Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ή με τον Χίτλερ Ερντογάν ή με την Ελλάδα !


Είναι η ώρα της κρίσιμης απόφασης : ή με τον Χίτλερ Ερντογάν ή με την Ελλάδα !

Η συνέντευξή μου στο Ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας.


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

20 Μαρτίου 1994: Μνήμη του δολοφονημένου Αγωνιστή της Ελευθερίας Θεόφιλου Γεωργιάδη




Θ. Μαλκίδης

Μνήμη Αγωνιστή Ελευθερίας Θεόφιλου Γεωργιάδη

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης  γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1957, στην  Ευρύχου της Κύπρου και δολοφονήθηκε τη 20η Μαρτίου 1994  στη ημικατεχόμενη Λευκωσία.
Πήγε στο δημοτικό σχολείο στη γενέτειρά του, τις τρεις γυμνασιακές πρώτες τάξεις  στο τουρκοκρατούμενο Γυμνάσιο Νεαπόλεως  και το 1975 αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Έως την τουρκική εισβολή  η οικογένεια του έμενε στο κατεχόμενο  προάστιο Τράχωνας στα βόρεια της Λευκωσίας και αμέσως μετά  εγκαταστάθηκε ως πρόσφυγας στις ελεύθερες περιοχές.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ελληνικός λόγος, Ελληνική πράξη



Θ. Μαλκίδης 

Έβρος 19 Μαρτίου 

Εκτός από τους πρόθυμους κυβερνητικούς και τους τσιλιαδόρους όλης της αντιπολίτευσης, εκτός από τους θαυμαστές  του Χίτλερ και του Στάλιν, του Ερντογάν και του Κεμάλ, των δημίων της Ευρώπης,  εκτός από αυτούς που δέχτηκαν να χτυπηθεί η Ορθοδοξία, υπάρχει ο Ελληνικός, ο πνευματικός λόγος, η πράξη.

Λόγος που δεν κρύβεται και δε σιωπά, λόγος Θρακικός, Κρητικός, Μακεδονικός, Ποντιακός, Μικρασιατικός, Καππαδοκικός, Ηπειρωτικός, Κυπριακός,  του Αιγαίου και του Ιονίου, του Μοριά και της Ρούμελης, της Διασποράς, λόγος ομολογίας, πίστης και μαρτυρίας......

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Εμείς ήμασταν και είμαστε παρόντες στην υπεράσπιση του Ελληνισμού. Εσείς που ήσασταν, που είστε;





Θ. Μαλκίδης 

Εμείς ήμασταν και είμαστε παρόντες στην υπεράσπιση του Ελληνισμού. Εσείς που ήσασταν, που είστε; 

Εμείς ήμασταν και είμαστε παρόντες για τη Μακεδονία, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, για την υπεράσπιση του Ελληνισμού. Εσείς που ήσασταν, που είστε;


Κρυβόσασταν και σιωπούσατε όταν τα αφεντικά σας κατέθεταν στεφάνια στο δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ, όταν πολιτικοί, καθηγητές και δημοσιογράφοι αρνούνταν τη Γενοκτονία, όταν υπέγραφαν, συμφωνούσαν και ψήφιζαν για την παράδοση της Μακεδονίας, όταν αδιαφορούσαν για την απόδοση δικαιοσύνης για τα Ναζιστικά- Φασιστικά εγκλήματα, όταν σιωπούσαν για την υπεράσπιση του Ελληνισμού.

Κρύβεστε και τώρα που ο Ερντογάν αποπειράται να εισβάλει στον Έβρο και το Αιγαίο, τώρα που κρίνεται η συνέχειά μας, η επιβίωσή μας, το μέλλον μας !

Το περιγράφει εξαιρετικά ο σπουδαίος ποιητής μας Τάσος Λειβαδίτης <<Η χώρα μου βυθίζεται στο ψέμα και βρίσκουν καταφύγιο οι αλήτες σε χώμα που μυρίζει σαν πληγή>> .

Οι ομιλίες μου για τη Μακεδονία (συλλαλητήριο στη Βέροια) για τη Γενοκτονία ( Σύνταγμα, Αθήνα), για τις Ναζιστικές σφαγές (Ερμακιά Μακεδονίας ).


Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Μη χάνετε το θάρρος και την πίστη σας !



Θ. Μαλκίδης

Τούτες τις δύσκολες στιγμές  έχει μεγάλη σημασία ποιος μιλάει και τι λέει για τον Ελληνισμό, για την Ορθοδοξία,  για το Αιγαίο και την Κύπρο, τη Θράκη και τη Μακεδονία, για την Πίστη μας .

Έχει αξία ποιος μιλάει και τι λέει για το Χίτλερ Ερντογάν, για την καθημερινή εισβολή στα νησιά και τον  Έβρο, για τη Χάγη, για την εθνική μας κυριαρχία, για το κάλλος της Ορθοδοξίας .

Αν είναι δηλαδή Δημάρατος, Νενέκος, Γκέμπελς πρόθυμος να πουλήσει και να πουληθεί, ή αν είναι αξιοπρεπής, με θάρρος και ανδρεία, βίο, λόγο και έργο Ελληνικό και Ορθόδοξο.

Το δίλημμα είναι μπροστά μας,  ως κρίσιμο ερώτημα ύπαρξης και συνέχειας για τον Ελληνισμό, για την Παράδοση, τον Πολιτισμό, την Ορθοδοξία.

Υποταγή και Εξαφάνιση ή Αντίσταση και Επιβίωση;

«Καλλιό ’ναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνοι σκλαβιά και φυλακή; »

Η δήλωση μου από τον Έβρο 



Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Όταν ακολουθείς την εθνομηδενιστική γραμμή, όταν δεν ξέρεις Ιστορία, πως να απαντήσεις στον Ερντογάν για όσα μας είπε περί Ναζί και Άουτσβιτς....



Θ. Μαλκίδης 

Η πρόκληση  από τον  Ερντογάν. Στον Έβρο συνεχίζουμε την υπεράσπιση του Ελληνισμού. Κλείστε τα σύνορα τώρα !

Απευθυνόμενος στο ακροατήριό του ο  Ερντογάν, έδειξε εικόνες που, όπως είπε, προέρχονται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Έβρο λέγοντας: «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά».

«Ό,τι έκαναν οι Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνουν και οι Έλληνες εκ μέρους της Δύσης στα σύνορά τους», ανέφερε ο Ερντογάν εμμένοντας στην τουρκική θεωρία περί νεκρών στον Έβρο.

«Νόμιζαν ότι αστειευόμουν αλλά τώρα ανοίξαμε τα σύνορά μας», είπε αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο Τούρκος πρόεδρος ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα καταπατά τις διεθνείς Συνθήκες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

«Ας δούμε την υποκρισία της Ελλάδας και της Ευρώπης», είπε ο Ερντογάν, προτού παρουσιάσει στους βουλευτές ένα βίντεο με τα όσα, κατά την τουρκική πλευρά, συνέβησαν στον Έβρο τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος συμβούλεψε την Ελλάδα να ανοίξει και αυτή τα σύνορά της ώστε οι μετανάστες να περάσουν στις πλούσιες χώρες της Δύσης.

Ελευθέριος Θωμά, αγνοούμενος, Κύπρος 1974



Λοχίας Θωμά Ελευθέριος από την Λάπηθο ,οδηγός και μέλος του επιτελείου του διοικητή του 251ου τάγματος πεζικού , αντισυνταγματάρχη Παύλου Κουρούπη 

Όχι στην εθνοκάθαρση της Bορείου Ηπείρου




Όχι στον εποικισμό των χωριών της Δρόπολης, Όχι στην εθνοκάθαρση της B.Ηπείρου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα για μετεγκατάσταση 30.000 μουσουλμάνων μεταναστών από την Τουρκία στην αλβανική επικράτεια και συγκεκριμένα δίπλα σε συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα (Κακαβιά, Ρίπεση, Μαυρομάτι, Τρεις Γέφυρες, Καπεστίτσα). Τα δημοσιεύματα αυτά επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Τελευταίες πληροφορίες όμως, από την Βόρειο Ήπειρο, κάνουν λόγο όχι απλά για δημιουργία «δομών φιλοξενίας» σε παραμεθόριες περιοχές αλλά για εγκατάσταση μουσουλμάνων εποίκων εντός των χωριών Βουλιαράτες και Πέπελη του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Όσοι Ζωντανοί !




Θ. Μαλκίδης

Όσοι Ζωντανοί...

Μας είπαν ότι χαλάσαμε τη συνύπαρξη  600 ετών με τους Τούρκους αφέντες, όταν ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι επαναστάτες πρωταγωνίστησαν στην Ελευθερία

Μας είπαν ότι στη Μακεδονία ζούσαν όλοι καλά και πως αυτή η αρμονία διαλύθηκε από τον  Παύλο Μελά και τους συμπολεμιστές του 


Μας είπαν ότι ο Κεμάλ έκανε απελευθερωτικό αγώνα και ότι ο ελληνικός στρατός στη Σμύρνη ήταν εθνικιστικός, ότι  οι δολοφονημένοι γονείς μας συνωστίστηκαν

Μας είπαν να μην αντισταθούμε στον Μουσολίνι και τον Χίτλερ γιατί θα μας κατέστρεφαν και πως εμείς φταίμε για το Δίστομο και τα Καλάβρυτα και τα υπόλοιπα 1170 Ολοκαυτώματα