Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Εμείς με την Μακεδονία, αυτοί με το Ζάεφ, το Ράμα και τον Ερντογάν !


Δύο επιστήμονες ο Θάνος Κονδύλης και ο Φάνης Μαλκίδης στέλνουν ηχηρό μήνυμα για την Μακεδονία προς πάσα κατεύθυνση


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου για το Πινάκιο


Tέσσερα καλοκαίρια πριν όλα τα βλέμματα του κόσμου έπεφταν πάνω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αμφίπολη.  Οι εξαγγελίες των αρχαιολόγων πως είχε εντοπιστεί κάτι μεγαλειώδης προκάλεσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ξένοι ανταποκριτές έκαναν λόγο ακόμη και για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου…


21 Ιουλίου 1974: Διοικητής 33ης Μοίρας Καταδρομών Γεώργιος Κατσάνης






Θ. Μαλκίδης

 Γεώργιος Κατσάνης, Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών Κύπρος, Παρών!

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και αρχές του 1990 το κλειστό γήπεδο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, έδρα της ομάδας βόλεϊ, αποκτούσε όνομα και λεγόταν πλέον  «Κατσάνειο», προς τιμήν του  Γεωργίου Κατσάνη, αθλητή του συλλόγου, διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο. 
Ο πρώην σπρίντερ του Ηρακλή από το Σιδηρόκαστρο Σερρών πολέμησε τον  «Αττίλα» στις 21 Ιουλίου 1974 στον Άγιο Ιλαρίωνα, στην περιοχή της Κυρήνειας, μόλις τη δεύτερη μέρα της τουρκικής εισβολής και ήταν μόλις 37 ετών όταν χτυπήθηκε από τα πυρά των εχθρών. 

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Κύπρος και Ελληνισμός τεθνεώτων, αγνοουμένων, φυλακισμένων, ζωντανών και αγέννητων ......












Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης μητρετώδης





Θ. Μαλκίδης

Κύπρος και Ελληνισμός τεθνεώτων, αγνοουμένων, φυλακισμένων, ζωντανών και αγέννητων ......

Μαζί με τους συγγενείς των νεκρών αγωνιστών του 1974 ενάντια στην εισβολή του τουρκικού φασιστικού στρατού, των δολοφονημένων και των αγνοουμένων,των ζώντων ακόμη Ελλήνων που πολέμησαν καθώς και των προσφύγων της Κύπρου, όλοι εμείς ζητάμε μία εξήγηση για τον Αττίλα.

Ζητάμε τη δικαίωση για τους ανθρώπους που χάθηκαν, που ξεριζώθηκαν, που τα οστά τους δε βρέθηκαν ποτέ. Απαιτούμε ερμηνεία και βεβαίως την Νέμεσις,μεταξύ των άλλων, για το "η Κύπρος είναι μακριά", όταν για τον Κίμωνα χιλιάδες χρόνια πριν δεν ήταν.

Αναζητούμε τη δικαιοσύνη για το μαύρο καλοκαίρι του 1974, για όλα αυτά που έγιναν και άλλα τόσα που δεν έγιναν. Τόσο από τους φασίστες Τούρκους εισβολείς,όσο και από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Απαιτούμε μαζί με τον Τάσο Ισαάκ,τον Σολωμού Σολωμού,τον Θεόφιλο Γεωργιάδη και τόσους άλλους,που ενώ πίστεψαν στη λευτεριά, οι ψυχές τους και εμείς, βλέπουμε την "ηγεσία", πολιτική και πνευματική, να συνομιλεί με τον κατακτητή και να ανεβάζει την "Αντιγόνη".

Να ψάχνουν λύση με τους Τούρκους φασίστες και να βιάζουν το σύμβολο της αντίστασης και της ελευθερίας,την "Αντιγόνη" στην κατεχόμενη Σαλαμίνα.

Δε θα συνεχίσουμε την καταγραφή της ύβρεως, είναι ανώφελο και εξάλλου την έχουν απεικονίσει με ξεχωριστό τρόπο οι δύο σπουδαίοι σύγχρονοι ποιητές της Ελληνικής Κύπρου:ο Μόντης και ο Μηχανικός.

 Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ήταν και παραμένει η μόνη λύση!





Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες! Μακεδονία- Ελληνισμός


Θ. Μαλκίδης 

Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες! 

Μακεδονία- Ελληνισμός

Όπως γράφει ο σπουδαίος Φώτης Κόντογλου <<Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. 

Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά. Κουράγιο, ὁ καιρὸς θὰ δείξει ποιὸς ἔχει δίκιο, ἂν καὶ δὲ χρειάζεται ὁλότελα αὐτὴ ἡ ἀπόδειξη....>>

Ακούστε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ της Αλεξανδρούπολης

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Μακεδονία- Ελληνισμός




Πανθρακικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με ομιλητή τον  Θ.Μαλκίδη στην Κομοτηνή στις 22 Ιουλίου 

Από τη συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Ο  Θεοφάνης Μαλκίδης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση συμπολιτών από Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο και θα είναι για μια ακόμη φορά παρών, ως επώνυμος Έλληνας πολίτης και ως κεντρικός ομιλητής στο Πανθρακικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι ίδιοι οι Θρακιώτες για τη Μακεδονία.

