Ακριβώς δύο χρόνια πριν προσκεκλημένος της Ομάδας Πολιτών Σκύδρας (που είχε συσταθεί με σκοπό την αποτροπή της δημιουργίας hot spot στα όρια του Δήμου Σκύδρας) μίλησα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης (δείτε εδώ)με θέμα: «από το Μακεδονικό στο Μεταναστευτικό ».
Με τη συμπλήρωση τριών ετών από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την απειλή από την Τουρκία, διακόσια χρόνια μετά το 1821 και εκατό χρόνια μετά το 1922, θυμίζουμε σημαντικά ζητήματα. Με πολιτικό λόγο και έργο ο Ελληνισμός μπορεί!
Χαλκευμένα έγγραφα στο Πόρισμα του Φακέλου της Κύπρου
Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Χαραλάμπους στις 3.1.2022 («Αλήθεια») επανήλθε με νέο άρθρο του με τον αυτονόητο τίτλο «Φάκελος Κύπρου: Τώρα έχουμε τις αποδείξεις! – Το πόρισμα και τα πλαστά έγγραφα».
Παρότι
τα τελευταία δύο χρόνια η τουρκική επεκτατικότητα έχει ανέλθει σε νέο
επίπεδο οι εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στην χώρα μας το 2021 είχαν
αύξηση 46% και απο το 1,5 δισ. ευρώ του 2020 ανέβηκαν στα 2,3 δισ. ευρώ
το 2021, ενισχύοντας σημαντικά την προβληματική τουρκική οικονομία.
Χρηματοδοτούμε την τουρκική οικονομία για να έχει περιθώρια ο Ερντογάν
και οι παρατρεχάμενοί του να μας εκφοβίζουν καθημερινά. Εμείς θα
επιμείνουμε, δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα.
Από τον Κεμάλ στον Χίτλερ, από τη Σμύρνη στη Βιάννο
Είναι εντυπωσιακό το πως ένα έγκλημα και μάλιστα σε μαζική έκταση υλοποιείται με τρόπο που θυμίζει προηγούμενο, το οποίο βεβαίως δεν τιμωρήθηκε. Είναι επίσης εκπληκτικό το γεγονός πως το ανθρώπινο είδος φτάνει στη διαστροφή. Το έγκλημα από τους Ναζί του Χίτλερ στην επαρχία Βιάννου της Κρήτης, στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 1943, ήταν η επανάληψη της σφαγής από τους Τσέτες του Κεμάλ τις ίδιες ημέρες του 1922 στη Σμύρνη.
Ο Παπαφλέσας ανακοινώνει στους προκρίτους ότι η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών έχει οριστεί για τις 25 Μαρτίου.
Η Συνέλευση της Βοστίτσας ή Σύσκεψη της Βοστίτσας, κατά τους ιστορικούς, ή Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας, κατά τους Αιγιώτες, ήταν η συνάντηση που έγινε από τους Φιλικούς της Βόρειας Πελοποννήσου, στη Βοστίτσα, όπως λεγόταν τότε το Αίγιο, από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου του 1821, με σκοπό την οργάνωση και τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης της επερχόμενης ελληνικής επανάστασης στην Πελοπόννησο.
Ο Παναγιώτης Κονδύλης ήταν ένας σπουδαίος φιλόσοφος του σύγχρονου Ελληνισμού. Ίσως τον βοήθησε το γεγονός πως έζησε αρκετά χρόνια μακριά από το εθνικό κέντρο –«έξω πάμε καλά»– και χάρισε στον κόσμο τρομερά κείμενα, ως συνέχεια των Θουκυδίδη, Μακιαβέλι και Μαξ Βέμπερ.
Η Διεθνής ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του
Ολοκαυτώματος και όταν ο ατιμώρητος
Κεμαλισμός δημιούργησε το Ναζισμό
«Εμείς που θανατωθήκαμε εδώ, μην μας
ξεχνάς γιατί η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του» αναφέρει η επιγραφή του Ελληνικού μνημείου στο Ναζιστικό
στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Μαουτχάουζεν – Γκούζεν της Αυστρίας,
υπενθυμίζοντας για τον θάνατο 3.700 Ελλήνων
κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά και πως η Λήθη μπορεί να
σκεπάσει παλιά εγκλήματα και να
επιτρέψει την εμφάνιση νέων .
