Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Οι Έλληνες στρατιωτικοί Α. Μητρετώδης και Δ. Κούκλατζης περιμένουν έμπρακτη συμπαράσταση μόνο από τον ελληνικό λαό!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης μητρετώδης

Οι Έλληνες στρατιωτικοί περιμένουν έμπρακτη συμπαράσταση μόνο από τον ελληνικό λαό

Έκκληση απηύθυνε μέσω της εκπομπής #Μεσημέριασε του FOCUS FM 103.6 ο Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και φίλος ενός εκ των δύο οικογενειών των Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, να στέλνουν επιστολές συμπαράστασης, βιβλία ή κάρτες στους δύο Έλληνες.

Όπως είπε, από τα εκατομμύρια των Ελλήνων, την περίοδο του Πάσχα, μόνο 200 πολίτες έστειλαν επιστολές στους στρατιώτες, που κρατούνται εδώ και περίπου τέσσερις μήνες.
"Θα μεταφέρω τί χαρακτηριστικά μου είπε η μητέρα του στρατιώτη Κούκλατζη: "Εμείς από το λαό περιμένουμε συμπαράσταση, όχι από τους πολιτικούς", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλκίδης.

Η διεύθυνση όπου μπορεί κανείς να στέλνει επιστολές, είναι η εξής:

Angelos MITRETODIS – Dimitrios KOUKLATZIS,

Ily.lit-Avariz, 22130, Avariz koyu,
Edirne merkez, Edirne,
Turkey

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Πεσόντες και αγνοούμενοι αξιωματικοί και στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής. Κύπρος 1974.




Πεσόντες και αγνοούμενοι αξιωματικοί και στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής

ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ


Άγγελος Μητρετώδης, Δημήτριος Κούκλατζης, Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί


Θ. Μαλκίδης

Άγγελος Μητρετώδης, Δημήτριος Κούκλατζης, Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί


Για όσους δεν έχουν ακόμη ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, να επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά ότι οι Έλληνες Άγγελος Μητρετώδης, Δημήτριος Κούκλατζης και Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί είναι φυλακισμένοι στα Τουρκικά Νταχάου.


 Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, χωρίς κατηγορίες, κρατούνται πάνω τέσσερις μήνες, ενώ ο Έλληνας του Πόντου πάνω από δεκαπέντε. Ο Γιάννης δικάζεται, μαζί με τη συναγωνίστριά του Κουρδικής καταγωγής Μεράλ Γκευλανί , την 25η Ιουλίου, με μόνο κατηγορητήριο τις 64 φωτογραφίες που ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν τις σφαγές στον Πόντο και το Κουρδιστάν. Οι φωτογραφίες που σύμφωνα με το <<κατηγορητήριο>> προσβάλουν τον Κεμάλ και τον Ερντογάν, έχουν προβλεπόμενες ποινές πάνω από 150 έτη!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεράλ γκευλανί Γιάννης Βασίλης

Εμείς συνεχίζουμε την εθνική και διεθνή προσπάθεια για την αποφυλάκιση του Άγγελου, του Δημήτρη, του Γιάννη. Στέλνουμε επιστολές (οι διευθύνσεις τους βρίσκονται παρακάτω )στις φυλακές ενισχύοντάς τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης μητρετώδης

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννησ βασίλησ γιαϊλαλί



Επιπλέον ο  υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει από

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας και η Μακεδονία του Ελληνισμού



Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας και η Μακεδονία του  Ελληνισμού


Ο σπουδαίος ποιητής μας Τάσος Λειβαδίτης γράφει πως  <<Πατρίδα, είσαι γεννημένη απ’ τους πεθαμένους........Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τ’ όνομά σας.Μα η πατρίδα θα κρατάει το αίμα σας στις ρίζες της για ν’ ανθίζει>> και αυτό το υπενθυμίζουμε μιλώντας για την Μακεδονία στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε.

Δείτε τη συνέντευξη 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

«Είν’ αρκετό να πούμε όλοι από μια φορά στη ζωή μας ένα «όχι»: Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Καβάλα, Έδεσσα, Κοζάνη, Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος, Αλεξανδρούπολη , Λάκωμμα Χαλκιδικής , Βεργίνα



Θ. Μαλκίδης 

«Είν’ αρκετό να πούμε όλοι από μια φορά στη ζωή μας ένα «όχι». .....»

Κάθε Έλληνας που αγαπά την πατρίδα του οφείλει να την υπερασπιστεί. Αυτός που εμπνέεται από τους αγώνες αντίστασης του λαού μας, από την Μακεδονία, μέχρι την Κύπρο , την Ήπειρο, το Αιγαίο, τη Θράκη και  αγωνίζεται ενάντια στο άδικο που έρχεται από τα Καλάβρυτα και το Δίστομο, κάθε  πολιτικός, διανοούμενος, συγγραφέας, ποιητής, που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία της αντιστασιακής Ελληνικότητας,  που δε σιωπά για θέσεις, προνόμια, χρήματα, δόξα και άλλα εφήμερα. 


