Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Δαδιά Έβρου: Η εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που δεν κάηκε !




  Το ανεξήγητο και το ανερμήνευτο στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας: 

Η άθικτη εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον  παγκόσμιας σημασίας Δρυμό  Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου Έβρου, μετά από εννέα ημέρες από τον εμπρησμό και την καταστροφική πυρκαγιά....

Η συνομιλία Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Ιωσήφ Πέκιο

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Η συνομιλία Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Ιωσήφ Πέκιο 

O Ιταλός δημοσιογράφος Ιωσήφ Πέκιο (Giuseppe Pecchio) ήλθε στην Ελλάδα το 1825 και κατάφερε να πλησιάσει τον φυλακισμένο Θοδωρή Κολοκοτρώνη. Ο Πέκιο όταν εξερράγη η ελληνική επανάσταση έγινε μέλος του φιλελληνικού κομιτάτου του Λονδίνου, το οποίο έστειλε αργότερα τον Πέκιο στην ελληνική κυβέρνηση για να της παραδώσει το δεύτερο αγγλικό δάνειο των εξήκοντα χιλιάδων (60,000) λιρών. Ο Πέκιο παρέμεινε στην Ελλάδα από της 20ής Απριλίου μέχρι της 11ης Ιουνίου 1825, ερχόμενος εις επαφήν με τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του αγώνος, με περιοδείες στην Πελοπόννησο, και όταν έφθασε στο Λονδίνο, κατέγραψε τις εντυπώσεις, αλλά και τις συνεντεύξεις που του παραχώρησαν οι οπλαρχηγοί σε ένα σύγγραμμα υπό τον τίτλο «έκθεσις των συμβάντων εν Ελλάδι κατά την άνοιξιν του 1825».

 

«Χάθηκαν» 383.805 Έλληνες σε δέκα χρόνια – Σα να έσβησαν από το χάρτη 3 μεγάλες πόλεις μαζί!

 


Σοκάρει το πόρισμα της απογραφής του 2021, δείχνοντας με εμφατικό τρόπο πως το δημογραφικό είναι η μεγαλύτερη εθνική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαγδάτης καλεί σε μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων

 

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαγδάτης 

καλεί σε μποϊκοτάζ των τουρκικών 

προϊόντων.


Οι απλές χαρές του καλοκαιριού (Φώτης Κόντογλου)

 

Βλογημένος ο άνθρωπος που μπορεί, τώρα το καλοκαίρι, να ξεμακρύνει για λίγο από την ταραχή της πολιτείας. Αν του αρέσει η θάλασσα, ας πάει σε κανένα νησί, που δεν ακόμα χαλασμένοι οι νησιώτες, ή σε κανένα ψαραδοχώρι. 

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

1922

 


Κυκλοφόρησε  ο   συλλογικός   τόμος "1922-2022, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή", που  περιλαμβάνει κείμενα για 47 σημαντικά κέντρα του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.  Η έκδοση είναι του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Για την περιοχή του Πόντου υπάρχουν οι εξής εργασίες:

-Αμισός - Αντώνης Παυλίδης

-Αργυρούπολη - Κυριάκος Χατζηκυριακίδης

-Ινέπολη, Κασταμονή - Σταύρος Καπλάνογλου

-Καρς - Βλάσης Αγτζίδης

-Κερασούντα - Αλεξάνδρα Περχανίδου

-Κοτύωρα - Μαρία Τοπαλίδου

-Ματσούκα - Θεοδόσης Κυριακίδης

-Νικόπολη - Νικόλαος Πετρίδης

-Τραπεζούντα - Κυριάκος Χατζηκυριακίδης

-Τρίπολη - Παναγίτσα Ξενιτέλλη  


Για την περιοχή της Ανατολικής Θράκης:

-Αδριανούπολη - Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης

-Καραγάτς (Ορεστιάδα) - Δ. Κιηγμάς-Γ. Ρυζιώτης

-Κωνσταντινούπολη - Νικόλαος Ουζούνογλου

-Μάδυτος - Σταύρος Κατζάκης

-Ραιδεστός - Θεοφάνης Μαλκίδης


Eπί Μουσταφά Κεμάλ: ¨Όσοι δεν έχουν τουρκική καταγωγή δεν μπορούν να εγκατασταθούν όπου θέλουν¨

 


Η ρατσιστική πολιτική του Μουσταφά Κεμάλ με 

βάση νόμο που ψηφίστηκε την εποχή της 

κυβερνήσεως του :


Κωνσταντίνος Κανάρης: Υπόδειγμα ευπατρίδη πολίτη

 


          Τις πολλαπλές υπηρεσίες του Κωνσταντίνου Κανάρη στο Έθνος περιέγραψε σε συντομία ο Σπ. Μαρκεζίνης:

Ευκλείδης Κουρτίδης: Ο φόβος και ο τρόμος των βουνών της Σάντας

 

Ο Ευκλείδης Κουρτίδης γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1887 σε ένα από τα εφτά χωριά της Σάντας, το Ισχανάντων. Αυτό που τον έκανε ξεχωριστό ήταν ο ηγετικός του χαρακτήρας. Δεν φοβόταν τίποτα και βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτό το απαράμιλλο θάρρος του είχε ως αποτέλεσμα οι Σανταίοι να τον επιλέξουν ως αρχηγό τους στον πόλεμο με τους Τούρκους.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Κλιματική αλλαγή Άγκυρας....

 



Ανάμεσα στους οικισμούς των Λαβάρων και της Μάνδρας του Έβρου,  λίγα μόλις χιλιόμετρα βόρεια από το Δάσος της Δαδιάς, το οποίο καίγεται για όγδοη ημέρα, ξέσπασε ακόμη μια  πυρκαγιά μετά την πρώτη πριν μία εβδομάδα. Και ποιος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, είναι υπεύθυνος για τον εμπρησμό;

Οι «παράξενες» πυρκαγιές


Οι δραματικές στιγμές που έζησαν και ζουν χιλιάδες συμπατριώτες μας εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίνε το βιος τους και απειλούν τη ζωή τους κυριάρχησαν για άλλα μια φορά στα δελτία ειδήσεων τέτοια εποχή.

Δεν δόθηκε όμως η προσοχή που ίσως θα απαιτούταν σε μια σειρά από αρκετές «παράξενες» πυρκαγιές που ξέσπασαν τους τελευταίους μήνες σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και αφορούν κυρίως περιπτώσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους είχαμε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις πυρκαγιών που ξέσπασαν σε βιομηχανικές μονάδες σε όλη την επικράτεια, όπως στη Μεταμόρφωση Αττικής (10 Απριλίου, σε μονάδα κατασκευής χημικών τουαλετών), στο Αλιβέρι (10 Απριλίου, σε γαλβανιστήριο), στα Γρεβενά (4 Μαΐου, σε εργοστάσιο ξυλείας, όπου θρηνήσαμε και έναν 28χρονο νεκρό από τα εγκαύματα που υπέστη), στον Ασπρόπυργο (6 Ιουνίου, σε εργοστάσιο πλαστικών), στη Μαγούλα (20 Ιουνίου, σε μονάδα παραγωγής ζύμης), στις Αχαρνές (25 Ιουνίου, σε βιομηχανία χρωμάτων), στα Οινόφυτα (13 Ιουλίου, σε εργοστάσιο πλαστικών, με δύο εργαζομένους τραυματίες).

Είχαμε, επίσης, μια σειρά από πυρκαγιές σε ξενοδοχεία σημαντικών τουριστικών προορισμών, και μάλιστα σε υψηλή τουριστική περίοδο, όπως Κρανίδι (5 Ιουλίου), Κέρκυρα (20 Ιουλίου), Ηράκλειο (Κοκκίνη Χάνι, 11 Ιουλίου), Χανιά (περιοχή Αποκορώνου 11 Ιουνίου), Αμάρυνθο Ερέτριας (16 Ιουνίου), Τσαγκαράδα Πηλίου (7 Ιουνίου) κ.α.

Άσχετα με τα αίτια της κάθε πυρκαγιάς, σε κάθε περίπτωση υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας, είτε με τη μορφή δόλου είτε αμέλειας. Σίγουρα, όμως, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστος ο αριθμός τέτοιου είδους πυρκαγιών, που είναι πολύ μεγαλύτερος από αντίστοιχους παρελθόντων ετών. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις τις όποιες αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας, που ίσως θα έπρεπε να διερευνήσουν το θέμα βαθύτερα.

