Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ιερή Μνήμη Ηρώων Κερύνειας: Αντισυνταγματάρχης Διοικητής 251 ΤΠ Παύλος Κουρούπης. Κύπρος 1974.



ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
20-23 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974


Το κείμενο για τον ΗΡΩΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΠΑΥΛΟ ΚΟΥΡΟΥΠΗ διοικητή του 251 Τάγματος Πεζικού της Κερύνειας, ήταν μια ομιλία του γράφοντος, το 2008 σε ειδική τελετή Μνήμης & Τιμής που οργάνωσε στη Λευκωσία ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού.

Η ομιλία, μαζί με έναν τιμητικό πρόλογο του πολεμιστή - ταγματάρχη διοικητή του 336 Τάγματος Εφέδρων του 1974 στον Άγιο Παύλο Λευκωσίας, και λοχαγού το 1964 στις Μάχες της Τηλλυρίας με τον νεοσύστατο τότε 206 Τάγμα Πεζικού της Εθνικής Φρουράς, στρατηγού εν αποστρατεία Δημήτρη Αλευρομάγειρου, κυκλοφορεί ήδη σε βιβλιαράκι των εκδόσεων ΑΙΓΑΙΟΝ και διατίθεται στο βιβλιοπωλεί ΕΡΜΑ της Λευκωσίας για όσους ενδιαφέρονται.


ΟΜΙΛΙΑ του Λάζαρου Μαύρου 

ΓΙΑ ΤΟΝ Η Ρ Ω Ι Κ Ο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ 
Π Α Υ Λ Ο Κ Ο Υ Ρ Ο Υ Π Η 

ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ 2 5 1 Τ. Π. ΤΗΣ Κ Ε Ρ Υ Ν Ε Ι Α Σ 

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ο Ελληνισμός μας !!!





Θ. Μαλκίδης


Από το χαιρετισμό στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών Ανατολικής Φθιώτιδας 

Τα σημερινά αποκαλυπτήρια, πέραν της συλλογικής μνήμης έχει και ένα στοιχείο προσωπικής.  Είναι το μνημείο που αντιπροσωπεύει τους δικούς σας προγόνους, αλλά και τις ψυχές των δικών μου ανθρώπων, ζώντων και κεκοιμημένων, που ήρθαν στην Ελλάδα ως διασωθέντες και μη της Γενοκτονίας είναι εδώ. Είναι γεγονός όμως ότι το μεγάλο αυτό έγκλημα εναντίον των προγόνων μας και προγόνων μου, δεν υφίσταται στην Ελληνική διπλωματική ατζέντα, δεν  έχει υπάρξει ποτέ αίτημα της Ελληνικής Δημοκρατίας για αναγνώριση, δεν υπάρχει   Εθνικό Μνημείο, για τη Γενοκτονία στη Μικρά Ασία, στην Καππαδοκία, στον Πόντο, στην ενιαία Θράκη.




Δεν υπάρχει ο τόπος για την έρευνα, την παράθεση στοιχείων και τη διεθνή τεκμηρίωση, για τους Έλληνες και της Ελληνίδες, που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας. Μία Γενοκτονία από το φασιστικό καθεστώς των Νεότουρκων και των Κεμαλικών, δασκάλων του Χίτλερ,  η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω 1.000.000 ανθρώπους, Γενοκτονία η οποία απουσιάζει από την πολιτική, ιστορική, διανοητική και διπλωματική ελλαδική ατζέντα. Την ίδια στιγμή λαοί που έχουν υποστεί Γενοκτονία  δημιουργούν Εθνικά  Μνημεία (με διεθνείς αναφορές που παράγουν και τεκμηριώνουν και βεβαίως έχουν συνεχή θετικά αποτελέσματα.

Στην Ελλάδα, με εξαιρέσεις τις εξαιρετικές και φιλότιμες προσπάθειες προσφυγικών σωματείων και άλλων φορέων, όπως ο δικός σας που  διέσωσαν ένα μεγάλο μέρος της πορείας  του προσφυγικού Ελληνισμού, η ελλαδική πολιτεία δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για την αναγνώριση, για τη  συγκρότηση  του εθνικού μνημείου και ινστιτούτου για τον Ελληνισμό της καθ΄ ημάς Ανατολής, για τη Γενοκτονία των προγόνων μας. Αντιθέτως με προκλητικό τρόπο την υπονομεύει και την αρνείται!

