Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Μακεδονία


Μακεδονία 

Το Δ.Σ. του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας «Ο Καλός Σαμαρείτης» σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση κοπής της  βασιλόπιτας το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα  7 μμ στην αίθουσα του Συλλόγου (Σοφούλη 1) 

Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και θα μιλήσουν οι  κ.κ.: Δέσποινα Στεφανίδου με θέμα: «Ο Μακεδονικός αγώνας στην συνείδηση των νέων» Θεοφάνης Μαλκίδης με θέμα: «Μακεδονία: Ύβρις και Νέμεσις» 

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Σ’ αυτό τον ιστορικό τόπο όπου οι πέτρες και τα μάρμαρα μιλούν για τη Μακεδονία και για τον Ελληνισμό, δεν μπορούν να σιωπούν οι ζωντανοί……



“Κριτής κι αφέντης είναι ο Θεός και δραγουμάνος του 
ο λαός ! “

<<Σ’ αυτό τον ιστορικό τόπο όπου  οι πέτρες και τα μάρμαρα μιλούν για τη Μακεδονία και για τον Ελληνισμό, δεν μπορούν να σιωπούν οι ζωντανοί……>>

Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό, , όπως γράφει ο Νίκος Γκάτσος, “Κριτής κι αφέντης είναι ο Θεός και δραγουμάνος του 
ο λαός ! “



Η ομιλία του Θ. Μαλκίδη στο συλλαλητήριο στον ιστορικό τόπο  της Βεργίνας 



Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Δείτε τι ονομάζουν εθνικό συμφέρον και πατριωτικό καθήκον


Δείτε τι ονομάζεται εθνικό συμφέρον και πατριωτικό καθήκον. Το έγγραφο των Σκοπίων ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και ως " Μακεδονικός Λαός "!

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε






Θ. Μαλκίδης 

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της <Συμφωνίας> για τη Μακεδονία επικαλούμαστε το Σύνταγμα το οποίο  γράφει  στο 'Αρθρο 28 τα εξής:   <<Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών>> 

Δηλαδή χρειάζονται 180 Βουλευτές για κύρωση  διεθνούς συμφωνίας!


Η κυβέρνηση και όλα  τα κόμματα της Βουλής που σιωπούν έχουν άλλο Σύνταγμα; 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο


Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Oι Έλληνες έχουμε πληρώσει ακριβά την Ελευθερία μας για να την παραδώσουμε τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα



Θ. Μαλκίδης 

<<Oι Έλληνες έχουμε πληρώσει ακριβά την Ελευθερία μας για να την παραδώσουμε τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα>>

Ο Δημήτριος Υψηλάντης το 1826 και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας το 2018 για το σήμερα 

Από την  ομιλία μου στην εκδήλωση του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων <Παύλος Μελάς>. Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα.

Συνεχίζουμε, όσοι ζωντανοί !






Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Μνήμη Σαράντου Καργάκου....



ΕΡΤ 1.46 Δευτέρα 14.1.2019

Αναγγελία της είδησης του θανάτου,

χωρίς την παραμικρή άλλη κουβέντα για τον θανόντα...

Εμείς σε ευχαριστούμε για όσα έκανες για την Ελλάδα, σου  λέμε 

Μακάρι νά σᾶς φωτίσει ὁ Θεός αὐτή τήν ἔσχατη ὥρα


Μακάρι νά σᾶς φωτίσει ὁ Θεός αὐτή τήν ἔσχατη ὥρα." 

" Σᾶς ἀπαντῶ λοιπόν εὐθέως. Σήμερα πιστεύω ὅτι ἔχετε κάνει μεγάλο λάθος μέ αὐτή τή συμφωνία τῶν Πρεσπῶν. 
Πιστεύω ὅτι εἶσθε σέ λάθος δρόμο.

Σᾶς τό φωνάζει ὅλος ὁ λαός. Ἄν ὅμως τήν ψηφίσετε καί αὐτά πού φοβόμαστε ὅλοι ἐμεῖς, ἔλθουν στήν Πατρίδα μας, τότε θά σᾶς τό ποῦμε ξεκάθαρα ὅτι ὑπογράψατε μιά συμφωνία προδοτική γιά τήν Πατρίδα.