Με δεδομένη την κυνική ομολογία παρακρατικών κύκλων της Τουρκίας (ίσως όχι και τόσο παρακρατικών πια, αφού οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν φτάσει να κυβερνούν σήμερα στην κακή μας γείτονα!) για τον ρόλο τους στους εμπρησμούς των ελληνικών δασών, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε, επιτέλους, μήπως όλα αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία ενός υβριδικού πολέμου που δέχεται η πατρίδα μας. Γιατί
όχι και μιας «πρόβα τζενεράλε» από πλευράς της γείτονος, ώστε στην απευκταία περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου ή μιας στρατιωτικής εμπλοκής να είναι ήδη γνωστά τόσο οι ικανότητες όσο και ο χρόνος αντίδρασης της Πολιτείας στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας, πάντως, θεωρούν δεδομένα κάποια πράγματα. Και μάλιστα όταν αυτά διατυπώνονται από ενεργούς πολίτες με ιδιαίτερη βαρύτητα της γνώμης τους, όπως ο Αλεξανδρουπολίτης συγγραφέας και δρ του Πάντειου Πανεπιστημίου Θεοφάνης Μαλκίδης, τότε αποκτούν ιδιαίτερη σημασία:

«Ο Δρυμός της Δαδιάς βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από την Τουρκία, η οποία εδώ και πολλά χρόνια στέλνει συστηματικά τους εισβολείς να περάσουν αποκλειστικά μέσα από αυτόν. Οι φωτιές “που βάζουν για να ζεσταθούν”, όπως λένε κάποιοι γελοίοι “θεσμικοί” στο λεκανοπέδιο, είναι οι εμπρησμοί κάθε καλοκαίρι στην περιοχή!

Είναι βέβαιο ότι τη φωτιά στη Δαδιά την έχουν βάλει οι εισβολείς του Χίτλερ της Άγκυρας. Αυτό το ξέρουν όλοι!!! Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι στον Έβρο , όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι εμπρησμοί είναι ένα ακόμη μέσο αποσταθεροποίησης της πατρίδας μας από τον εξ ανατολών πειρατή».

Ελλάδα

 


''Τη γλώσσα μου  έδωσαν ελληνική. Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου...''

Ἡ Μάχη στα Δερβενάκια

 

Ἡ Μάχη τῶν Δερβενακίων ἦταν μία ἀπὸ τὶς σημαντικότερες μάχες ποὺ πραγματοποιήθηκαν κατὰ τὴν Ἑλληνικὴ Ἐπανάσταση τοῦ 1821, μὲ νικηφόρα ἔκβαση γιὰ τοὺς Ἕλληνες καὶ μεγάλη καταστροφὴ τῶν ὀθωμανικῶν δυνάμεων ὑπὸ τὸν ἀρχιστράτηγο Μαχμοὺτ πασὰ Δράμαλη. Ἡ μάχη αὐτὴ δόθηκε στὶς 26 Ἰουλίου 1822, σὲ δύο ἀπὸ τὰ τέσσερα μικρὰ ὀρεινὰ περάσματα (δερβενάκια), μεταξὺ Κορίνθου καὶ κοιλάδας Ἄργους, ἐξ οὐ καὶ ἡ ὀνομασία της. Ἄλλο ἀποτέλεσμα τῆς μάχης αὐτῆς ἦταν ἡ ἐνίσχυση τῆς φήμης τοῦ Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ἡ ὁποία φόβισέ τους τότε πολιτικοὺς ἀντιπάλους του


Αντίσταση

 


Πως σε  λένε;;

-Ελληνίδα!

-Που κατοικείς;

-Στην Ελλάδα!

-Ποιοί είναι οι συνεργάτες σου ;

-Όλοι οι Έλληνες!

-Ποιοί σου δίνουν εντολές;

-Παίρνω  εντολές μόνο απο την πατρίδα μου!


Κυπριακό δύο οντοτήτων το νέο, πλέον, αφήγημα

 

Κυπριακό δύο οντοτήτων το νέο, πλέον, αφήγημα

Η Αλβανία ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά, για λογαριασμό της Τουρκίας


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Υπάρχει διεθνές δίκαιο για την Κύπρο;

 

Ο Δι­δά­κτωρ Κοι­νω­νι­κών Ε­πι­στη­μών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεοφάνης Μαλκίδης μίλησε στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου.

