Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Για την Ελλάδα και την Τουρκία και την Αλβανία , για την απελευθέρωση των Μπελέρη- Κοκαβέση

 


Για την Ελλάδα και την Τουρκία και την Αλβανία, για την απελευθέρωση των Μπελέρη- Κοκαβέση. 


Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα.


Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους Μπελέρη- Κοκαβέση







Eλεύθερος - πολιορκημένος» παραμένει ο αδελφός μου στο νοσοκομείο – φυλακή «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων. Φρουρούμενος, από χθες από αστυνομικούς των φυλακών. Απομονωμένος σε ένα δωμάτιο του Α΄ ορόφου, χωρίς καμιά δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, ως ένας κοινός εγκληματίας. Προφυλακισμένος με μια απόφαση – εντολή - απάνθρωπη, παράλογη που παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου. Μια παράνομη κράτηση που πια αποτελεί διεθνές ζήτημα και απόδειξη καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Ίσως δεν χρειάζεται να επισημάνουμε πως είναι ανήθικο ένας κρατικός μηχανισμός να τα βάζει με έναν άνθρωπο που πρόσφατα έκανε μεταμόσχευση καρδιάς. Έναν άνθρωπο που πρέπει να βρίσκεται υπό διαρκή ειδική ιατρική παρακολούθηση, που χρειάζεται σε τακτική βάση να εξετάζεται, να αναπροσαρμόζεται η φαρμακευτική αγωγή, που πρέπει να ακολουθεί ιδιαίτερη δίαιτα…


Όμως αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους του αλβανικού κράτους δεν μας είναι άγνωστη! Την πρωτοείδαμε όταν παιδιά, το 1994, γράψαμε συνθήματα στους τοίχους της Χιμάρας και μας οδήγησαν στα κρατητήρια και την ανάκριση επειδή δεν δεχθήκαμε να μιλήσουμε στα αλβανικά.



Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση σου θα λυγούσε και θα κοιτούσε μόνον τον εαυτό του και την οικογένειά του. Ουδείς θα σε έψεγε. Ήδη είχες κάνει τον αγώνα σου και άλλοι μπορούσαν να πάρουν τη θέση σου επάξια. Όμως εσύ επέλεξες να συνεχίζεις τον αγώνα τον καλό και να βάζεις πάνω από όλα την αγάπη σου για τον τόπο μας, για τις ρίζες μας, για την πατρίδα. Και γνωρίζεις πως ο αντίπαλος είναι σκληρός, ασταθής και κυρίως ασεβής. Γι' αυτό Παντελή σε εκδικείται και σε σκοτώνει κάθε μέρα, σιγά – σιγά.


Παντελή, γαλουχηθήκαμε από τον παππού μας. Σε κάθε του στιγμή μας μάθαινε για την ελληνική μας καταγωγή και την αξία της Χιμάρας. Εκείνος, γεννημένος το 1902, πριν την ίδρυση του κράτους «Αλβανία», είχε δει και είχε νιώσει πολλά… Η μοίρα σε χτύπησε τρεις φορές και στάθηκες όρθιος. Τώρα ο δήμιος σε κτυπάει άλλη μια φορά. Και άντεξες και θα αντέξεις. Γιατί είσαι παλικάρι, είσαι Χιμαραίος.


Η αδερφή σου Ελεονώρα - Ελένη


Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

H Γενοκτονία των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις

 


 Θεοφάνης Μαλκίδης 

H Γενοκτονία των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις 

Εκδόσεις Περιοδικού Ενδοχώρα , Μάιος 2023

 

Η δυναμική του ζητήματος της Γενοκτονίας δεν μπορεί να εμποδισθεί από  απολογητές και θαυμαστές του εθνικισμού των Νεότουρκων και του ρατσιστικού Κεμαλισμού, δεν μπορεί να σταματήσει από την προπαγάνδα και το ψεύδος των δολοφόνων  που αποκαλύπτονται και καταρρέουν από το βάρος των εγκλημάτων τους. 


Σε όλον τον Ελληνισμό και σε όλον τον κόσμο, ακόμη και στην Τουρκίαν  έχει γίνει κατανοητό ότι χωρίς τη γνώση  της τραγικής αυτής σελίδας που γνώρισαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και οι άλλοι λαοί, χωρίς δηλαδή την  ανάδειξη και την αναγνώριση  της Γενοκτονίας,  δεν μπορεί να υπάρξει ούτε εκδημοκρατισμός και ελευθερία στην Τουρκία, ούτε  μέλλον για την περιοχή που σημαδεύτηκε και συνεχίζει να σημαδεύεται από μαζικά εγκλήματα. Η αλήθεια  θα νικήσει το ψεύδος, αναγνώριση της Γενοκτονίας τώρα!


Απελευθέρωση τώρα!

 


Απελευθέρωση τώρα!


Πότε;

 

chickens-web

Πότε θα  ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;


Πότε θα έρθουν καινούργιοι άνθρωποι


να συνοδεύσουνε την βλακεία


στην τελευταία της κατοικία;

Eurostat: Δεύτερη η Ελλάδα στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα τον Μάρτιο του 2023!

 

Όπως δείχνουν σημερινά στοιχεία της Eurostat, η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ αυξήθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023 και διαμορφώθηκε +0,3%.

To ξακουστό σπήλαιο Διρού και η πυργοπολιτεία στη Μάνη

 

Το Σπήλαιo Βλυχάδα Διρού είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια και βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Δεν είναι ανέκδοτο , ούτε fake news




 Ότι διαβάσετε στη συνέχεια δεν είναι ούτε ανέκδοτο, ούτε fake news, ούτε τρολάρισμα, αλλά πέρα ως πέρα  αλήθεια:


Αφού σήμερα συμπληρώνονται δεκατέσσερις ημέρες από τότε που οι δύο συμπατριώτες μας και μέλη της μοναδικής αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας στη Ευρώπη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χιμάρας Διονύσιος -Φρέντης Μπελέρης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Παντελής Κοκαβέσης, συνελήφθησαν και παραμένουν φυλακισμένοι στην Κολομβία των Βαλκανίων, κάποιος αποφάσισε στην Αθήνα να <<πιέσει>> και άλλο το ζωγράφο του Ζαππείου και ενίοτε πρωθυπουργό του τουρκικού υποκαταστήματος, Έντι Ράμα , με τον εξής <<σπουδαίο>> τρόπο:


Διοργάνωση εβδομάδας ελληνικού πολιτισμού στην Αλβανία και αποστολή γνωστού βάρδο της νύχτας σε αποστολή όπου τα σουξέ είναι τα νέα διπλωματικά  όπλα......




Ακολουθεί το δημοσίευμα για την Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού:

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας: Εκδήλωση για τη Γενοκτονία


2023_05_23_15


 


Σε ατμόσφαιρα έντονης συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οίκου Εθνοτήτων της Μόσχας η καθιερωμένη εκδήλωση «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ… 101 ΧΡΟΝΙΑ από τη ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ… ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ», αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, της Οθωμανικής Τουρκίας, της γης του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Ανατολίας.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. και πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Σύλλογο Ελλήνων ΜόσχαςΣενάριο, σκηνοθεσία:  Δώρα Γιαννίτση, δ/ντρια Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός.


Το Ολοκαύτωμα της Σάντας του Πόντου




Θεοφάνης Μαλκίδης 


 Το Ολοκαύτωμα της Σάντας του Πόντου. 

Ήταν εκατό και δύο χρόνια  πριν,  την 11η  Σεπτεμβρίου 1921, όταν πάνω από 500 Ελληνίδες και Έλληνες της Σάντας του Πόντου, κυνηγημένοι από τους Γενοκτόνους Τούρκους και για να μην προδωθούν, αποφάσισαν να θυσιάσουν επτά νήπια, των οποίων το κλάμα αποκάλυπτε τη θέση τους.


Η σφαγή των νηπίων της Σάντας από τους Τούρκους Αττίλες: Μια από τις πιο τραγικές σελίδες του δράματος των Ελλήνων του Πόντου

 

353 χιλιάδες Έλληνες του Πόντου δολοφονηθηκαν από τους Τούρκους. Το σύνθημα ήταν στην είσοδο της εκδήλωσης Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ*
Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω κάπως διαφορετικά την ομιλία μου απόψε, μεταφέροντας μια συγκλονιστική μαρτυρία που αποτυπώνει μια από τις τραγικότερες σελίδες του δράματος των Ελλήνων του Πόντου: τη σφαγή των νηπίων της Σάντας.


O Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης για τις εκλογές και το πολιτικό ήθος

 

Για τους «Χαλασοχώρηδες», ή Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης εκλογές και πολιτικό ήθος



Κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές, το μυαλό μου πάει στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και το διήγημά του «Οι Χαλασοχώρηδες». Ο ίδιος το αποκαλεί «μικρά μελέτη» – άλλωστε είναι εκτεταμένο και καταλαμβάνει 61 σελίδες στην κριτική έκδοση του Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου και των εκδόσεων Δόμος. Θα μπορούσε όμως κάποιος να το χαρακτηρίσει και νουβέλα.


