


Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί :Είμαστε εγγόνια των Ελλήνων, δεν είμαστε εγγόνια των Οθωμανών !




ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΙΛΑΛΙ . ΚΑΤΕΡΙΝΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 

ΣΤΗΝ  ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 100 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ 
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ: O ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ !  

Μετάφραση : Θεοφάνης Μαλκίδης

Είμαι τιμή μου να είμαι εδώ μαζί σας σήμερα και ειδικά μαζί με τον  Μιχάλη  Χαραλαμπίδη, του οποίου η θέση στην αναγνώριση  από το ελληνικό κράτος της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων του Πόντου,  είναι πρωταγωνιστική.
Και το γεγονός ότι μοιράζομαι το ίδιο βήμα με αυτόν  είναι η μεγαλύτερη τιμή για μένα .
Κάποιοι από εσάς που με ξέρετε χωρίς να με έχετε γνωρίσει , είναι χρήσιμο να ακούσετε την ιστορία της οικογένειάς μου, η οποία είναι και ιστορία της  γενοκτονίας που διέπραξε το τουρκικό φασιστικό κράτος.
Είναι η ιστορία της γενοκτονίας που υλοποίησε το  τουρκικό φασιστικό κράτος, γενοκτονία η οποία θα είχε περισσότερα θύματα εάν δεν αντιστεκόταν οι άνδρες και οι γυναίκες, που πολέμησαν μέχρι την τελευταία σφαίρα τους. Αντάρτες όπως η Ελένη Τσαούς και του Βασίλη Ουστά  των οποίων  είναι η τιμή να είμαι  εγγονός τους . Είμαστε εγγόνια των Ελλήνων,  δεν είμαστε  εγγόνια των Οθωμανών.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Κηδεία ενός ακόμη αγνοούμενου Στρατιώτη. Ανδρέας Έλληνας, Κύπρος 1974.



Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και ώρα 11π.μ.  στην Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος Μακεδονίτισσας Λευκωσίας κηδεύεται ο πεσόντας κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο  ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ 286 ΜΤΠ 《 ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ》από το Πραστειό Μόρφου, ο οποίος έπεσε στις 20 Ιουλίου 1974 στο Κοντεμένο. 

Ο Πόντιος αγωνιστής Ταμέρ Τσιλιγκίρ και φυλακισμένος για χρόνια στα Τουρκικά Νταχάου: "Η Τουρκία έχει οικοδομηθεί πάνω στο αίμα των Ελλήνων!"


Ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ για τη Γενοκτονία: «Η Τουρκία έχει οικοδομηθεί πάνω στο αίμα των Ελλήνων…..Είναι ανάγκη να επαναστατήσουμε για τις αδικίες της ιστορίας»
Με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου τιμούμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821, από την οποία προήλθε η αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και στη συνέχεια η δημιουργία του ελληνικού κράτος. Και αν η ελευθερία της Ελλάδας ήταν «από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά», όπως γράφει ο Διονύσιος Σολωμός στον εθνικό ύμνο, στην άλλη πλευρά του Αιγαίου χρησιμοποιήθηκε το αίμα των Ελλήνων, για την ανοικοδόμηση του τούρκικου κράτους.

Αυτήν την άποψη, η οποία ακούγεται όλο και πιο συχνά, τελευταία, στη χώρα μας, μοιράζεται στο Newpost.gr ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ (Tamer Çilingir). 
Πρόκειται για το συγγραφέα, που βίωσε το απάνθρωπο πρόσωπο του τουρκικού κράτους, φυλακίστηκε για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, έκανε απεργία πείνας 91 ημέρες για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, παρέμεινε έγκλειστος 10 χρόνια και μετά την προσωρινή αποφυλάκισή του φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό! 






Είναι ο συγγραφέας στην τουρκική γλώσσα  για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και παράλληλα διαχειρίζεται ιστοσελίδα με την οποία προσπαθεί να ενημερώσει τους κατοίκους της Μαύρης Θάλασσας για αυτό το τεράστιο ζήτημα, για την αναγνώριση του οποίου παλεύει με όλες του τις δυνάμεις.
Η συμβολή του είναι τεράστια και θα αποδειχτεί αυτό με την πάροδο των χρόνων!  Το θέμα της Γενοκτονίας στην Ελλάδα, εκτός από τις μαρτυρίες βασίστηκε στην πολύτιμη συμβολή και έρευνα του αείμνηστου καθηγητή βυζαντινολογίας, Πολυχρόνη Ενεπεκίδη που έφερε στο φως τα γερμανοαυστριακά αρχεία που αφορούσαν την περίοδο 1908-1918 όπου αποκαλύπτονταν αβίαστα μέσα από αυτά ο γενοκτονικός σχεδιασμός των Νεότουρκων εθνικιστών.
Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του βιβλίου του Ταμέρ Τσιλιγκίρ, «Η Αλήθεια του Πόντου»

Ο Τσιλιγκίρ στέκεται στην περίοδο 1914-1923 όπου κορυφώθηκαν οι εκκαθαρίσεις, χρησιμοποιώντας οθωμανικές και τούρκικες πηγές, οι οποίες αποτελούν τρανταχτή απόδειξη όσων πράχθηκαν, πριν έναν αιώνα.
Γι’αυτό, όπως έχει  τονίσει ο Θεοφάνης Μαλκίδης ο Τσιλιγκίρ  «…πρωταγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα για την αλήθεια, την ιστορία, την αποκατάσταση και την αναγνώριση του μαζικού εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων και των άλλων λαών στην Τουρκία, για την αποκαθήλωση του Κεμαλικού Φασισμού, για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία». (Με τον Ταμέρ Τσιλιγκίρ και τον Γιάννη Βασίλη Γιαιλαλί θα μιλήσουμε στην Πτολεμαίδα στις 11 Μαΐου 2019)






Ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ μίλησε στο Newpost.gr για την έρευνά του πάνω στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και έστειλε ένα μήνυμα που συμπορεύεται με το κλίμα των ημερών και της εθνικής εορτής. «Πρέπει να γίνει επανάσταση για να αποκατασταθεί η αδικία της ιστορίας», λέει με πάθος και αναλύει την απολυταρχικότητα του τούρκικου πολιτεύματος από τους τελευταίους σουλτάνους και τον Κεμάλ Ατατούρκ μέχρι τον Ερντογάν. Συγκινεί δε με την περιγραφή της συνειδητοποίησης της ελληνικής του καταγωγής«Δεν αισθάνθηκα ποτέ Τούρκος, είμαι Έλληνας Πόντιος», απάντησε με θάρρος, αυτός, ο αγωνιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε σχετική ερώτηση που του έγινε σε μία συνέντευξη που αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα, τα οποία δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.
Από τα Λιβερά στην Κωνσταντινούπολη και στο λύκειο «εκπαίδευσης» εθνικιστών και μετά στις φυλακές για τον αγώνα του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Εύχομαι , έστω και τώρα, να έγινε κατανοητό στις Ελληνίδες και τους Έλληνες...



Εύχομαι , έστω και τώρα, να έγινε κατανοητό στις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι η δήθεν κυβέρνηση, η τάχα αντιπολίτευση, οι ψευτοκαθηγητές και οι ψευτοδιανοούμενοι, οι υποτακτικοί του καθεστώτος, δεν μπορούν να υπερασπίσουν  την υπόθεση αναγνώρισης της Γενοκτονίας, τη Μακεδονία, την οικονομία, τη δημογραφία, την παιδεία, την εργασία, τον Ελληνισμό. 

Εύχομαι....

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Συνεχίζουμε !


Την ώρα που τα κόμματα τοποθετούν στα ψηφοδέλτιά τους αρνητές της Γενοκτονίας και υπονομευτές της αναγνώρισης , τη στιγμή που οι Ελλαδικοί θεσμοί είτε υβρίζουν καταθέτοντας στεφάνι στον Κεμάλ, είτε αδιαφορούν για τους δολοφονημένους προγόνους μας, εμείς συνεχίζουμε. 

Ο Αρμενικής και Ελληνικής καταγωγής Άρης Μπαμπικιάν, μέλος του Κοινοβουλίου του Οντάριο του Καναδά, με τη συμβολή του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, το οποίο πρωτοστάτησε στις 12 αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας από πόλεις του Καναδά,  κατέθεσε αίτηση για αναγνώριση της Γενοκτονίας. 


Για να υποστηρίξετε AMEΣΑ  την αναγνώριση  της γενοκτονίας συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο παρακάτω κείμενο στα Αγγλικά και στείλτε το στους βουλευτές με BCC (κάντε copy paste τη λίστα παρακάτω).



Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Όταν ανέχεσαι την κατάθεση στεφάνου στο δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ,τους αρνητές της Γενοκτονίας και τους υπονομευτές της αναγνώρισης, τη βράβευση του πρωθυπουργού της Ελλάδας από το δολοφόνο στη Σμύρνη,επόμενο είναι να τοποθετούνται ανάλογοι ευρωβουλευτές και βουλευτές.....




Θ. Μαλκίδης 

Οι ευθύνες αυτών που ανέχθηκαν την Ύβρη....

Ξαφνιάστηκαν όλοι από τους αρνητές της Γενοκτονίας , τους υπονομευτές της αναγνώρισης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν από τα μη - κόμματα ως υποψήφιοι ευρωβουλευτές, βουλευτές, σύμβολοι κλπ    Ωστόσο με δεδομένη την πορεία και το επίπεδο, το ήθος και την αξία του πολιτικού προσωπικού και της πνευματικής τάξης,  είναι προφανές και επόμενο οι συγκεκριμένοι κομματικοί μηχανισμοί να προβαίνουν   σε ανάλογες κινήσεις. 

Όταν στη γη που κατέφυγαν οι διασωθέντες από το μαζικό έγκλημα στη Σμύρνη, στην Τραπεζούντα, στην Αδριανούπολη, στον τόπο του Διστόμου και των Καλαβρύτων,  ανέχεσαι αμόρφωτοι και απαίδευτοι Πρωθυπουργοί και Υπουργοί να καταθέτουν στεφάνια στο δάσκαλο του Χίτλερ Μουσταφά Κεμάλ, να γίνονται επίτιμοι διδάκτορες σε πανεπιστήμια που είναι οικοδομημένα πάνω στο αίμα των Ελλήνων της Ιωνίας,   αρνούμενοι  τη Γενοκτονία, χορεύοντας ζεϊμπέκικο πάνω στους άταφους νεκρούς της Μικράς Ασίας, τότε όλα είναι αναμενόμενα. 

Την Ύβρη όμως, όπως γνωρίζουμε, ακολουθεί η Νέμεσις, η Κάθαρσις. Αυτή έρχεται από την Ιστορία, το Δίκαιο, τη Μνήμη και την Αλήθεια. Από τις Αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας, από τον Αγώνα μας σε όλον τον κόσμο. 






Ο Τσίπρας πήγε στην Τουρκία “επίσκεψη εργασίας” και όχι “επίσημη επίσκεψη”. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν κατάθεσε στεφάνι στον Κεμάλ.