Ἐμεῖς σᾶς προτείνουμε νά μοιραστεῖτε τήν εὐθύνη τῆς ἀπόφασης μέ τόν Λαό. 

Σᾶς προτείνουμε Δημοψήφισμα, ἐδῶ καί τώρα. Δέν εἶναι οἱ κάτοικοι τῆς γειτονικῆς Χώρας ὡριμότεροι τῶν Ἑλλήνων.
Ἀλλοιῶς ἐκφράζετε περιφρόνηση ἀπέναντι στό λαό. 

Μακάρι νά σᾶς φωτίσει ὁ Θεός αὐτή τήν ἔσχατη ὥρα." 

+ Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει.Είναι εθνική επιταγή....




Πάει καιρός που πήρα την απόφαση να κρατηθώ έξω από τα πολιτικά του τόπου. Προσπάθησα άλλοτε να το εξηγήσω, αυτό δε σημαίνει διόλου πως μου είναι αδιάφορη η πολιτική ζωή μας.
Έτσι, από τα χρόνια εκείνα ώς τώρα τελευταία έπαψα κατά κανόνα ν’ αγγίζω τέτια θέματα. Εξ άλλου τα όσα δημοσίεψα ώς τις αρχές του 1967, και η κατοπινή στάση μου (δεν έχω δημοσιέψει τίποτε στην Ελλάδα από τότε που φιμώθηκε η ελευθερία) έδειχναν, μου φαίνεται αρκετά καθαρά τη σκέψη μου.
Μολαταύτα, μήνες τώρα, αισθάνομαι μέσα μου και γύρω μου, ολοένα πιο επιτακτικά το χρέος να πω ένα λόγο για τη σημερινή κατάστασή μας. Με όλη τη δυνατή συντομία, νά τι θα έλεγα:
Κλείνουν δυο χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς όλως διόλου αντίθετο με τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο κόσμος μας και τόσο περίλαμπρα ο λαός μας, στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο.
Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης όπου, όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι’ αυτές να καταποντισθούν μέσα στα ελώδη στεκάμενα νερά. Δε θα μου είταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτιες ζημιές δε λογαριάζουν παρά πολύ για ορισμένους ανθρώπους. Δυστυχώς, δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτόν τον κίνδυνο.
Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως στις δικτατορικές καταστάσεις, η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος. Το δράμα αυτού του τέλους μάς βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό.


Εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια η Ελλάδα πορεύεται με τις εξαιρέσεις.



Θ. Μαλκίδης 

Εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια η Ελλάδα πορεύεται με τις εξαιρέσεις.

Από την ομιλία στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων  <Παύλος Μελάς> στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα 

Ο Νίκος Γκάτσος γράφει πως <Εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια η Ελλάδα πορεύεται με τις εξαιρέσεις>.




Θέλω να αφιερώσω την ομιλία μου στους Μακεδονομάχους, στους Έλληνες από τη Μάνη μέχρι την Κρήτη, στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που ήλθε από τη Βόρειο Ήπειρο στη Θεσσαλονίκη, διακηρύσσοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.  

Ήταν και οι είναι οι εξαιρέσεις με τις οποίες θα πορευτεί ο Ελληνικός λαός !

Ο Μακεδονικός Αγώνας των Κρητικών


 Θ. Μαλκίδης 

Μακεδονικός Αγώνας και Κρήτες Μακεδονομάχοι 

Από την ομιλία στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων 

Λίγο πριν ξεκινήσει   ο Μακεδονικός Αγώνας, ο Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης Αρχηγός, γράφει στον πρωθυπουργό Ζαΐμη: «Στείλε μου πενήντα άντρες. Πενήντα όμως Κρητικούς, να ενωθούν με τους αγέρωχους καπεταναίους Στρεμπενιώτη και Κώττα, για ν’ αντιμετωπίσουν τις βουλγαρικές ορδές». 


Τρεις χιλιάδες, οι μισοί δηλαδή απ’ όσους πήραν μέρος στον Μακεδονικό αγώνα, ήταν οι Κρητικοί, από τους οποίους οι επτακόσιοι σκοτώθηκαν