Μπροστά σ΄αυτήν την  απουσία και την ολιγωρία, στην εχθρότητα και την αδιαφορία, στην υπονόμευση και την άρνηση, πρέπει να  απαντήσουν οι πρόσφυγες, οι διασωθέντες του μαζικού εγκλήματος. Μπροστά στην την άρνηση,  τη λήθη, το αίτημα από από την Ελληνική Δημοκρατία για αναγνώριση, το  εθνικό Μνημείο και Ινστιτούτο για τη Γενοκτονία, ας είναι οι  διεκδικήσεις των Ελλήνων και των Ελληνίδων για  τη συμπλήρωση εκατό ετών από την 19η Μαΐου του 1919.

Ο Ελληνισμός μας είναι αυτός που αγωνίζεται και αντιστέκεται στη φθορά και την παρακμή, είναι η πίστη των αναρίθμητων Αγίων και Μαρτύρων, ο Ελληνισμός  που παλεύει  για την αποκατάσταση της Μνήμης των θυμάτων από τη Σμύρνη και την Τραπεζούντα μέχρι  το Δίστομο και τα Καλάβρυτα, είναι ο Ελληνισμός που δεν αποδέχεται την παράδοση της Μακεδονίας, της Θράκης, του Αιγαίου, της Ηπείρου, είναι  ο Ελληνισμός της Κύπρου που όσοι κατακτητές και εάν πέρασαν πάλι Ελληνισμός μένει, είναι ο Μητρετώδης και ο Κούκλατζης,  ο Γιάννης Βασίλης Γιαιλαλί, είναι οι κεκοιμημένοι πρόγονοί μας, είναι οι αγνοούμενοί μας, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας ! 

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Γιάννη καλώς όρισες ! Hoş geldin Yannis ! Γιάννε Καλώς έρθες!


Θ. Μαλκίδης 

Γιάννη καλώς όρισες !  

Hoş geldin Yannis ! 

Γιάννε Καλώς έρθες ! 

Ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί πριν από λίγο βγαίνοντας από τα Τουρκικά Νταχάου μετά από 15 μήνες, μαζί με τη φωτογραφία του με τη σύντροφό του Μεράλ Γκευλανί,  μας έστειλε τις ευχαριστίες του για τη συμπαράστασή μας, καθώς και ένα συγκινητικό μήνυμα για τους αδικοχαμένους Έλληνες και Έλληνες στις πυρκαγιές. 

Γιάννη καλώς όρισες στην Ελευθερία!

Δείτε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στην τηλεόραση ΆΛΦΑ της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την απελευθέρωση του Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί


H Τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής για την Μακεδονία και για τη "δήθεν" Γενοκτονία των προγόνων μας!




H Τουρκόφωνη εφημερίδα  της Κομοτηνής για την Μακεδονία και για τη "δήθεν" Γενοκτονία  των προγόνων μας! 

<<Η Τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής με στοχοποίησε για ακόμη μία φορά, γράφοντας για την ομιλία μου για την Μακεδονία, για τον αγώνα μου για τον Μητρετώδη, τον Κούκλατζη, τον  Γιάννη- ΒασίληΓιαϊλαλί, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, την οποία  αποκάλεσε <<δήθεν>>  !!!!. 


Τα παραπάνω τα γράφω παραθέτοντας και τη μετάφραση του κειμένου της εφημερίδας,  έτσι ώστε αυτοί που σιωπούν και αδιαφορούν να αναλάβουν, έστω και τώρα, τις θεσμικές  και τις πολιτικές  τους ευθύνες..... >>



Το κείμενο έχει ως εξής 

<<Διαδήλωσαν κατά του προξενείου της Κομοτηνής και κραύγασαν ¨Έξω οι Τούρκοι από την Θράκη¨


Διαδήλωσαν κατά προξενείου της Κομοτηνής, προσέβαλαν την Τουρκία και τον Μουσταφά Κεμάλ και κραύγασαν  ¨Έξω οι Τούρκοι από την Θράκη¨

