Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Εκτός ο Μακεδονικός Αγώνας από αυτούς που ψήφισαν τη "Συμφωνία", εκτός και από αυτούς που την εφαρμόζουν.....




Θ. Μαλκίδης 

Εκτός η Νεότερη Ελληνική ιστορία, εκτός ο Μακεδονικός Αγώνας 

Από την ομιλία μου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Χρώμιο Κοζάνης Μακεδονίας 

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε λάβει απόφαση να μη διδαχθεί η Ιστορία γενικής παιδείας Γ΄Λυκείου, όπου περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων ο Μακεδονικός Αγώνας. Απόφαση η οποία, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, δεν αναιρεί και η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια τακτική. 

Η απουσία της Ιστορίας Γενικής Παιδείας από το Πρόγραμμα της Γ΄ Λυκείου είναι χαρακτηριστική και έτσι για πρώτη φορά το 2020 θα αποφοιτήσουν μαθητές από τα Γενικά Λύκεια χωρίς να έχουν διδαχθεί τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Νεότερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας σε μία εποχή, όπου όλοι αναγνωρίζουν τη σημασία της ιστορικής μνήμης και συνείδησης.

Βασικό επιχείρημα για την κατάργηση της Ιστορίας Γενικής Παιδείας αποτέλεσε η διαπίστωση ότι οι ώρες τσε πολλές περιπτώσεις απαξιώνονταν από την πλειονότητα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, και οι εκπαιδευτικοί είχαν να αντιμετωπίσουν ένα  αδιάφορο ακροατήριο. Και έτσι αντί να αλλάξει η διδακτική πρακτική καταργείται το μάθημα της Ιστορίας 

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι με βάση και τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα για το Γυμνάσιο (ΦΕΚ 959, τ.Β΄21/3/2019) δεν θα διδάσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο) η ιστορική περίοδος του 20ου αιώνα, και μετατίθεται η διδασκαλία της για την Α΄ Λυκείου , ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το περιεχόμενο της διδασκαλίας για τη Β΄ Λυκείου. Είναι ορατός, λοιπόν, ο κίνδυνος να αποφοιτούν σταδιακά οι μαθητές  και να έχουν ελάχιστη έως και μηδαμινή ιστορική γνώση για γεγονότα του 20ου αιώνα.






Να θυμίσουμε ότι στο βιβλίο της Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ΄Λυκείου γράφονται τα εξής μεταξύ των άλλων για τη Μακεδονία και για το Μακεδονικό Αγώνα (σ.66): 



Το άγνωστο ολοκαύτωμα στη Χηλή του Εύξεινου Πόντου, 1922.


Θ. Μαλκίδης

Το ολοκαύτωμα στη Χηλή του Εύξεινου Πόντου 

Η Χηλή βρίσκεται  70 χλμ. βορειοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό και γνωστό θέρετρο, όπου ζούσαν Έλληνες. Πολλοί από αυτούς σκοτώθηκαν υποχρεωτικά στρατολογημένοι ως Οθωμανοί στρατιώτες στη μάχη της Καλλίπολης κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ αρκετοί διώχθηκαν στα τάγματα εργασίας.  Στις 24  Σεπτεμβρίου του 1922 ως αποκορύφωμα των διωγμών, έγινε η σφαγή 150 Χηλητών, ενώ όσοι γλύτωσαν  πήραν το δρόμο της προσφυγιάς προς την Ελλάδα. 

4 Οκτωβρίου 1941: Η σφαγή των Ελλήνων από τους Βούλγαρους κατακτητές στους Φιλίππους Μακεδονίας



 Συμπληρώνονται 78  χρόνια  σήμερα από την ημέρα που οι Βούλγαροι κατακτητές εκτέλεσαν 25 κατοίκους του οικισμού των Φιλίππων, στο πλαίσιο του σχεδίου τους για την επιβολή της εξουσίας τους σε μια περιοχή που διεκδικούσαν για πολλά χρόνια. Η σφαγή ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου του 1941, ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου και άφησε -όπως ήταν φυσικό- ανεξίτηλα σημάδια στην μνήμη των κατοίκων των Φιλίππων.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

«Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες».



Θ. Μαλκίδης

 «Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες». (Κώστας Βάρναλης) 

Για την απαιτούμενη  από το Σύνταγμα  της Ελληνικής Δημοκρατίας πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων όπου έγινε για η κύρωση της  "Συμφωνίας" για τη Μακεδονία, οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Η  <Συμφωνία> είναι μία διεθνής – διμερής συμφωνία η οποία για να καταστεί αναπόσπαστο μέρος της  έννομης τάξης της Ελλάδας θα πρέπει κατά το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος να κυρωθεί με τυπικό νόμο. 





Η κυβερνητική πλειοψηφία και κάποια μέλη της Βουλής από άλλα κόμματα καθώς και ανεξάρτητοι, υποστήριζαν ότι χρειαζόταν η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, δηλ.  151, κατά την παρ. 3 του άρθρου 28, η οποία και συμπίπτει με την κυβερνητική πλειοψηφία. Επίσης υποστηριζόταν  ότι η υπερψήφιση της  <Συμφωνίας> συνδέεται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση. 

Ωστόσο

Η ψήφιση νόμου που κυρώνει διεθνή συνθήκη ή συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και τρίτων κρατών χρειαζόταν κατά το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος την πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των Βουλευτών μόνο όταν με αυτήν αναγνωρίζονται σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα

Ενδεχόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ με την ένταξη των Σκοπίων σχετίζεται άμεσα με την υπογραφή της συμφωνίας, εφόσον καθένας από τους παραπάνω οργανισμούς έχουν τους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις για την ένταξη τρίτων χωρών σε αυτούς, όπως τα Σκόπια. 



Αλλά ούτε και η παρ. 3 του ιδίου άρθρου, που απαιτεί πλειοψηφία τουλάχιστον 151 Βουλευτών, εφαρμόστηκε αφού  η διάταξη αυτή απαιτεί περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας εκ μέρους της χώρας μας,  κατά την κρατούσα ερμηνεία που έχει δοθεί σε αυτή την έννοια υπό την έποψη του άρθρου 28 παρ. 3 του Συντάγματος

Και για αυτό το λόγο η " Συμφωνία" μεταξύ των άλλων, θα κριθεί από την Ιστορία και τον Λαό.




3 Οκτωβρίου 1943. Το έγκλημα από τους Γερμανούς Ναζί κατακτητές στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων

Λιγκιάδες μνημείο

Μία ακόμη σφαγή  αθώων Ελλήνων από τους Γερμανούς Ναζί. Λιγκιάδες Ιωαννίνων 

Το χωριό Λιγκιάδες βρίσκεται απέναντι από τα Γιάννενα, στο βουνό Μιτσικέλι. Ο θάνατος ενός γερµανού αξιωµατικού, του αντισυνταγματάρχη Καταδρομών Γιόζεφ Ζάλμινγκερ φίλου του Χίτλερ από αντάρτες του ΕΔΕΣ, θεωρείται η αφορμή για τα αντίποινα στους Λιγκιάδες.... Ήταν 3 Οκτωβρίου του 1943 όταν έξι καμιόνια γεμάτα με Γερμανούς καταδρομείς της σκληρής μεραρχίας «Εντελβάις» εισέβαλαν στο χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων και ήσαν έτοιμοι να διαπράξουν ένα αποτρόπαιο και φριχτό έγκλημα. Η θηριωδία των γερµανικών στρατευµάτων άρχισε στις12.00 το µεσηµέρι στην Αµφιθέα. Οι Γερµανοί ανηφορίζουν στο βουνό και φθάνουν στους Λιγκιάδες. Εκείνη την ώρα στο χωριό βρίσκονταν λίγα άτοµα, οι περισσότεροι ηλικιωµένοι και µερικές γυναίκες µε τα παιδιά τους.

Τους υπόλοιπους έσωσαν τα καρύδια, που ήταν η εποχή της συγκοµιδής τους.  Όταν κατόπιν επέστρεψαν στο χωριό οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν φρικιαστικές!

Οι Γερμανοί είχαν κάψει ζωντανούς πολλούς κατοίκους εκτός από τα σπίτια τους. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική! Οι ναζί είχαν δημιουργήσει ένα σκηνικό φρίκης. Άλλους κατοίκους τους έκαψαν ζωντανούς και άλλους τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ αφού τους κατέβασαν στα υπόγεια των σπιτιών τους. Μητέρες αγκαλιά με τα νεκρά παιδιά τους, ηλικιωμένοι πνιγμένοι στο αίμα και σωροί από πτώματα στην πλατεία του χωριού συνέθεταν το σκηνικό στους Λιγκιάδες μετά το πέρασμα των Γερμανοναζιστών…

Από τους 96 που µέτρησαν, 92 νεκροί, µεταξύ των οποίων 34 παιδιά ηλικίας 6 µηνών ως 11 ετών, 37 γυναίκες, 30 έως 64 ετών,και 11 άτοµα άνω των 70 ετών.

Γλίτωσαν τον θάνατο µόνο τέσσερις: ένα βρέφος, µια νεαρή γυναίκα, που τα κορµιά των συγχωριανών της την κάλυψαν πέφτοντας την ώρα του πολυβολισµού, και δύο 24χρονοι άνδρες που οι σφαίρες τούς τραυµάτισαν επιπόλαια.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας: Να τηρηθεί η νομοθεσία.....




Στην περίπτωση που επιχειρηθεί διδασκαλία της από ιδιωτικό φορέα, ο φορέας αυτός θα πρέπει να πληροί απολύτως, όπως και κάθε άλλος αντίστοιχος, τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία διατάξεις, λέει ο υπουργός Εξωτερικών. 

Με τον τρόπο αυτό απαντά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τη διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας από φιλοσκοπιανό φορέα στην Πέλλα υπογραμμίζοντας ότι “η τήρηση όσων προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εργαλείο απαραίτητο εργαλείο προκειμένου να απαιτούμε την πλήρη συμμόρφωση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στις δικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν τη συμφωνία”.

Η δράση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας(ΑΜΚΕ) με την επωνυμία, “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ”, με το διακριτικό τίτλο, “ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ”, και έδρα την Αριδαία προβληματίζει την τοπική κοινωνία του νομού Πέλλας ήδη από τον Νοέμβριο του 2018 όταν και ιδρύθηκε. Πόσο μάλλον τώρα που ξεκινά την παράδοση μαθημάτων εκμάθησης της “μακεδονικής” γλώσσας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα μαθήματα πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες: “Η ΑΜΚΕ 'ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ' θα διοργανώσει φέτος μαθήματα μακεδονικής γλώσσας για περιορισμένο αριθμό ενήλικων ατόμων, ως πιλοτικό πρόγραμμα, μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας διδασκαλίας, στην έδρα της στην Αριδαία. Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν, θα αρχίσουν στα μέσα του Οκτωβρίου 2019, θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο 2020 και θα παραδίδονται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα από τις 19:00 έως τις 20:00”.

Αριθμοί και ευθύνες για το μέλλον του Ελληνισμού.....


Θ. Μαλκίδης 

Όταν οι αριθμοί τα λένε όλα:  

*Τις τελευταίες πέντε  ημέρες έφτασαν στα νησιά 191 βάρκες  μεταφέροντας παράνομα στην Ελλάδα 6871 ανθρώπους.

*Κατά μέσο όρο  εισήλθαν παράνομα στη Ελλάδα 1374 άνθρωποι ανά  ημέρα μόνο τα τελευταία  πέντε εικοσιτετράωρα. 

*Από το τέλος Αυγούστου έχουν μεταφερθεί 4.000 άνθρωποι από τα νησιά στην ενδοχώρα και έως το τέλος Νοεμβρίου θα μεταφερθούν άλλοι 12.000, κυρίως στη Μακεδονία και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. 

*Θα χρηματοδοτηθεί  η εγκατάσταση 40.000 σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία και θα εισαχθούν 16.000 στην αγορά εργασίας.

*Κάθε μέρα γεννιούνται 250 περίπου παιδιά, εκ των οποίων τα 50 από αλλοδαπές μητέρες .

*Κάθε μέρα πεθαίνουν 350 περίπου άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες. 

*Περισσότεροι από 250.000 Έλληνες επιστήμονες και άλλοι 300.000 περίπου έχουν φύγει από το 2010 στο εξωτερικό.

Το έγκλημα των Βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής στα Λευκόγεια Δράμας



Τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη του 1941, εκτελέστηκαν από τις κατοχικές βουλγαρικές δυνάμεις στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, είκοσι άνδρες από τα Λευκόγεια, το Χρυσοκέφαλο και την ευρύτερη περιοχή. Ένα ακόμη άγνωστο και ατιμώρητο έγκλημα από τους Βούλγαρους συμμάχους των Γερμανών Ναζί οι οποίοι τους παρέδωσαν την Μακεδονία και την Θράκη, ένα ακόμη έγκλημα εναντίων των Ποντίων, οι οποίοι  υπέστησαν Γενοκτονία και από το Δάσκαλο Κεμάλ και από το Μαθητή Χίτλερ και τους συνεργάτες του. 

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Τα, εντός και εκτός Ελλάδας, κρατικά και παρακρατικά τρωκτικά


Θ.Μαλκίδης 

Μου είναι γνωστά τα, εντός και εκτός Ελλάδας, κρατικά και παρακρατικά ανθρωπόμορφα τρωκτικά που ασχολούνται με τη δραστηριότητά μου, απειλώντας και συκοφαντώντας.

Τα κρούσματα όμως των τελευταίων ωρών μετά  την ομιλία μου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και τις αναφορές μου για το μείζον ζήτημα της <<Συμφωνίας>> και της Γενοκτονίας των Ελλήνων, φαίνεται ότι προκάλεσε αλλεργικό σοκ. Κατανοητά όλα, τη <<δουλειά>> τους κάνουν και πρέπει να φανούν <<εργατικοί>> στα αφεντικά τους. 

Τα ενημερώνω όμως ότι σε αντίθεση με αυτά που έχουν πουλήσει τη ψυχή τους για θέσεις, ευρώ και δολάρια, εμείς έχουμε την Πίστη και την Ιστορία μαζί μας. Για αυτό και θα νικήσουμε !

Υ.Γ Κατανοώ την, πλην εξαιρέσεων, σιωπή για τα όσα έχω γράψει εδώ και καιρό. Χρειάζεται θάρρος να είσαι με  την αλήθεια και από ότι φαίνεται λίγοι άνθρωποι το έχουν πια...


"Να πάρουμε το τελευταίο σου βλέμμα να μας κοιτάζει να μην ξεστρατίσουμε......."



Ο σπουδαίος ποιητής της Κύπρου Κώστας Μόντης για το Γρηγόρη Αυξεντίου (και για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα)

"Να πάρουμε το τελευταίο σου βλέμμα  να μας κοιτάζει να μην ξεστρατίσουμε......."

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ ΜΑΣ
(“Στιγμές”, 1958)

Να πάρουμε μια σταγόνα απ᾽ το αίμα σου
να καθαρίσουμε το δικό μας,
να πάρουμε μια σταγόνα απ᾽ το αίμα σου
να μπολιάσουμε το δικό μας,
να πάρουμε μια σταγόνα απ᾽ το αίμα σου
να βάψουμε το δικό μας
να μη μπορέσει πια ποτέ
να το ξεθωριάσει ο φόβος.

Να πάρουμε το τελευταίο σου βλέμμα
να μας κοιτάζει να μην ξεστρατίσουμε, να πάρουμε την τελευταία σου εκπνοή
να ᾽χουμε οξυγόνο ν᾽ αναπνέουμε χιλιάδες χρόνια, να πάρουμε τις τελευταίες σου λέξεις
να ᾽χουμε να τραγουδάμε
ανεξάντλητα εμβατήρια για τη λευτεριά…

Μην πέσει σκιά στον τάφο αυτό
ούτε από γιασεμί στο φεγγάρι.
Ο τάφος αυτός είναι για να παίζει
με ξίφη αυγουστιάτικων ηλιαχτίνων
και να στέλνει διπλούς ήλιους
πίσω στον ήλιο.
Κι ακόμα όχι, ο τάφος αυτός
δεν είναι για ν᾽ αντανακλά τον ήλιο,
ο ήλιος είναι για ν᾽ αντανακλά τους ήλιους του.







getphoto1

Η σφαγή στην Κορμίστα Σερρών και τα 91 θύματα των Βούλγαρων κατακτητών



Η Κορμίστα (παλιότερη γραφή Κρομμύστα), βρίσκεται στις βορειοδυτικές υπώρειες του Παγγαίου όρους, κάτω από το μοναστήρι της Παναγιάς της Εικοσιφοίνισσας, σε υψόμετρο 299 μέτρων και διοικητικά υπάγεται στο δήμο Αμφίπολης. 



Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Θα νικήσουμε


<<Θα νικήσουμε στέλνοντας στα απορρίμματα της Ιστορίας τη "Συμφωνία" , αυτούς που την υπέγραψαν και αυτούς που θα την εφαρμόσουν. Ο Ελληνισμός πορεύεται με τις εξαιρέσεις>> 

 Από την ομιλία μου στη συγκλονιστική εκδήλωση για την επέτειο Μνήμης  του Μακεδονικού Αγώνα.