Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Οι τρεις αγνοούμενοι Έλληνες Στρατιωτικοί που παραμένουν μέχρι σήμερα χωρίς ταυτοποίηση. Κύπρος 1974


Οι  τρεις σοροί των Ελλήνων, χωρίς ταυτοποίηση, του  αεροσκάφους Νοράτλας. Κύπρος 1974 


Επιχείρηση "Νίκη" ονομάστηκε  η μυστική στρατιωτική αποστολή 

της Ελλάδας την 21η προς τη 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, 

με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας  για να αποκρούσουν την τουρκική εισβολή. 



Τα αεροσκάφη, που απογειώθηκαν από τη Σούδα της Κρήτης, ήταν 

20 Nord 2501 Nor-atlas και 10 C-47 Dakota της Ελληνικής 

Πολεμικής Αεροπορίας και θα μετέφεραν καταδρομείς με πλήρη οπλισμό. Δεν κατάφεραν όλα να απογειωθούν. 

Aλλά και κατά την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, αφού κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τα τουρκικά πυρά πετώντας χαμηλά και μπαίνοντας στην Κύπρο από δυτικά μέσω της βάσεως Ακρωτηρίου, όσα απογειώθηκαν, έγιναν στόχος φίλιων  πυρών, εφόσον εκλήφθηκαν κατά λάθος ως εχθρικά…



Στη διάρκεια της επιχείρησης βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη και καταρρίφθηκε ένα, με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ' αυτό, πλην ενός, του Καταδρομέα Ζαφειρίου. 



Είκοσι επτά καταδρομείς και τέσσερις αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας καθώς και δύο λοκατζήδες από άλλο αεροσκάφος, έχασαν την ζωή τους την αποφράδα εκείνη νύχτα. 

Σήμερα 45 χρόνια μετά από την τραγική εκείνη νύκτα  εντοπίστηκαν  και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA τα λείψανα 15 επιβαινόντων του Νοράτλας, τα οποία ήταν θαμμένα κάτω από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας μαζί με το αεροσκάφος για 43 χρόνια (άλλα λείψανα είχαν ταφεί από τις πρώτες μέρες στη Λακατάμια). 
Ήδη, τα λείψανα των 15 καταδρομέων έχουν μεταφερθεί και ταφεί στις γενέτειρές τους.

Μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί τα λείψανα ή μέρος των λειψάνων 28 καταδρομέων και μελών του πληρώματος. 
Υπολείπεται ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση των λειψάνων των υπολοίπων τριών μελών του Νοράτλας «Νίκη 4». 
Πρόκειται για τους καταδρομείς Χριστόδουλο Δοϊτσίδη, και Δημήτρη Σιορώκο και τον επισμηναγό Στέργιο Συμεωνίδη. 






Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Λόγος Ελληνικός , Πράξη Ελληνική



Η συνέντευξή μου στον Απόστολο Μακρυανίδη και στο Ράδιο Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας για την Κύπρο, τη Μακεδονία, το Αιγαίο, για το πολιτικό και πνευματικό προσωπικό και για τον Ελληνικό Λόγο που πρέπει να κυριαρχήσει. 

Από την έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου στις συνομιλίες με τον εισβολέα του 1974.....




Θ. Μαλκίδης 

Από την έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου στις συνομιλίες με τον εισβολέα του 1974.....

Στις 11 Ιουλίου 2011, στις 05:40 το πρωί, γίνεται η  έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου «Ευάγγελος Φλωράκης», η οποία βρίσκεται στο Ζύγι, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  13 άνθρωποι και να τραυματιστούν 62. 