Μια ομάδα περίπου 500 Ελλήνων κρατώντας ελληνικές σημαίες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 22/7/2018 στην πλατεία της Κομοτηνής, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ελλάδα και την ¨Βόρεια Μακεδονία¨. Υπήρχαν συμμετοχές από Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ένας άλλος ομιλητής ήταν ο Θεοφάνης Μαλκίδης. Ο Μαλκίδης ο οποίος με τις εργασίες που κάνει σχετικά με την δήθεν ¨γενοκτονία¨ σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, προσπαθεί να φέρει σε δύσκολη θέση την Τουρκία.  Και σε αυτή την φορά στην ομιλία του κατηγόρησε την Τουρκία.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ελεύθερος ο Έλληνας του Πόντου Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί ! Κανένας αγώνας μας για Δικαιοσύνη δεν πάει χαμένος!



Θ. Μαλκίδης 

Ελεύθερος  ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί ! 

Πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερος  ο Έλληνας του Πόντου Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί! 

Τις συνεχείς συλλήψεις και την κράτηση του  Γιάννη Βασίλη ακολούθησαν τη σημερινή απόφαση απελευθέρωσης.

Σήμερα το πρωί  ο εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο που είχε μόνο 64 φωτογραφίες από το facebook, έπειτα από την Αττάλεια η σύντροφος του Γιάννη Meral Geylani έκανε την υπεράσπισή του, ακολούθησε η υπεράσπιση του δικηγόρου Gökhan Soysal, ο οποίος κατέθεσε  την αίτηση για απελευθέρωση,  την οποία το δικαστήριο την έκανε δεκτή μέχρι την  3η Δεκεμβρίου 2018.


Κανένας αγώνας  μας για δικαιοσύνη δεν πάει χαμένος!

Καλώς όρισες Γιάννη Βασίλη στην Ελευθερία, καλώς όρισες ανάμεσά μας, στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, που δε σε ξέχασαν στους 15 μήνες φυλάκισής σου στα Τουρκικά Άουτσβιτς !

Υ.Γ Επειδή έχω υποστεί πολλά, επειδή έχω διωχθεί, συκοφαντηθεί και έχω δικαιωθεί και γνωρίζω πως νιώθει ο Γιάννης Βασίλης, στοιχειώδη ηθική επιβάλλει σε όσους  θα επιχειρήσουν να κανιβαλίσουν τον αγώνα μας, να αναφέρουν το ονοματεπώνυμό μας...... 





Ελληνισμός φλεγόμενος......




Φλεγόμενος Ελληνισμός......

<<Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά>>.

Οδυσσέας Ελύτης , Εν λευκώ (1992), «Μικρά έψιλον» 


Η φυλάκιση και η δίκη του Έλληνα του Πόντου Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί και η σιωπή ΟΛΩΝ......


Θ.  Μαλκίδης 
Η φυλάκιση του Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί και η σιωπή ΟΛΩΝ......

Η  αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις είναι η σημερινή δίκη του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί 
Πολλές φορές μου ζητήθηκε να στείλω κείμενα για εφημερίδες, να μιλήσω σε συνεντεύξεις, αλλά αυτές δυστυχώς όμως  δε δημοσιευόταν, δεν γινόταν ΠΟΤΕ και χωρίς  να υπάρξει καμία σχετική επικοινωνία!

Τα περιστατικα συνιστά άλλη μία απόδειξη στάσης, πλην εξαιρέσεων,  ΟΛΩΝ για την περίπτωση του φυλακισμένου Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί, ο οποίος αγωνίζεται για Ελευθερία, στην Κεμαλική- Ναζιστική Τουρκία, η οποία κατέχει την Κύπρο, αμφισβητεί το Αιγαίο και τη Θράκη, προωθεί τα Σκόπια και την Αλβανία και δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία. 

Δημοσιεύω την υπενθύμιση για τη σημερινή δίκη ως έσχατη πράξη ανάδειξης της άδικης φυλάκισης του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί  γνωρίζοντας και προσωπικώς τι σημαίνει να συκοφαντείσαι και να διώκεσαι, να δικαιώνεσαι και όλοι να ΣΙΩΠΟΥΝ......





Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Μνημόσυνο πεσόντων Ηρώων Ελλήνων Καταδρομέων. Κύπρος 1974










ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

Στη «Φωλιά» του Θανάση Ζαφειρίου, ήρωα της επιχείρησης κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 

44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ NORATLAS NIKH 4

Μια ξεχωριστή τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. 44 χρόνια μετά τα τραγικά συμβάντα στην Κύπρο με την εισβολή των Τούρκων μια ιστορία που λίγοι γνωρίζουν, επανήλθε στο προσκήνιο. Ενας ηρωικός καταδρομέας που με περίσσιο θάρρος αψηφώντας κάθε έννοια λογικής, αλλά σκεπτόμενος με την καρδιά, τιμήθηκε σήμερα από συγγενείς και φίλους.

Πολλοί φίλοι και πολύς απλός κόσμος που γνώρισε τον Ζαφειρίου παρευρέθησαν στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον ιδιαίτερο αυτό χώρο προς τιμή των 33 νεκρών καταδρομέων και αεροπόρων πληρωμάτων του Νίκη 4 και Νίκη 6,του Διοικητή της 33ης ΜΚ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κατσάνη, του Διοικητή της 31ης ΜΚ Αντιστράτηγου Αλέξανδρου Μανιάτη καθώς και του Διοικητή της Α ΜΑΚ της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΙΚΗΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Παπαμελετίου ,του Συνταγματάρχου Βασίλειου Φθενου του Λοχία Αργύρη Χάλαρη και Λοχία Μανώλη Μπικάκη της Α ΜΑΚ που έφυγαν αυτή την χρονιά από κοντά μας και υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των Αξιωματικών-Υπαξιωματικών και Οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων που θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών της πολεμικής περιόδου του Ιουλίου-Αυγούστου 1974.Αιωνία τους η μνήμη…

Εμείς και οι Νέρωνες του Ελληνισμού....



Θ. Μαλκίδης.

Εμείς και οι Νέρωνες του  Ελληνισμού....

Από την ομιλία στο συλλαλητήριο στην Κομοτηνή. 

Στην ομιλία μου στην Κομοτηνή, στην Θράκη, έδωσα πολλά  μηνύματα, προς τους συμπατριώτες μου. 

Με χωρίζουν πολλά, ανέφερα, με αυτούς οι οποίοι με τις θέσεις τους και τις πράξεις τους  εντός και εκτός Βουλής, παραδίδουν γη και ύδωρ: 




Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Νικόλαος Κατούντας, 33η Μοίρα Καταδρομών: Κύπρος Ιούλιος 1974


Νικόλαος Κατούντας: Κύπρος Ιούλιος 1974

Ο Nικόλαος Κατούντας ήταν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και ήταν εκπαιδευμένος ως καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής, βατραχάνθρωπος και χιονοδρόμος ενώ ήταν τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το 1973 όντας υπολοχαγός, μετατέθηκε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην 33η Μοίρα Καταδρομών ως διοικητής λόχου.

Κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής ο Κατούντας έλαβε μέρος ως διοικητής του 31ου Λόχου Κρούσεως της 33 ΜΚ στην επιχείρηση κατάληψης του φρουρίου του Αγίου Ιλαρίωνα Παρά την αρχική της επιτυχία (κατάληψη υψώματος Πετρομούθκια), το πρωί της επόμενης μέρας η 33 ΜΚ αναγκάστηκε να συμπτυχθεί εξαιτίας της έλλειψης πυρομαχικών και της μη έλευσης ενισχύσεων, ενώ την κατάσταση επιδείνωσε ο θάνατος του διοικητή της μοίρας, Γεωργίου Κατσάνη.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Κύπρος 22 Ιουλίου 1974: Οι πεσόντες καταδρομείς της Επιχείρησης "Νίκη" .



Θ. Μαλκίδης

Οι πεσόντες καταδρομείς  της Επιχείρησης "Νίκη" , Κύπρος 22 Ιουλίου  1974

Επιχείρηση "Νίκη" ονομάστηκε  η μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας την 21η προς τη 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας  για να αποκρούσουν την τουρκική εισβολή.