Ένας Έλληνας στον Αμερικανικό Εμφύλιο πόλεμο (1861-1865)



Ο αιματηρός Ανθενωτικός Πόλεμος (1861-1865), προκάλεσε περισσότερα θύματα απ’ όλους τους άλλους πολέμους της αμερικανικής ιστορίας. Οι νεκροί υπολογίζονται στους 600.000! Αιτία το πρόβλημα της δουλείας. Ο Βορράς ήταν κατά της ύπαρξης δούλων. Ο Νότος επέμενε στη διατήρηση της δουλείας. Έτσι όταν εξελέγη πρόεδρος ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος ήταν εχθρός της δουλείας, ξέσπασε ο Εμφύλιος πόλεμος, με νικητές τελικά τους Βόρειους, των οποίων ηγείτο στον στρατιωτικό τομέα ο Στρατηγός Οδυσσέας Γκράντ, αντίπαλος του οποίου ήταν ο πολύ ικανός Στρατηγός των Νοτίων Ρόμπερη Λη.


Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Το θράσος των δολοφόνων

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Το θράσος των δολοφόνων 

Πριν από λίγο Χουλουσί Ακάρ, ο  φασίστας, ο παρακρατικός, ο δολοφόνος Γκρίζος Λύκος, ο  υπόδικος για εκατοντάδες εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος παριστάνει τον Υπουργό Άμυνας του γειτονικού κράτους- παρακράτους , αφού μας κατηγόρησε για τις σφαγές στην Τρίπολη το 1821 και στη Σμύρνη το 1922,  δήλωσε ότι για  να ζήσουμε ειρηνικά με τους Έλληνες, αυτοί δεν πρέπει να αναφέρουν ξανά τη Γενοκτονία!!!!!


Αναμένουμε την αντίδραση της Αθήνας....


Οι δηλώσεις


Για τη συνεχιζόμενη φυλάκιση Μπελέρη - Κοκαβέση





«Ο αδερφός μου ήξερε πολύ καλά ότι παρακολουθείται. Για 20 χρόνια παρακολουθείται, για 20 χρόνια διώκεται», δήλωσε,ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη Λεονάρδος Μπελέρης.


Κωνσταντίνος Ηλιάκης

 


Στη μνήμη και στην ηρωική θυσία τέτοιων τέκνων της Πατρίδας,

Από πού παίρνει δύναμη ένας Κούρδος

 


«Δεν φοβάμαι. Πέρασα δώδεκα χρόνια στις τουρκικές φυλακές, από τα 17 μου χρόνια μέχρι τα 29. 


Παίρνω δύναμη 

Τσαμάν : ¨Έλληνες και Αρμένιοι η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων¨

 

Βυζαντινοί Eλληνορωμαίοι και Αρμένιοι που 

υπέστησαν γλωσσική και θρησκευτική αφομοίωση

 ζουν στα γονίδια της συντριπτικής πλειοψηφίας 

των τουρκόφωνων και χανεφιτών ανθρώπων. 

Αλλά αυτοί οι καημένοι πιστεύουν ακόμη ότι το 

πρόσωπο που βλέπουν στον καθρέφτη είναι Τούρκος 

της κεντρικής Ασίας.


Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν


«Ακούσανε καλά τα αυτιά μας; Θα στηρίξει η Ελλάς Τούρκο;»

 

«Ακούσανε καλά τα αυτιά μας; Θα στηρίξει η Ελλάς Τούρκο;»

Καυστικά ερωτήματα προς την Κυβέρνηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο με αφορμή τον ΙΜΟ, σε εκδήλωση στην Αθήνα για τους εννέα ηρωομάρτυρες της Μεγαλονήσου


Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος συμβούλευε γιά τούς πολιτικούς τα ἑξῆς...

 


«Ἐκλέξατε Χριστιανὸν ἀγαπητόν, σώφρονα, ἀνεμπαθῆ καὶ γενναῖον. Μὴ συσχηματιζόμενον τῇ δολιότητι καὶ πανουργίᾳ, ἀλλ' ἐσχηματιζόμενον ἐντιμότητι καὶ ἀγαθοεργίᾳ. 

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Εκλογές.....

 


Μάτι: Η αποκαλυπτική κατάθεση του Αποστολάκη για τη δραματική μάχη με τη φωτιά | tanea.gr

Τουρκία 2023: Οργιάζει η εκλογική νοθεία

 


Οι τουρκικές εκλογές δεν έχουν καμιά σχέση με τις εκλογικές διαδικασίες που γνωρίζουμε σε ολόκληρη την Δύση.