O OHE το
2005 καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου, την ημέρα εκείνη του 1945 που απελευθερώθηκε
το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς
ως «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος», ως διαρκής υπενθύμιση
της συστηματικής προσπάθειας για την ολοκληρωτική εξόντωση εθνικών ή άλλων
ομάδων από τη Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια του
Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Η οικογένειά
μου, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες Ελληνικές, ήταν παρούσα στην ιστορική
στιγμή της αντίστασης στον Ιταλικό φασισμό, στο Ναζισμό και τους συνεργάτες
τους, στην απελευθέρωση, είχε συμμετοχή στον αντιφασιστικό -απελευθερωτικό-
αντιστασιακό αγώνα 1940-1944: από τα Βορειοηπειρωτικά βουνά, το Ρούπελ,μέχρι τη Μέση Ανατολή και το θάνατο στα
κολαστήρια της Γκεστάπο .
Με
πράξεις που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες
και τις Ελληνίδες και που βεβαίως έχουν και το τίμημά τους: Αγωνία, στερήσεις,
βασανιστήρια, απώλειες.
Εμείς πριν
από την εξόντωση από το Χίτλερ, πριν από το πρόγραμμα εξαφάνισης των λαών από
τους Ναζί του Χίτλερ, είχαμε τη Γενοκτονία του Κεμάλ του οποίου τα εγκλήματα επειδή δεν τιμωρήθηκαν,
επαναλήφθηκαν Από την Τραπεζούντα και τη Σαμψούντα του Πόντου, στο Οικονομείο της
Θράκης, στο Γκιουρούμτζε της Καππαδοκίας και τη Σμύρνη, και από εκεί στο
Μεσόβουνο, στους Πύργους, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα.
Καθώς τα συμμαχικά στρατεύματα διέσχιζαν την Ευρώπη σε μια σειρά επιθέσεων κατά της Γερμανίας, άρχισαν να συναντούν και να απελευθερώνουν κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολλοί από τους οποίους είχαν επιζήσει από πορείες θανάτου στο εσωτερικό της Γερμανίας. Οι σοβιετικές δυνάμεις ήταν οι πρώτες που προσέγγισαν ένα μεγάλο ναζιστικό στρατόπεδο, φθάνοντας στο στρατόπεδο Majdanek κοντά στο Λούμπλιν της Πολωνίας, τον Ιούλιο του 1944. Έκπληκτοι από την ταχεία σοβιετική προέλαση, οι Γερμανοί προσπάθησαν να κατεδαφίσουν το στρατόπεδο σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία των μαζικών δολοφονιών. Οι Σοβιετικοί απελευθέρωσαν επίσης σημαντικά ναζιστικά στρατόπεδα στο Άουσβιτς, το Stutthof, το Sachsenhausen και το Ράβενσμπρουκ. Οι αμερικανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τα στρατόπεδα Μπούχενβαλντ, Ντόρα Μίτελμπαου, Φλόσενμπεργκ, Νταχάου και Μαουτχάουζεν. Οι βρετανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν στρατόπεδα στη βόρεια Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των Νόιενγκαμε και Μπέργκεν-Μπέλσεν.
US Holocaust Memorial Museum
Οι Σοβιετικοί στρατιώτες ήταν οι πρώτοι που απελευθέρωσαν κρατουμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τα τελευταία στάδια του πολέμου. Στις 23 Ιουλίου 1944 μπήκαν στο στρατόπεδο Μαϊντάνεκ στην Πολωνία, ενώ αργότερα κατέλαβαν πολλά άλλα κέντρα εξόντωσης. Στις 27 Ιανουαρίου 1945, οι Σοβιετικοί μπήκαν στο Άουσβιτς όπου βρήκαν εκατοντάδες άρρωστους και εξαντλημένους κρατουμένους. Οι Γερμανοί είχαν υποχωρήσει βιαστικά και είχαν αναγκαστεί να αφήσουν αυτούς τους κρατουμένους πίσω στο στρατόπεδο. Άφησαν επίσης πίσω τους τα υπάρχοντα των θυμάτων: 348.820 ανδρικά κοστούμια, 836.255 γυναικεία πανωφόρια και δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια.
Η Τουρκία κατέχει παράνομα το 40% της Κύπρου, απειλεί με πόλεμο την
Ελλάδα, υπονομεύει την κυριαρχία της στην Θράκη και αμφισβητεί την
κυριαρχία σε μεγάλα νησιά…
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο επιχειρηματίας, οραματιστής, ηγέτης, φιλάνθρωπος και ευεργέτης της Σωπικής της Βορείου Ηπείρου και της ίδιας της Ηπείρου Μιχάλης Σέρβος δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το πρωί της Δευτέρας, 24 Ιανουαρίου 2022, άφησε την τελευταία του πνοή στo Belleair Beach της Φλώριδας σε ηλικία 73 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.