Και στους τρεις νομούς της Θράκης, θυμίζουμε, διοργανώθηκαν συλλαλητήρια, αλλού από πολίτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλού και με τη στήριξη τοπικών φορέων, αυτή τη φορά όμως αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις και φωνή, οι Θρακιώτες, και να συναντηθούν την Κυριακή  22 Ιουλίου, στις 20:00, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Πάντως η συμμετοχή του κ. Μαλκίδη σε συλλαλητήρια για την Μακεδονία , μετά την συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως όμως ο λόγος του από το βήμα των συλλαλητηρίων  φαίνεται να δυσαρεστεί όργανα της Τουρκίας, των Σκοπίων, της Αλβανίας, εντός και εκτός Ελλάδας .
Ο ίδιος ο κ. Μαλκίδης απαντώντας σε παρατήρηση ακροατή της εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου για το πως και αν  θα απαντήσει σε διατυπωμένες αναφορές εναντίον του, και για τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αλλά και για τη Γενοκτονία των Ελλήνων – η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Δημοκρατία-   παρέπεμψε ευθέως στην ευνομούμενη πολιτεία  και τους θεσμούς της που αποτελούν θεμέλιο λίθο της ίδιας της δημοκρατίας.

Ο ίδιος θα συνεχίσει – επισημαίνει- να μιλά επώνυμα και δημόσια ως πολίτης, χωρίς καμιά κομματική ταυτότητα και χωρίς υποβολείς ή πάτρωνες, κάθε φορά που θα του το ζητά η ελληνική κοινωνία καθώς εκτιμά ότι είναι αναγκαίο για την ίδια τη δημοκρατία να ακούγονται όλες οι φωνές από όποιο βήμα δύνανται να αξιοποιήσουν ή τους παρέχεται, σε πλατείες ή μέσα ενημέρωσης, έστω και εάν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης τον έχουν εντάξει στις ανεπιθύμητες φωνές…

<<Οι Ύβρεις που εκτοξεύονται από τους σύγχρονους Γκέμπελς, δεν αφορούν μόνο εμένα που αγωνίζομαι παγκοσμίως για την αναγνώριση μαζικών εγκλημάτων όπως η Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων, αλλά αφορούν και τους δολοφονημένους και αγνοούμενους προγόνους μου στην Αδριανούπολη, στη Σμύρνη, στην Σάντα, στα κολαστήρια της Γκεστάμπο και των Ες Ες. 
Η αντιστασιακή μας παράδοση, η δημοκρατία και η ελευθερία μας κρίνεται ( και ) από τη συνεισφορά μας στη μη παράδοση της Μακεδονίας και επομένως και του Ελληνισμού>>.


Ακούστε τον κ. Θ.Μαλκίδη.

Μνήμη Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη, Αγώνας Ελληνικής Μακεδονίας



Μνήμη Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη, Αγώνας Ελληνικής Μακεδονίας

Ο Αιμιλιανός Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1877 στα Πέρματα, κωμόπολη Ελλήνων, στην επαρχία Ικονίου της Μικράς Ασίας και δολοφονήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1911, κατά τη μετάβασή του στην εκκλησία του χωριού Γκριντάδες όπου θα λειτουργούσε, δολοφονήθηκε μαζί με το διάκονο Δημήτριο και τον συνοδό-αγωγιάτη Αθανάσιο, από τους κομιτατζήδες.




Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Συνομιλώντας με τους κατακτητές, τους δολοφόνους, τους δεσμοφύλακες, τα Ες Ες Γκρίζους Λύκους, τους Κομιτατζήδες, τους Ναζί Τσάμηδες: Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος.



Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννησ βασίλησ γιαϊλαλίΘ. Μαλκίδης

Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος: Οι συνομιλητές των κατακτητών, των δολοφόνων, των δεσμοφυλάκων, των Ες Ες Γκρίζων Λύκων, των Κομιτατζήδων.



Αποτέλεσμα εικόνας για πρέσπες συμφωνία

Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας ερντογάν

Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας ράμα

Ζητούμε τη  Θέμις και την Νέμεσις για την Κύπρο που τη δολοφονούν τα φασιστικά Τουρκικά στρατεύματα.Απαιτούμε τη δικαιοσύνη για τους φυλακισμένους αδελφούς μας Άγγελο, Δημήτρη και Γιάννη- Βασίλη, για τους αγνοούμενους, για τους πρόσφυγες, για τον Τάσο, τον Σολωμού, για την Κύπρο, για την Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο, τον Ελληνισμό και την Ελευθερία. 

Οι συνομιλίες και οι <<Λύσεις>>, με τους Κατακτητές, με τους Δολοφόνους, με τους Κομιτατζήδες, με τους δεσμοφύλακες, με τους Ες  Ες Γκρίζους Λύκους, με τους συνεργάτες των Ναζί Τσάμηδες, είναι Ύβρις. 

Και όπως  γίνεται πάντοτε στην Ελληνική αντιστασιακή Ιστορία θα υπάρξει Δικαιοσύνη!