Παντελής Κοκαβέσης: Ο παράνομα φυλακισμένος Βορειοηπειρώτης από το αλβανικό καθεστώς!

 


Αυτός είναι ο Χειμαρραίος Παντελής Κοκαβέσης, που το κράτος του Έντι Ράμα κρατάει παράνομα φυλακισμένο σε νοσοκομείο των Τιράνων, χωρίς να επιτρέπουν στην οικογένεια του να τον δει.

Προβολές της ταινίας «Διάκος ο Ηρωομάρτυς» σε Κοζάνη και Βέροια

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ:
Θερινός Κινηματογράφος “Cinestar”, Μητροπόλεως 57, τηλ. 2331022373.
– Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, 8.45 μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ:

Πόσο θάθελα να κάθομαι στην Σκήτη της Αγίας Άννης

 


Πόσο θάθελα να κάθομαι στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης πούνε στο Άγιον όρος!

Οι νεομάρτυρες Δημήτριος και Παύλος – Πολιούχοι της Τρίπολης


«Η Τρίπολη έχει από τον Θεό ευεργετηθεί και δύναται να καυχηθεί για τις ομορφιές της γης, τις μορφές των αγωνιστών της Πατρίδος και τους αγίους της Εκκλησίας μας. Ανάμεσα σ’αυτές τις δωρεές δόξα και τιμή της πόλεως μας αποτελούν οι Πολιούχοι της, οι Νεομάρτυρες Δημήτριος και Παύλος που για την Πίστη και το Γένος, έγιναν τα εθελόθυτα θύματα και έβαψαν με το μαρτυρικό αίμα τους το χώμα της Τριπολιτσάς και εδείχθησαν προστάτες και Πολιούχοι της».(ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ, ΑΛΙΕΥΣ ,Φ.302, ΑΠΡ-ΜΑΙ-ΙΟΥΝ 2021,16-17).


Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους Μπελέρη- Κοκαβέση

 



Θεοφάνης Μαλκίδης


Απελευθέρωση τώρα!


Μετά τη σημερινή "δίκη", ο νέος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Παντελής Κοκαβέσης, θα παραμείνουν επ' αόριστον στα αλβανικά κάτεργα.


Εκλογές....



 Εκλογές 



Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Μνήμη Γενοκτονίας




Τιμήθηκε η Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας στην Έδεσσα

Με το σύνθημα να αναγνωρισθεί διεθνώς ως ημέρα Μνήμης η 19η Μαΐου για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, τίμησαν τους νεκρούς, σε μια συνδιοργάνωση των συλλόγων Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών Ν. Πέλλας «η Μπίγα» και Ανατολικοθρακιωτών Ν. Πέλλας

Στις 18:30 στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού ο Π. Χριστόδουλος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων θυμάτων ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυναν οι: Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Μουράτογλου, ο πρόεδρος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «η Μπίγα» Στράτος Καφετζής, ο πρόεδρος συλλόγου ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» Ιωάννης Γαβριηλίδης και ο γραμματέας Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών Ν. Πέλλας Γεώργιος Αποστολίδης

Τραγούδησε η Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας «η Μπίγα», η Δέσποινα Γιώρα συνοδεία της Λύρας του Ευάγγελου Καραγιαννίδη και νταούλι την Κική Μωυσιάδου ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απαγγελία Συν/χος εκπαιδευτικός Θανάσης Ζηκούλης – Καμπάνα του Πόντου

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Χορό Σέρρα από τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»

(Υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας και της ΔΗΚΕΔΕ)

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου

Γενοκτονία – Γυναικοκτονία-Παιδοκτονία


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Γενοκτονία – Γυναικοκτονία-Παιδοκτονία

Από την ομιλία στην Καστοριά 

Η ιστορία των Ελλήνων που ζούσε στον Πόντο,  στην Ιωνία, τη Θράκη, την Καππαδοκία, ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν. Μία ιστορία με μεγάλη προσφορά, που διακόπηκε από τη Γενοκτονία: Μαζική βία, συλλήψεις γυναικών και παιδιών, βίαιοι εξισλαμισμοί, πορείες θανάτου, δολοφονίες, διώξεις, εκτοπίσεις, εγκλήματα, προσφυγιά. Σχεδόν 1.000.000 Έλληνες από ένα πληθυσμό πάνω από 2.800.000 εξαφανίσθηκαν, εξόντωση η οποία αποτελεί γενοκτονία, στον τύπο της σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης του ΟΗΕ για την πρόληψη και την καταστολή της γενοκτονίας και στην ουσία της έννοιας της γενοκτονίας.