"Υπάρχει διεθνές δίκαιο για την Κύπρο; "

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω:


Δερβενάκια 1822

 


Διακόσια χρόνια από την σπουδαιότερη πολεμική στιγμή του Αγώνα για την ανεξαρτησία. 


Αγνοούμενοι

 




Μαίρη Κουρούπη η  δική μας Ηρωίδα...!!!

Αξια σύζυγος γενναίου Άνδρος του  Άνχη (ΠΖ) Παύλου  Κουρούπη Διοικητή του 251 ΤΠΖ της Κερύνειας, ο οποίος  αγνοείται από  τις 22 lουλίου 1974  πολεμώντας τον τούρκο  εισβολέα και  σπουδαία μητέρα για την μοναχοκόρη της  Ευαγγελία.


Η Κάλυμνος και ο Άγιος Σάββας ο εν Καλύμνω

Θέρος ελληνικό των Ποιητών, της Θείας Λειτουργίας σ’ ένα ξωκλήσι απόμερο και της Λαογραφίας. Θέρος από το τρίξιμο των κάβων με τις δεμένες τράτες.


Τουρκικό Λιμενικό : ¨Είμαστε πάντα έτοιμοι για όσους έχουν ανάγκη¨ !!!!

 

Σε αέρα, στεριά, και θάλασσα με όλα τα στοιχεία μας 

ως λιμενικό είμαστε πάντα έτοιμοι για όσους έχουν 

ανάγκη

Αρχηγείο τουρκικού Λιμενικού



Καμία απολύτως ανάρτηση ως τώρα για αυτό το ρεζιλίκι στην επίσημη ιστοσελίδα

 της ¨Γκιουβενλίκ¨….


 

 

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Δερβενάκια 26 Ιουλίου 1822

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Δερβενάκια 26 Ιουλίου 1822

Δερβενάκια, διακόσια χρόνια ακριβώς πριν, όταν με επικεφαλής τον πρωταγωνιστή της απελευθέρωσης μας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, 2500 ολομόναχοι, πένητες, ρακένδυτοι  αλλά γενναίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, νίκησαν την  πολλαπλάσια   στρατιά του Δράμαλη και τους ξένους μισθοφόρους.


Άλλο διεθνές δίκαιο για την Ουκρανία , άλλο για την Κύπρο;




Θεοφάνης Μαλκίδης 

 Η σωστή πλευρά της ιστορίας, άλλο Κύπρος, άλλο Ουκρανία; 

 H συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ

Κύπρος 1974

 



Περίμενε τον γιο της 42 χρόνια, γιατί πίστευε ότι ζει.

Πήγαινε στην Κύπρο και τον έψαχνε, ελπίζοντας ότι κάπου θα τον συναντήσει.

Μορφή βγαλμένη από αρχαία Ελληνική τραγωδία.


Έβρος 2022

 


Φώτης Κόντογλου πάντα επίκαιρος

 



Αν ταπεινωθεῖς, εἶσαι χαμένος ἄνθρωπος. 

Θὰ σὲ βάλει κάτω, θὰ σὲ ποδοπατήσει ἐκεῖνος ποὺ ταπεινώθηκες μπροστά του. θὰ γίνει θηρίο καταπάνω σου. Ἡ ταπείνωση κι ἡ συμπόνια λογαριάζεται γιὰ ἀδυναμία. ῞Οποιος ταπεινώνεται, πρέπει νὰ εἶναι ἀτσάλινος γιὰ νὰ ἀντέξει.


Ιωάννης Βελισσαρίου [13 Ιουλίου 1913], ο Ήρωας των Ηρώων, ο αληθινός Μαύρος Καβαλάρης

 


Ο Ιωάννης Βελισσαρίου γεννήθηκε στις 26 Νεομβρίου 1861 στο Πλοέστι της Ρουμανίας με καταγωγή από την Κύμη Ευβοίας και σπούδασε τρία χρόνια στο Γαλλικό Κολλέγιο της Αιγύπτου. Το 1880 επέστρεψε στην Ελλάδα και εισήλθε στη Σχολή Υπαξιωματικών, απ’ όπου το 1887 αποφοίτησε με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού Πεζικού. 