Ο απροσδόκητος θάνατός του μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και πολλοί Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες επικοινώνησαν με τις «Αναμνήσεις» αφ ενός μεν γιατί δεν πίστευαν στα αυτιά τους, αφ ετέρου δε διότι ήθελαν να εκφράσουν την θλίψη τους διότι στο ραντεβού που είχαν δώσει για το καλοκαίρι του 2022 στην Βήσσανη νομού Ιωαννίνων για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μάρκου Μπότσαρη στην πλατεία του χωριού δεν θα έχουν ανάμεσά τους τον ευεργέτη του τόπου τους, τον Μιχάλη Σέρβο.
Οι λεπτομέρειες για την κηδεία του αειμνήστου θα κοινοποιηθούν σήμερα, Τρίτη το απόγευμα, αμέσως μετά την συνάντηση της οικογένειας με το Γραφείο Τελετών.
Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Θεοδώρα, τα παιδιά του Βασίλειο και Ελένη, Εύη (Ευανθία) και Ιωάννη Χελιδόνα, τα εγγόνια του Θεοδώρα και Δήμητρα Σέρβου, Δημήτρη, Μιχάλη και Ελένη Χελιδόνα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.
Η χαροκαμένη σύζυγός του Θεοδώρα και η κόρη τους Εύη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για την συμπαράσταση των ομογενών, των Ηπειρωτών και των Βορειοηπειρωτών και την αποφασιστικότητά τους να αξιοποιήσουν την βαριά παρακαταθήκη και να συνεχίσουν το έργο του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής. Πρόκειται για το τελευταίο και συνάμα ένα από τα αξιόλογα ιδρύματα της ομογένειας το οποίο έχει αφήσει τα αποτυπώματά του με μνημειώδη έργα στην Φλόριδα, στο Κολοράντο, στο Μέριλαντ, στην Αθήνα, στα Ιωάννινα και στην Βόρειο Ήπειρο.
Ο Μιχάλης Σέρβος αν και δεν είχε την τύχη και το προνόμιο να γεννηθεί στην Σωπική του Πωγωνίου της Βορείου Ηπείρου, εν τούτοις όχι μόνο γνώρισε την ιδιαίτερη πατρίδα των γονέων του, αλλά και την ευεργέτησε.
Όταν διείδε τον κίνδυνο της κατάρρευσης του δημοτικού σχολείου προθυμοποιήθηκε και ανέλαβε εξ ιδίων την ανακαίνιση του σχολείου και την μετατροπή του σε μουσείο. Και η Σωπική ανταπέδωσε μετονομάζοντας την κεντρική πλατεία σε Πλατεία Μιχάλη Σέρβου.
Η δωρεά του αγάλματος της Δροπολίτισσας νύφης στην κεντρική πλατεία της Δερβιτσιάνης, του προπύργιου του Ελληνικού Πολιτισμού ώθησε τον Δήμο Δρόπολης να τον τιμήσει απονέμοντάς του το τίτλο του επίτιμου δημότη.
Και δεν είναι μόνο ο Δήμος Δρόπολης, αλλά και οι δήμοι του Κλιαργουότερ και του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας τον έχουν προ πολλού ανακηρύξει επίτιμο δημότη και μάλιστα του είχαν παραδώσει και το χρυσό κλειδί των πόλεών τους.
Από το Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων στο Αμερικανικό Όνειρο
Ο Μιχάλης Σέρβος γεννήθηκε στα Γιάννενα της Ηπείρου εντός του Δημοτικού Μουσείου των Ιωαννίνων στις 16 Σεπτεμβρίου 1948. Οι αείμνηστοι γονείς του Βασίλειος και Ανδρονίκη κατάγονταν από την Σωπική της Βορείου Ηπείρου. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Ηπείρου.
Μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 14 ετών, μαζί με τους γονείς του για να σπουδάσει και συνάμα να ζήσει το αμερικανικό όνειρο. Ήταν παντρεμένος με την Θεοδώρα με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά και συγκεκριμένα τον Βασίλη και την Ευανθία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.
Το πάθος και η λατρεία του για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και στην υιοθέτηση του ψευδώνυμου Δημοσθένης Δωδωναίος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ιδρυτής και Πρόεδρος της Μεταφορικής Εταιρείας, FREIGHTZ SHIPPING COMPANY, με Ιστοσελίδα WWW.FREIGHTZ.COM η οποία αναπτύσσει Παγκόσμια δραστηριότητα.
Σπούδασε στην Σχολή RCA INSTITUTE, της Νέας Υόρκης, (4) τέσσερα χρόνια, Σκηνοθέτης και Παραγωγός.
Κοινωνική προσφορά
Ήταν ο συνιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου των Ηπειρωτών Φλώριδας, ΗΠΑ. Διοργάνωσε με επιτυχία τρία Εθνικά Συνέδρια της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής στο Clearwater της Φλώριδας. Α ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΔΑΣ
Ήταν συνιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Φλωριδας, ΗΠΑ, η οποία επί προεδρίας Μιχάλη Σέρβου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ίδρυση του πρώτουPLATO ACADEMY CHARTER SCHOOL. Σ’ αυτό το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο στο Clearwater της Φλώριδας των ΗΠΑ, οι μαθητές από όλες τις Εθνικότητες του Κόσμου, διδάσκονται στην Ελληνική Γλώσσα, σήμερα λειτουργούν (10) δέκα Σχολεία στην περιοχή της Φλώριδας των ΗΠΑ
Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Φλώριδας επί Προεδρίας Μιχάλη Σέρβου, κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, για την δημιουργία Γενικού Προξενείου στην Τάμπα της Φλώριδας των ΗΠΑ. Με θετική απόφαση της Ελληνικής Βουλής λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία το Γενικό Προξενείο στην Τάμπα.
Δώρισε τον μπρούτζινο Ανδριάντα του Δον Θεόδωρου Γκριέκο, του πρώτου Έλληνα, που αποβιβάστηκε στην Ακτή της Δυτικής Φλώριδας, Αμερικής στις 14 Απριλίου 1528, που τοποθετήθηκε στο Clearwater Beach της Φλώριδας.
Είναι επίσης συν-ιδρυτής του ATHENIAN ACADEMY CHARTER SCHOOL, του Πρώτου Ιστορικού Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου στο Dunedin της Φλώριδας, που διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα με επιτυχία.
Πανηπειρωτική Ομοσπονδία
Θήτευσε πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, επί Προεδρίας Μιχάλη Σέρβου, κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδος, για την μετονοματοδοσία του Αερολιμένος των Ιωαννίνων σε (ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΥΡΡΟΣ). Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων σήμερα ονομάζεται Βασιλεύς Πύρρος.
Μετά την μετονοματοδοσία του Αεροδρομίου, δώρισε την Προτομή του Βασιλιά Πύρρου, για να τοποθετηθεί στο Αεροδρόμιο, τιμώντας την μνήμη του Μεγάλου Στρατηλάτη.
Υπήρξε ταυτόχρονα ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ηπειρωτών των 5 Ηπείρων
Είναι ο εμπνευστής για την κατασκευή του Ανδριάντα της Ηπειρώτισσας Ολυμπιάδος, μητέρας του Μέγιστου των Ελλήνων Αλέξανδρου, φιλοτεχνήθηκε με την οικονομική υποστήριξη των Ηπειρωτών και φίλων της Αμερικής. Ο Ανδριάντας της Ολυμπιάδος τοποθετήθηκε στην Κεντρικη Πλατεία των Ιωαννίνων που μετονομάστηκε σε [ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ], μετά από αίτημά του προς το Δημαρχείο Ιωαννίνων.
Τίμησε τους Σωπικιώτες στην Βόρειο Ήπειρο, με την δωρεά του Μνημείου των Βαρελοποιών, που τοποθετήθηκε στην Σωπική.
Δώρισε στην Πόλη των Ιωαννίνων, την Πρωτεύουσα της Ηπείρου, τον Ανδριάντα του Βασιλιά Πύρρου που τοποθετήθηκε στην ομώνυμη [ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ] στα Ιωάννινα. Τα Αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Εμπνευστής για την κατασκευή του Ανδριάντα της Πωγωνίσιας Μάνας. Ο Ανδριάντας φιλοτεχνήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του αείμνηστου Χρήστου Πλιάτσικα και τοποθετήθηκε στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Ηπείρου με την παραδοσιακή τοπική Ενδυμασία.
Εμπνευστής και πρωτοπόρος για την έκδοση του Βιβλίου με τίτλο, «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ», σε (3) τρεις γλώσσες, ελληνική, αγγλική και αλβανική. Το περιεχόμενο του Βιβλίου, είναι η Ιστορική Αναδρομή της Βορείου Ηπείρου, μαζί με όλες τις Συμφωνίες και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών σαν αναγνωρισμένη Μειονότητα Διεθνώς. Επίσης περιέχει τους Αγώνες της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής με Συγγραφέα τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη.
Πριν από δύομιση ακριβώς χρόνια η Βουλή και η Γερουσία των ΗΠΑ αναγνώρισε με ψήφισμά της τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται και η Γενοκτονία των Ελλήνων.
Στη σπουδαία αυτή Νίκη της Ιστορίας και της Μνήμης, της Επιμονής και της Πίστης στο Δίκαιο, δεν έχουν απολύτως καμία ανάμιξη οι εκπρόσωποι του πολιτικού και πνευματικού προσωπικού της Ελλάδας. Αυτοί καταθέτουν στεφάνι στο δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ.
Εκατό χρόνια μετά από το ατιμώρητο Ελληνικό Ολοκαύτωμα στη Μικρά Ασία ο Αγώνας συνεχίζεται !
Ο
Σαράντος Καργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας στις 16 Ιουλίου 1937
και πέθανε στην Αθήνα στις 14 Ιανουαρίου 2019. Ήταν Έλληνας φιλόλογος,
δοκιμιογράφος, ιστορικός και συγγραφέας.
Το Cognosco Team
ενθυμούμενο τον μεγάλο δάσκαλο, με αφορμή τα τρία χρόνια από την
κοίμησή του, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του.
Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα κατηγορεί την κεντρική εξουσία ότι «μετατρέπει το Αιγαίο και τον Έβρο σε έναν τεράστιο καταυλισμό για μετανάστες». Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της
Με
τους γνωστούς Ελένη Θεοχάρους, Γιώργο Περδίκη, Κωστή Ευσταθίου και
Χρήστο Ιακώβου στο πάνελ, ανακοινώθηκε η
ίδρυση του κυπροκουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης στη Λευκωσία.
Πλαισιωμένοι από τον εκπρόσωπο του κουρδικού PYD στην Κύπρο, Γιασίν
Ταρμπούς, και τον Κούρδο αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ, οι μετέχοντες στην
ιδρυτική διάσκεψη Τύπου, κατέστησαν σαφές πως η κυπροκουρδική φιλία
ξεπερνά κυβερνήσεις, πολιτικές διαφορές, διακομματικές κόντρες γιατί
υπογράφεται από την ιστορία.
«Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ/ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»
Για
όσες και όσους δεν πουλήθηκαν και δεν πούλησαν, υπενθυμίζω τις ημέρες
αυτές μνήμης του αγώνα για την Μακεδονία και για τον Ελληνισμό, τους
χαρακτηρισμούς του εγχώριου <<πολιτικού, πνευματικού και
δημοσιογραφικού προσωπικού>> για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες :
Η γενιά που ‘ζησε το χαμό, πάει έφυγε. Οι επόμενες γενιές οφείλουν να μαθαίνουν από την Ιστορία, να θυμούνται από τις διηγήσεις και να κρίνουν αθώους και φταίχτες. Μικρασία 1922 και ο Ελληνισμός ξεριζώνεται, σφαγιάζεται, εξανδραποδίζεται. Ελλάδα 2020, έχει ηθική υποχρέωση τουλάχιστον να μην ξεχάσει.
Στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών του ελικοπτέρου ΠΝ 21, που το ξημέρωμα της 31 Ιανουαρίου 1996, θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα video λίγων δευτερολέπτων από έναν χιονοσκέπαστο δρόμο της Φλώρινας, φέρνοντας στο φως εικόνες από μια άλλη Ελλάδα.
Ένα παραμυθένιο, χειμερινό σκηνικό απαθανάτισε ο ταξιδιωτικός φωτογράφος Στέφανος Αντιμάντο σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Φλώρινα, φέρνοντας στο φως μοναδικής ομορφιάς τοπία.
Επειδή για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη, η οικονομία, η εθνική μας κυριαρχία, η οικογένεια, η παιδεία, γίνεται εδώ και χρόνια μία προπαγάνδα άνευ προηγουμένου, δημιουργήσαμε το παρακάτω υλικο για να μπορούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να έχουν επιχειρήματα και οδηγό, πυξίδα και έμπνευση.
Να διαθέτουν έναν Ελληνικό λόγο που έχει τα θεμέλιά του στη δημοκρατική και αντιστασιακή μας παράδοση, στους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού για την Ελευθερία.