Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Μακεδονία- Ελληνισμός
Πανθρακικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με ομιλητή τον  Θ.Μαλκίδη στην Κομοτηνή στις 22 Ιουλίου 

Από τη συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Ο  Θεοφάνης Μαλκίδης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση συμπολιτών από Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο και θα είναι για μια ακόμη φορά παρών, ως επώνυμος Έλληνας πολίτης και ως κεντρικός ομιλητής στο Πανθρακικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι ίδιοι οι Θρακιώτες για τη Μακεδονία.

Και στους τρεις νομούς της Θράκης, θυμίζουμε, διοργανώθηκαν συλλαλητήρια, αλλού από πολίτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλού και με τη στήριξη τοπικών φορέων, αυτή τη φορά όμως αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις και φωνή, οι Θρακιώτες, και να συναντηθούν την Κυριακή  22 Ιουλίου, στις 20:00, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Πάντως η συμμετοχή του κ. Μαλκίδη σε συλλαλητήρια για την Μακεδονία , μετά την συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως όμως ο λόγος του από το βήμα των συλλαλητηρίων  φαίνεται να δυσαρεστεί όργανα της Τουρκίας, των Σκοπίων, της Αλβανίας, εντός και εκτός Ελλάδας .
Ο ίδιος ο κ. Μαλκίδης απαντώντας σε παρατήρηση ακροατή της εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου για το πως και αν  θα απαντήσει σε διατυπωμένες αναφορές εναντίον του, και για τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αλλά και για τη Γενοκτονία των Ελλήνων – η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Δημοκρατία-   παρέπεμψε ευθέως στην ευνομούμενη πολιτεία  και τους θεσμούς της που αποτελούν θεμέλιο λίθο της ίδιας της δημοκρατίας.

Ο ίδιος θα συνεχίσει – επισημαίνει- να μιλά επώνυμα και δημόσια ως πολίτης, χωρίς καμιά κομματική ταυτότητα και χωρίς υποβολείς ή πάτρωνες, κάθε φορά που θα του το ζητά η ελληνική κοινωνία καθώς εκτιμά ότι είναι αναγκαίο για την ίδια τη δημοκρατία να ακούγονται όλες οι φωνές από όποιο βήμα δύνανται να αξιοποιήσουν ή τους παρέχεται, σε πλατείες ή μέσα ενημέρωσης, έστω και εάν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης τον έχουν εντάξει στις ανεπιθύμητες φωνές…

<<Οι Ύβρεις που εκτοξεύονται από τους σύγχρονους Γκέμπελς, δεν αφορούν μόνο εμένα που αγωνίζομαι παγκοσμίως για την αναγνώριση μαζικών εγκλημάτων όπως η Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων, αλλά αφορούν και τους δολοφονημένους και αγνοούμενους προγόνους μου στην Αδριανούπολη, στη Σμύρνη, στην Σάντα, στα κολαστήρια της Γκεστάμπο και των Ες Ες. 
Η αντιστασιακή μας παράδοση, η δημοκρατία και η ελευθερία μας κρίνεται ( και ) από τη συνεισφορά μας στη μη παράδοση της Μακεδονίας και επομένως και του Ελληνισμού>>.


Ακούστε τον κ. Θ.Μαλκίδη.


Φωτογραφία του χρήστη Ομάδα Ενεργών Πολιτών Ν. Δράμας για τη Μακεδονία.

Φωτογραφία της Δέσποινα Στεφανίδου.
Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης μητρετώδηςΑποτέλεσμα εικόνας για γιάννησ βασίλησ γιαϊλαλί


Οι Έλληνες φυλακισμένοι στα Τουρκικά Νταχάου Άγγελος Μητρετώδης, Δημήτριος Κούκλατζης και Γιάννης Βασίλης  Γιαϊλαλί, μας χρειάζονται. 

Στέλνουμε επιστολές  στις εξής διευθύνσεις:

Angelos  MITRETODIS – Dimitrios KOUKLATZIS, 

Ily.lit-Avariz, 22130, Avariz koyu,
Edirne merkez, Edirne,
Turkey

Yannis Vasilis Yaylalı 

Elazığ 2 nolu yüksek güvenlikli kapalı hapishanesi E 36 - Merkez - Elazığ