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Κύπρος Ελεύθερη Ελληνική

 



Νέο βιβλίο: Θεοφάνης Μαλκίδης Κύπρος Γη Εναλία. Εκδόσεις Περιοδικού Ενδοχώρα. Αλεξανδρούπολη Ιούλιος 2022.  


Η  Κύπρος είναι ο Κίμων, ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, ο Ισαάκ και ο Σολωμού, η Παναγία η Φανερωμένη μαζί με το Κούριο, την πέτρα του Ρωμηού, τη Λευκωσία,  τη Λεμεσό και τη Λάρνακα,  το Μαχαιρά, το Λιοπέτρι, την Κερύνεια, την Πάφο. 

Είναι οι αγνοούμενοι, οι μάνες και οι συγγενείς τους, οι πρόσφυγες, οι ήρωες των προδομένων Θερμοπυλών του 1974, είναι η πολιτική του  «πηγαίνετε για ύπνο κύριοι, άσκηση είναι και όχι εισβολή», η πράξη του  «η Κύπρος είναι μακριά», είναι οι γυναίκες, οι νέοι, οι μαθητές, οι μοτοσικλετιστές και οι φοιτητές, η μαύρη γραμμή (όχι  πράσινη) και τα καταστήματα, οι οικίες και οι ζωές  που είναι κλειστές, ο Χανδρινός και το πλήρωμα του αρματαγωγού «Λέσβος», είναι αυτοί που  «επέστρεψαν» στις πατρίδες τους λίγα ο μόνο οστά, οι έντιμοι αξιωματικοί και  στρατιώτες, οι καταδρομείς και οι αεροπόροι που καταρρίφθηκαν  από «φίλια πυρά», 

ο Τύμβος της  Μακεδονίτισσας, ο Μιχαηλίδης και ο Λιπέρτης, οι απαγχονισμένοι του 1821, ο Μάτσης του «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα», ο Αυξεντίου και ο Παλληκαρίδης οι απαγχονισθέντες και τα φυλακισμένα μνήματα, ο Παπάσταυρος Παπαγαθαγγέλου, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, οι γονείς των ηρώων του 1955,  η Σαλαμίνα και  ο Τεύκρος, η Χαρίτα Μάντολες και η Ελένη Φωκά, ο Σεφέρης, ο Μόντης, ο Μηχανικός, ο Ελύτης,  ο Κατούντας και ο Κατσάνης, η Κύπρος που επιμένει για «την  Ελλάδα θέλωμεν και ας τρώγωμεν πέτρες». 


Ἐκδόσεις Περιοδικοῦ Ἐνδοχώρα Νικηταρᾶ 23, 68132, Ἀλεξανδρούπολη 

τηλ.  6977462806 e–mail: endohora@yahoo.gr





Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη 

από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας και των 

Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής και 

Φασιστικής Κατοχής, όπου η οικογένειά του είχε θύματα, 

ορφανά και αγνοούμενους.

 

Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες, είναι διδάκτορας του 

Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται με το 

ζήτημα της Γενοκτονίας, με τα εγκλήματα από τις 

Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις Κατοχής, με τα 

θέματα   του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού,  της 

Θράκης, του Αιγαίου, της Κύπρου, της Μακεδονίας, καθώς και 

με τις πτυχές της Ελληνικής παρουσίας στα Βαλκάνια, στον 

Εύξεινο Πόντο και τη Μεσόγειο.

Το 2007 ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ερευνητών της

 Γενοκτονίας έλαβε μέρος στην  ιστορικής σημασίας ψηφοφορία 

με την οποία  η Ένωση αναγνώρισε τη Γενοκτονία Ελλήνων, 

Αρμενίων και Ασσυρίων, ενώ  το ψήφισμα υιοθετήθηκε 

από     κοινοβούλια, πολιτείες και δήμοι ανά τον 

πλανήτη αναγνωρίζοντας το μαζικό έγκλημα.  

 

Έχει μιλήσει για τη Γενοκτονία σε συνέδρια και εκδηλώσεις 

εντός και εκτός  Ελλάδας και για τη δραστηριότητά του σε 

θέματα του Ελληνισμού έχει τιμηθεί  τόσο στο εσωτερικό όσο

 και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία  της Ελληνικής Δημοκρατίας και το  Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας  

για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση   στον 

πάσχοντα συνάνθρωπο. 