Τα 13 ονόματα των νεκρών - πατέρων, παιδιών, συζύγων, αδερφών και φίλων - είναι τα εξής:

·Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, Διοικητής Ναυτικού

·Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος, Διοικητής της Ναυτικής Βάσης

·Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης

·Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης

·Ναύτης Χριστοφόρου Μιλτιάδης

·Ναύτης Χριστοφόρου Χριστάκης

·Αρχιλοχίας Πυροσβεστικής Ανδρέας Παπαδόπουλος

·Πυροσβέστης Βασίλης Κρόκος

·Πυροσβέστης Σπύρος Τταντής

·Πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου

·Αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιακουμής

·Πυροσβέστης Αδάμος Αδάμου

·Ναύτης Αντώνης Χαραλάμπους (κατέληξε τρεις μέρες μετά το ατύχημα)


Ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν και δύο δίδυμα αδέρφια, που έχασαν τη ζωή τους μαζί προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες λίγο πριν την έκρηξη. 

Ανάμεσα στα θύματα και ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, για τον οποίο ο γιος του,  ο αγαπημένος μου φίλος και συνοδοιπόρος Νικόλας Ιωαννίδης, έγραψε έναν καταπληκτικό επικήδειο . Αξίζει να τον διαβάσουμε ως μνημόσυνο και ως παρακαταθήκη αγώνα Ελευθερίας......




Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Η συντριβή του ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς. 10 Ιουλίου 2002



10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2002 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται  από την συντριβή του  ελικοπτέρου Βell-206 της Εθνικής Φρουράς, με αποτέλεσμα το  θάνατο του Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, του Ταξιάρχου Στυλιανού Δεμέναγα, του Υποπλοιάρχου Νικόλαου Σεργίου, και των μελών του πληρώματος, Σμηναγού Πάρη Αθανασιάδη και Υποσμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή. Και οι πέντε επιβαίνοντες άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή, «…την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους, σφραγίζοντας με τον τραγικό τους θάνατο την ιερή πίστη και το χρέος προς την πατρίδα…»

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λακατάμιας στη Λευκωσία με κατεύθυνση την αεροπορική βάση Πάφου για τη παρακολούθηση νυκτερινής εκπαιδευτικής δραστηριότητας από τον Α/ΓΕΕΦ, που δεν ήταν άλλη από πτήσεις επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35 τα οποία είχαν παραληφθεί με άκρα μυστικότητα το 2001 και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά την ημέρα της κηδείας του Στρατηγού Φλωράκη. Το ελικόπτερο κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 4.20 της 10ης Ιουλίου 2002 περίπου δύο χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Πάφου, κοντά στο χωριό Κούκλια, συγκλονίζοντας Ελλάδα και Κύπρο.








Ψάρι Κορινθίας και Αηδονοχώρι Κόνιτσας: Δύο ακόμη άγνωστα Ναζιστικά Ολοκαυτώματα τον Ιούλιο του 1943 και του 1944




Θ. Μαλκίδης

Ψάρι Κορινθίας και Αηδονοχώρι Κόνιτσας: Δύο  ακόμη άγνωστα Ναζιστικά Ολοκαυτώματα τον Ιούλιο του 1943 και του 1944


Πριν λίγες ώρες  συμπληρώθηκαν 76 και 75 αντιστοίχως  χρόνια από την αποφράδα ημέρα της σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής των οικισμών Αηδονοχωρίου Κόνιτσας και  Ψάρι Κορινθίας   από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

" Συμφωνία" που θα γίνει σεβαστή....




Δύο υπενθυμίσεις προς τους " θα σεβαστούμε τη Συμφωνία" : Η αφίσα αναφέρει ότι οι διαρρήκτες της Ιστορίας θα τιμήσουν με φόντο το Μέγα Αλέξανδρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη το εθνικιστικό τους τοτέμ, το Ίλιντεν (!) , ενώ προς διευκόλυνσή σας , παραθέτω και τους λόγους ακύρωσης της " Συμφωνίας" στους οποίους περιλαμβάνεται και η παραπάνω ενέργεια......


Εξόδιος ακολουθία και κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Κλείτου Κλείτου. Κύπρος 1974.


Έγινε πριν από λίγο  η κηδεία του αγνοουμένου Κλείτου Κλείτου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα.


Μετά την ταφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ακολούθησε τρισάγιο για όλους τους ήρωες του Δήμου Λευκονοίκου, ένας σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», κ. Φωκά Ριρή, και κατάθεση στεφάνων από τους συγγενείς των ηρώων και τις αρχές της κωμόπολης.


Επικήδειος στον ήρωά  Κλείτο Κλείτου, τον αγνοούμενο Λευκονοικιάτη του οποίου τα οστά ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.



Το Ναζιστικό Ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου Ιωαννίνων, Ιούλιος 1943

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ένα σχόλιο για τη χθεσινή έκφραση της Δημοκρατίας.....




Θ. Μαλκίδης 

Δε αναφέρομαι στο γεγονός γίνονται κυβερνήσεις με 45% και 50%  των ψηφοφόρων, με μηχανισμούς και δίκτυα καθώς και με τις ευλογίες των θεσμών, δανειστών, πρεσβευτών κλπ. 

Αναφέρομαι στο γεγονός ότι :

Σου λέει ψέμματα, το ΟΧΙ κάνει ΝΑΙ, καταλύει την εθνική κυριαρχία, φέρνει νέο Μνημόνιο, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν σύνορα, δωρίζει τη Μακεδονία,  σε κατηγορεί ότι είσαι εθνικιστής και ότι δεν έγινε ποτέ Γενοκτονία, σε βρίζει και σε αποκαλεί ρατσιστή και φασίστα  και τον επιβραβεύεις δίνοντάς τον 1/3 των ψήφων, βγάζοντάς τον βουλευτή και άλλα πολλά

Σου λέει ότι θα σεβαστεί την αισχρότητα των Πρεσπών, ότι είμαστε παιδιά Οθωμανών, ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία, ότι δε διάβασε το Μνημόνιο γιατί είχε άλλες δουλειές, καταθέτει στεφάνι στο δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ,  ότι το δημογραφικό θα  λυθεί με εισαγωγές (.....)  και του δίνεις κυβέρνηση, βουλευτική έδρα και άλλα συναφή, 

Σου λέει ότι θα σε σώσει με μαντζούνια και επιστολές έχοντας ψηφίσει Μνημόνια, σου λέει ότι είναι το νέο έχοντας κλείσει τράπεζες και κάνοντας ντόλτσε βίτα εις βάρος σου και του κάνεις δώρο την είσοδο στη Βουλή, 

Σου λέει ότι στη γη του Διστόμου και των Καλαβρύτων πιστεύει στο Χίτλερ και αντί να τον στείλεις εκεί που  πρέπει, δέκα χρόνια ανέχεσαι τα πάντα εντός και εκτός Βουλής, γιατί είσαι οργισμένος με το σύστημα.

Eίναι προφανές ότι 

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Ο Ελληνισμός της Δημοκρατίας και της Αντίστασης θα Νικήσει!




Σήμερα ψηφίζουν οι παρακάτω:

 <<Ετερόκλητος όχλος, εθνικιστές, σωβινιστές, σκουπίδια, φασίστες, ναζί, παρακρατικοί, περιθωριακοί, αμόρφωτα εθνίκια, φασιστάκια, πληρωμένοι πράκτορες, <μακεδονομάχοι> , λαϊκιστές, ακραίοι, ακροδεξιοί, τραμπούκοι, παρακρατικοί, υποκινούμενοι από ξένες δυνάμεις, πουλημένοι που τα παίρνουν, υπερπατριώτες, προσκυνημένοι, και πριν από λίγες ώρες ακροδεξιοί λαϊκιστές και αυτοί που δε σκέφτονται με το μυαλό τους. Όλα τα παραπάνω για τον Ελληνικό λαό, από τους πρόθυμους της <<κυβέρνησης>>, τους τσιλιαδόρους όλης της <<αντιπολίτευσης>>, τους <<καθηγητές>>, τους <<διανοούμενους>>, τους <<δημοσιογράφους>> …..