Γιατί «είν’ αρκετό να πούμε όλοι από μια φορά στη ζωή μας ένα «όχι», όπως γράφει ο Κώστας Μόντης της Κύπρου και αυτό είναι σήμερα το αίτημα για όλον τον Ελληνισμό, από την Κύπρο μέχρι την Μακεδονία...

Το πρόγραμμα συλλαλητηρίων για την Μακεδονία  τις επόμενες ημέρες είναι το εξής:

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Το ομοίωμα του Νοράτλας κοσμεί τον χώρο του Τύμβου Μακεδονίτισσας, τιμή στους Ελλαδίτες καταδρομείς που έπεσαν τον Ιούλιο του 1974.





Το ομοίωμα του Νοράτλας κοσμεί από την Παρασκευή 29/6 τον χώρο του Τύμβου Μακεδονίτισσας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Ελλαδίτες καταδρομείς που έπεσαν από φίλια πυρά τον Ιούλιο του 1974.

Η συναρμολόγηση του έγινε από αξιωματικούς της Ελληνικής Αεροπορίας την τελευταία βδομάδα, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, θα γίνει ειδική τελετή για το «Νοράτλας».




Την 21η Ιουλίου του 1974, αποφασίστηκε η στρατιωτική επιχείρηση ενίσχυσης της άμυνας του αεροδρομίου της Λευκωσίας με την κωδική ονομασία «ΝΙΚΗ», όπου το σχέδιο προέβλεπε την αερομεταμεταφορά και απόβαση καταδρομέων με αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας ξεκίνησαν στις 01:52 της 22ας Ιουλίου, κανείς όμως δεν προδίκαζε τι θα συμβεί...
Λόγω καθυστέρησης του Α.Ε.Δ. να ενημερώσει το Γ.Ε.Ε.Φ. Λευκωσίας τα αντιαεροπορικά στοιχεία εκτός του αεροδρομίου, δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν και αυτά, με αποτέλεσμα να θεωρήσουν ότι τα αεροσκάφη που πέταγαν ήταν εχθρικά.

Αμέσως άρχισαν έντονα αντιαεροπορικά πυρά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το «ΝΙΚΗ 4» να αρπάξει φωτιά και να συντριβεί στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Το «ΝΙΚΗ 6» υπέστη σοβαρές ζημίες ωστόσο κατάφερε να προσγειωθεί, ενώ τα υπόλοιπα αεροσκάφη κατάφεραν και αυτά να προσγειωθούν με λιγότερες ζημιές.

Το λάθος  κόστισε τη ζωή σε 4 αεροπόρους και 29 καταδρομείς από το «ΝΙΚΗ 4» και τον θάνατο 2 και τον τραυματισμό 9 ακόμα καταδρομέων στο «ΝΙΚΗ 6».



Οι πεσόντες

Για τους Μητρετώδη, Κούκλατζη και Γιαϊλαλί, για την Μακεδονία!

 
Συμπαράσταση στους  Μητρετώδη, Κούκλατζη και Γιαϊλαλί, ο αγώνας για την Μακεδονία δεν σταματά!

Από τη συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης

Ο Θ.Μαλκίδης καλεί τους Ξανθιώτες να συμπαρασταθούν στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς και στον Γ.Β.Γιαϊλαλί

 Για Μακεδονία: τα συλλαλητήρια ταρακουνούν το πολιτικό σύστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν


Να στηρίξουν και οι Ξανθιώτες την πρωτοβουλία συμπαράστασης για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται άνευ κατηγορητηρίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, αλλά και του γενναίου Πόντιου Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, ο οποίος κινδυνεύει να καταδικαστεί –κρατείται και αυτός- σε πολύχρονη κάθειρξη με μόνο κατηγορητήριο την ανάρτηση φωτογραφιών με θηριωδίες των Τούρκων εναντίον Ελλήνων και Κούρδων, κάλεσε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου τους συμπολίτες/σες,  ο  Θεοφάνης Μαλκίδης.

Στο προσωπικό του blog, ο κ. Μαλκίδης, δημοσιοποιεί τις διευθύνσεις όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να αξιοποιήσει στέλνοντας επιστολές συμπαράστασης στους τρεις Έλληνες που την επιζητούν και για να πάρουν δύναμη αλλά και για να καταδειχθεί σε όλη τη διεθνή κοινότητα – η οποία παρακολουθεί, τοποθετείται αλλά δεν ενεργεί- η κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελείται και στις τρεις περιπτώσεις.

Ο Θ.Μαλκίδης, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν , στωικά, εδώ και τέσσερις μήνες οι τρεις κρατούμενοι αλλά και οι οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια του Δημήτρη Κούκλατζη, και μετέφερε τα δυο αιτήματα των στρατιωτικών που δεν είναι άλλα από την πορεία της υπόθεσης τους και το αν οι συμπατριώτες τους τους θυμούνται…

Ζήτησε από όποιον/α ανταποκριθεί και στείλει επιστολή να είναι προσεκτικός/η στη σύνταξη του κειμένου ώστε να φτάσουν στα χέρια τους ( δεν αποδίδονται βιβλία με πατριωτικό περιεχόμενο ή γράμματα που εμπεριέχουν θρησκευτικά σύμβολα).

Ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη σε όλη τη χώρα και αναμένεται να γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα.
Μακεδονία

Το γεγονός ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο το φαινόμενο των συλλαλητηρίων που πυροδότησε με το ‘καλημέρα’ η συμφωνία των Πρεσπών, με αντίστοιχη –όπως αυτή που συμβαίνει σε όλη τη χώρα τώρα- αυθόρμητη και μαζική εθνική διαμαρτυρία, ανά τοπικές κοινωνίες και μαζικά, κάθε φορά που απευθύνεται πανελλήνια πρόσκληση, προκαλεί πολιτικό …vertigo στο πολιτικό προσωπικό και το πολιτικό σύστημα της χώρας, εκτιμά ο κ. Μαλκίδης.  

Το ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορικά αντίστοιχη συμπεριφορά του ελληνικού λαού, δεν τους επιτρέπει να την ερμηνεύσουν και να ‘επιστρατεύσουν ‘ πολιτικές για να την καταστείλουν, προσθέτει.

Ο κ. Μαλκίδης ενημερώνει ότι τα συλλαλητήρια πήραν μορφή χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα, συνεχίζονται και δεν θα σταματήσουν διότι είναι η φωνή που αρνούνται να ακουστεί. Η δημοκρατία όμως πάντα βρίσκει διέξοδο.

Συλλαλητήρια διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας  και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου , στις 19:30, στη Βεργίνα, ένα μεγάλο συλλαλητήριο, όπου ομιλητής θα είναι ο κ. Φάνης Μαλκίδης.

Ακούστε τη συνέντευξη και δείτε τις διευθύνσεις των Ελλήνων φυλακισμένων στην Τουρκία


Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Οι διακομματικοί συνέταιροι του Χίτλερ Ερντογάν, του Κομιτατζή Ζάεφ και των Αλβανών Τσάμηδων συνεργατών των Ναζί, δεν μπορούν να παραδώσουν όνομα και έδαφος!



Θ. Μαλκίδης 

Οι διακομματικοί συνέταιροι του Χίτλερ Ερντογάν, του Κομιτατζή Ζάεφ και των  Αλβανών Τσάμηδων συνεργατών των Ναζί, δεν έχουν το δικαίωμα να παραδώσουν  ούτε όνομα, ούτε έδαφος!

Είναι Ύβρις να μιλούν οι διακομματικοί συνέταιροι του Χίτλερ Ερντογάν, του Κομιτατζή Ζάεφ και των  Αλβανών Τσάμηδων συνεργατών των Ναζί, αυτοί που ετοιμάζονται να παραδώσουν  όνομα και έδαφος!

Και επί προσωπικού είναι Ύβρις να μιλάνε οι Ελλαδικοί χθεσινοί και οι σημερινοί συνεργάτες των κατακτητών, οι συνομιλητές του φασίστα Γκρίζου Λύκου Ερντογάν, του Κατσαπλιά Ζάεφ, του εθνικιστή Ράμα και των Τσάμηδων παρατρεχάμενών του,  για την οικογένειά μου και για εμένα, για εμάς που έχουμε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους από τη Γενοκτονία του Δασκάλου Κεμάλ και από τα Ολοκαυτώματα του Μαθητή Χίτλερ και ανιδιοτελείς αγώνες Αντίστασης, Ελευθερίας και Δημοκρατίας, εντός και εκτός Ελλάδας. 

Οι δήθεν αγωνιστές και δημοκράτες, οι ψευτοπολιτικοί, το παρακράτος, δεν έχουν κανένα δικαίωμα παράδοσης του Ελληνισμού. 

Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι Έλληνες δεν υπέγραψαν!


 Το πρόγραμμα συλλαλητηρίων για την Μακεδονία  τις επόμενες οκτώ ημέρες είναι το εξής: