Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Κουίζ

 Κουίζ για δυνατούς λύτες:




Τι απεικονίζει η φωτογραφία;


Οι Αζέροι γκρέμισαν τον σταυρό από το Στεπανακέρτ!


 



Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει απτόητο το καταστροφικό του έργο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων Αρμένιων αυτονομιστών που ζούσαν μέχρι πρόσφατα στον θύλακα αυτό του Νότιο Καυκάσου.


Η εκτέλεση των 49 της Παραμυθιάς: ογδόντα χρόνια μετά



Ο ρόλος των τσάμηδων και η λήθη της ιστορίας


Στην πόλη της Παραμυθιάς τον Σεπτέμβριο του 1943, πριν από 80 χρόνια, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών γίνονται δύο διαδοχικές εκτελέσεις αμάχων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής με την ενεργό συμμετοχή Ελλήνων πολιτών που όμως αυτοπροσδιορίζονται ως Μουσουλμάνοι αλβανικής καταγωγής ή ως Τσάμηδες.


Απαγορεύεται το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και επιτρέπονται έως και τρία ενδύματα το χρόνο!

 

Καλώς ήρθατε στο σχέδιο για το Λονδίνο του Σαντίκ Καν (δημάρχου)

Μια παγκόσμια ομάδα των δημάρχων των πόλεων, C40, υπό την προεδρεία του Σαντίκ Καν, έχει ένα ακραίο όραμα για τις καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων για το οποίο οι επικριτές του λένε ότι αυτό θα περιορίσει την προσωπική επιλογή.

Η ιστορική μάχη των Γαυγαμήλων – 1/10/331 Π.Χ.


 

Στις 1 Οκτωβρίου το 331 π. χ πραγματοποιήθηκε μια απο τις αποφασιστικές μάχες που έκριναν την ιστορία του κόσμου. Η μάχη στα Γαυγάμηλα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της εκστρατείας του Αλεξάνδρου. Ο Δαρείος Γ´ μετά απο την πρώτη συνάντηση του με τον Μ. Αλέξανδρο στην Ισσό (333 π. Χ) που έχασε την μάχη, προκειμένου να αποτρέψει έναν αλλο πόλεμο, πρόσφερε την παράδοση όλων των περιοχών δυτικά του Ευφράτη, υψηλά λύτρα για τα χαρέμια που είχαν αρπαχτεί απο τον Αλέξανδρο στην Ισσό και το χέρι της κόρης του. Όμως ο Αλέξανδρος τα απορρίπτει. Ο σκοπός του ήταν η κατάκτηση της αυτοκρατορίας των Αχαιμενήδων.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Η Ύβρις για τους Έλληνες δολοφονημένους στην κατοχή και η παραχάραξη της ιστορίας : Οι «Τσάμηδες» και η δήθεν «Γενοκτονία τους» (!) από την Ελλάδα

 


 Θεοφάνης Μαλκίδης


Η Ύβρις για τους Έλληνες δολοφονημένους στην κατοχή και η παραχάραξη της ιστορίας: Οι «Τσάμηδες» και η «Γενοκτονία τους» (!) από την Ελλάδα


Πριν ακριβώς μία εβδομάδα οι βουλευτές της Ομάδας στο Αλβανικό Κοινοβούλιο «Δημοκρατία και Ένταξη» (PDIU ) και ο Πρόεδρος της  Σπετίμ Ιντρίζι, διοργάνωσαν εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα  «Μην ξεχνάτε την Τσαμουριά», ως μέρος των πρωτοβουλιών  στο πλαίσιο του νόμου 7839 του 1994, με τον οποίο η 27η Ιουνίου ανακηρύχθηκε (ομόφωνα) ως «Ημέρα της Γενοκτονίας κατά των Αλβανών της Τσαμουριάς από τους Έλληνες σοβινιστές»…… Μάλιστα στο ψήφισμα  της Βουλής  («Για τη διευθέτηση του ζητήματος της Τσαμουριάς και άρσης του εμπολέμου») που συνόδευσε το  Νόμο, αναφέρεται πως «τo θέμα των Τσάμηδων από ιστορική και νομική πλευρά, όσο και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί υποχρέωση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία απορρέει από δεσμευτικές αποφάσεις του αλβανικού κοινοβουλίου».


Ολόκληρη η Ελλάδα Ολοκαύτωμα



 "ΟΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΟΥΜΕ,

ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΣΚΟΤΩΣΕΤΕ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ!"


Στις 6 Οκτωβρίου 1943, το Γ' Ράιχ ολοκαυτώνει την Καλή Συκιά Ρεθύμνου. Οι ναζιστικές ορδές ενισχυμένες με την ομάδα φονιάδων του σφαγέα Σούμπερτ επέδραμαν στην Καλή Συκιά αναζητώντας τους άντρες του χωριού για να ξεπλύνουν με το αίμα τους την ντροπή τους για το πλήγμα που δέχθηκαν από την Εθνική Αντίσταση στη Μάχη του Τσιλίβδικα. 

Άγνωστοι Ήρωες



 Σαν σήμερα το 1942, έγινε η δίκη των καταδρομέων της Ρόδου Σάββα και Κυρμιχάλη, οι οποίοι δικάστηκαν και καταδικάσθηκαν ως Ιταλοί πολίτες.