Τα κείμενα  του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν δημοσιευθεί 

σε αυτοτελείς μελέτες, επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς 

τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό 

και   έχουν μεταφρασθεί στην αγγλική, γαλλική, ιταλική, 

ισπανική, αρμενική, ρωσική, ρουμανική, αλβανική και 

τουρκική γλώσσα.

Τα έργα του τα οποία αφορούν το ζήτημα είναι της Γενοκτονίας 

είναι τα εξής:

Η Γενοκτονία των Ελλήνων. Θράκη, Μικρά Ασία, Πόντος 

(στην ελληνική, ιταλική,  ρωσική, αρμενική, αγγλική, γαλλική, 

ισπανική και ρουμανική γλώσσα) . Αθήνα: Εύξεινος Λόγος 2020

Το Μικρασιατικό ζήτημα σήμερα. Καβάλα: Σύλλογος 

Μικρασιατών Καβάλας 2010

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ιστορία, 

Πολιτική και Αναγνώριση. (Πρόλογος Τανέρ Ακσάμ) 

Αθήνα: Γόρδιος 2008. 

Κεμαλισμός και Ναζισμός. Αθήνα: Εύξεινος Λόγος 2016

Γενοκτονία, Γυναικοκτονία και  Παιδοκτονία. 

Αθήνα: Εύξεινος Λόγος 2017

Η Γενοκτονία των Ελλήνων. Διδακτικό εγχειρίδιο. 

(στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα) Σικάγο: Σύλλογος 

Ποντίων Σικάγο 2011.

Ο Ελληνικός αθλητικός σύλλογος «Πόντος» Μερζιφούντας. 

Από το γήπεδο στην αγχόνη. Αθήνα: Εύξεινος Λόγος 2015

Το αντάρτικο σωτηρίας στον Πόντο και ο οπλαρχηγός 

Αιμίλιος Χατζηγεωργίου- Καδίογλου. Πτολεμαΐδα: Σύλλογος 

Ποντίων Πτολεμαΐδας 2016

Γενοκτονία. Ιστορικές, πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις. 

Μαζί με τους Τουρκάν Μπαλαμπάν, Ταμέρ Τσιλιγκίρ, 

Ραγκίπ Ζαράκολου, Μεράλ Γκευλανί, Σαίτ Τσετίνογλου 

(στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα) 

Αθήνα: Εύξεινος Λόγος 2018

Γυναικοκτονία. Η Ελληνίδα, η Αρμένια, η Ασσύρια, η 

Κούρδισα Γυναίκα στη Γενοκτονία. Μαζί με τις Ροζίν 

Μοχάμεντ, Αναστασία Μαραμενίδου και Αλίς Φαρατζιάν. 

Νέα Σμύρνη: Σύλλογος Ποντίων Νέας Σμύρνης, Δάφνης και 

Αγίου Δημητρίου 2017.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων. Το μαζικό έγκλημα στον Πόντο . 

Μαζί με τους Ραγκίπ Ζαράκολου και Σαίτ Τσετίνογλου (στην 

ελληνική και την αγγλική γλώσσα) Καβάλα: Σύλλογος Ποντίων 

Νομού Καβάλας 2012.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων. Αθήνα: Γόρδιος 2015.

Το αντάρτικο στον Πόντο και ο Κοτζά Αναστάς 

(Αναστάσιος Παπαδόπουλος) Αθήνα: Γόρδιος 2017.

Η Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. Θεσσαλονίκη: 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και 

Περιοδικό Ενδοχώρα 2012. (στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα)

Γενοκτονία. Το μαζικό έγκλημα στον Πόντο (1919-2019): 

Άρνηση, Λήθη και Υπονόμευση, Μνήμη, Διεκδίκηση και 

Αναγνώριση. Δράμα: Ποντιακά Σωματεία Δράμας 2019.

Εκατό  χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η 

Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής. Μαζί με τη 

Θεοδώρα Γιαννίτση (στην ελληνική και τη ρωσική γλώσσα). 

Μόσχα: Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 2022.


Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus 


Απάτη....

 


Είναι ευκολότερο να εξαπατήσεις κάποιον, παρά να τον πείσεις ότι έχει εξαπατηθεί.


Κύπρος

 


Φωνάζουμε να μας ακούσουν σε ολόκληρο το νησί.

Ακόμα υπάρχει κατοχή, ακόμα υπάρχουν πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι κι αγνοούμενοι.