Τα «Δύο Κράτη» των Τούρκων Κατακτητών και οι Δι-Ζωνικώς στοχο-προσηλωμένοι

 

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ Α-140,5: ..."Οἷς εἰ ξυγχωρήσετε, καὶ ἄλλο τι μεῖζον εὐθὺς ἐπιταχθήσεσθε ὡς φόβῳ καὶ τοῦτο ὑπακούσαντες"...


ΗΛΙΟΥ φαεινότερον. Επακριβώς προβλέψιμο προ πολλών ετών. Από ούκ ολίγους οξυδερκείς σε Κύπρο, Ελλάδα κι εξωτερικό. Γεγραμμένο «προφητικά» στην τότε αρθρογραφία και δηλώσεις τους. Κι έκτοτε κατ’ επανάληψιν αποδεικνυόμενο στην πράξη θλιβερό γεγονός ότι:

Πατριδογνωσία: Η πετρόχτιστη Καστάνιανη Ιωαννίνων από ψηλά!

 

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Τραγωδία

 


Μία σκηνή από αρχαία ελληνική τραγωδία η οποία εκτυλίσσεται αυτές τις ώρες στο Αρτσάχ. 

Γιάννης Ιωαννίδης

 



Θεοφάνης Μαλκίδης


Εκτός από τα παιδικά και εφηβικά βιώματα, όταν έβλεπα τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά μαζί με τον Ιωαννίδη να διδάσκουν καλαθοσφαίριση και να προβάλλουν την Ελλάδα, μεταφέρω ως ελάχιστη αναφορά στη μνήμη του, την εμπειρία μου από τη γνωριμία μου με τον άνθρωπο Γιάννη Ιωαννίδη:

Αρτσάχ – Αυτή την ομερτά θα την πληρώσουμε όλοι




Οι εικόνες από τις διαδρομές των Αρμενίων προσφύγων του Αρτσάχ θυμίζουν –συνταρακτικά– τις ασπρόμαυρες εικόνες του 1915 και τον διωγμό όσων πρόλαβαν να γλυτώσουν τη Γενοκτονία.

Ο Μενέντεζ, τα F-16 και η σημασία τους για την Τουρκία (και την Ελλάδα)



Η απομάκρυνση του Ρόμπερτ Μενέντεζ από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν την αφορμή να επανέλθει στο σήριαλ των τουρκικών F-16. Επιστρέφοντας από το Ναχιτσεβάν, ο Ερντογάν αποκάλεσε «ευκαιρία για την προμήθεια των αεροσκαφών F-16» την υπόθεση Μενέντεζ, ενώ συνέδεσε και πάλι ευθέως την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την πώληση των αεροσκαφών: «Αν οι ΗΠΑ τηρήσουν την υπόσχεσή τους, το κοινοβούλιό μας θα τηρήσει και τη δική του».

Η λίμνη Κάρλα από τα 35.000 πόδια μετά την επέλαση της κακοκαιρίας

 

Κείται ή δεν κείται μακράν η Κύπρος ω Αθηναίοι...


ΑΞΙΖΕΙ να υπογραμμιστεί, αλλά και να σχολιαστεί,

η σπουδαιότατη σημασία της δήλωσης που έκανε

ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας του ελλα-δικού μας κράτους Νίκος Δένδιας από την εξέδρα όπου οι επίσημοι δέχθηκαν τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης της κυπριακής μας Εθνικής Φρουράς και της ελλα-δικής μας ΕΛΔΥΚ, στην 63η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στη Λευκωσία, απέναντι από τα εγγύς σκλαβωμένα για πεντηκοστό ήδη έτος από τον τουρκικό Αττίλα ελληνικά εδάφη της Κύπρου.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Αφοπλίζουμε νησιά και βραχονησίδες;

 



«Φωτιά» βάζει άρθρο τουρκικής εφημερίδας πως η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ήδη την αποστρατιωτικοποίηση, την οποία η Τουρκία έχει ζητήσει ήδη από το 2020 

Οι Ναζί Τσάμηδες και το έγκλημα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας



 Οι Ναζί Τσάμηδες και το έγκλημα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας 



Το καλοκαίρι του 1943, η Παραμυθιά και τα χωριά του κάμπου της 


βίωναν μια σκληρή κατοχή.  Η περιοχή ζούσε την κορύφωση του 


δράματος που είχε αρχίσει την άνοιξη του 1941, με την 


επικράτηση των «δυνάμεων του άξονα» στην Ελλάδα. 


Όλα έχουν την τιμή τους

 


Το «Ζήτημα της Τσαμουριάς» και τα made in USA μεγαλοαλβανικά σχέδια …για το μέλλον!

 

 

Τι λέει αποκαλυπτική Έκθεση της Ακαδημίας Πολέμου προς το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

«Χωρίς το Κόσοβο και την Τσαμουριά ΔΕΝ υπάρχει Αλβανία»

[Αλυτρωτικό σύνθημα των Ουτσεκάδων]

Αυτοί είναι οι Τσάμηδες και η ιστορική αλήθεια! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε



Αυτοί είναι οι Τσάμηδες και η ιστορική αλήθεια! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,  εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των Τσάμηδων λέγοντας: «Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης».