Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Μακεδονία :Ύβρις και Νέμεσις




Με τις φράσεις μου <<Εμείς δεν υπογράψαμε>>, <<Το καθήκον του Ελληνικού λαού>>, <<Ενάντια στην Ύβρη>> <<Αγωνιζόμαστε για την Νέμεση, για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό>>, φράσεις που ανέφερα σε συλλαλητήρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σας προσκαλώ στην εκδήλωση που οργανώνει ο με έτος ιδρύσεως το 1923 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ <Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ'>  . Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, 6:30μμ Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα.

Ομιλητές: Δ. Νατσιός- Θ. Μαλκίδης 




Εσύ πόσα τουρκικά σήριαλ είδες σήμερα;























O Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην τελετή βραβείων Πολιτισμού και Τουρισμού, είπε πως ¨Τα έθνη ενίοτε,  με έργα μουσικής, φιλολογίας και σινεμά κερδίζουν επιτυχίες που δεν μπορούν να κερδηθούν με την διπλωματία,  με την στρατιωτική ισχύ και με  την οικονομική δύναμη¨.
………………….
https://www.yeniakit.com.tr/haber/erdogan-bazen-askeri-gucle-kazanilamayacak-basarilar-sanat-eserleriyle-kazaniliyor-584936.html
Σχ: Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις σε δελτία ειδήσεων καναλιών να μας προβάλλουν την επιθετικότητα της Τουρκίας και του Ερντογάν και μετά να έχουν στο πρόγραμμα τους τουρκικά σίριαλ !

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΗΠΙΑ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ




O τηλεοπτικός όμιλος MBC αποφάσισε να σταματήσει την εκπομπή όλων των τουρκικών σίριαλ στα κανάλια του
H κρίση ανάμεσα στα ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και την Τουρκία αντανάκλασθηκε και στα ΜΜΕ. Σε ένα περιβάλλον όπου τα ΗΑΕ κλιμακώνουν συνέχει την κρίση, ο όμιλος MBC με έδρα το Ντουμπάι αποφάσισε να σταματήσει τις εκπομπές τουρκικών σίριαλ.





Παύλος Μελάς: Μία συμβολική εκδήλωση για τη Μακεδονία στη Μασσαλία





ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ


Στις 13 Ιανουαρίου 2019 οι Έλληνες της Μασσαλίας θα τελέσουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας του γεννημένου στην αποικία των Φωκαέων  Παύλου Μελά, Ηρωα του Μακεδονικού Αγώνα και θα αποκαλύψουν το Πιστοποιητικό Βάπτισής του, το οποίο φυλάσσεται στα αρχεία της Ελληνικής Εκκλησίας κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασσαλίας, όπου και βαπτίστηκε και έζησε μέχρι τα τέσσερα του έτη. 



Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Το καθήκον του Ελληνικού λαού έναντι της Πατρίδας και της Δημοκρατίας:Από το Δίστομο στη Μακεδονία



Θ. Μαλκίδης 

Η Ελληνική Δημοκρατία των αρχών και των αξιών

Η έλευση της καγκελαρίου στην Αθήνα, προκειμένου  να πιεστεί και πειστεί ο Ελληνικός λαός για την  υπογραφή της  αισχρής και χυδαίας συμφωνίας  για τη Μακεδονία, συνδυάζεται με την άρνηση της ευθύνης για τα Ολοκαυτώματα στη Γερμανική, Βουλγαρική, Ιταλική και Αλβανική Κατοχή. 


 Με την αποκαλούμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», πέραν της παραχώρησης  του Ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας,  η Κυβέρνηση αναγνώρισε   «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα», υπονομεύοντας την ίδια την  Ελλάδα. Υλοποιώντας έτσι παλιά σχέδια που εμφανίσθηκαν σε δύσκολες και επώδυνες στιγμές της πατρίδας μας, εκεί όπου ο Πατριωτισμός των Ελλήνων αντιστάθηκε στις Κατοχικές Δυνάμεις.  

Όπως απαιτεί η Ελληνική Ιστορία, το Σύνταγμα, οι πατριωτικές και δημοκρατικές αρχές, ζητούμε για τη Συμφωνία ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,  όπως προβλέπει το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος. 

Δεν μπορεί μία Κυβέρνηση μειοψηφίας και ένα πολιτικό σύστημα που σιωπά να παραδώσει τη Μακεδονία. 

Είναι καθήκον του Ελληνικού λαού να αγωνισθεί για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία:Από το Δίστομο μέχρι τη Μακεδονία. 










Έλληνες Πρέσβεις για τη Μακεδονία. Επιστολή προς τους Βουλευτές



 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΕΣΒΕΩΝ Ε.Τ. ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
                                                                                   ΑΘΗΝΑ, 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
  ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ‘’ΔΙΠΛΩΜΑΤΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ’’                                                         
       ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ    
       Αξιότιμοι   Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
      Οι κάτωθι υπογράφοντες Πρέσβεις ε.τ.  εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον έντονο  προβληματισμό μας για την υπογραφείσα στις Πρέσπες την 17η Ιουνίου 2018 συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και της Π.Γ.Δ.Μ. παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών,

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

«Πατριωτικό καθήκον μας η Συμφωνία των Πρεσπών»......


«Πατριωτικό καθήκον μας η Συμφωνία των Πρεσπών»......

«Πατριωτικό καθήκον μας η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο πρωθυπουργός στην Ελλη Στάη - «Αν δεν περάσει η Συμφωνία επειδή δεν θέλει να διασπάσει το κόμμα του ο κ.Σαμαράς ή ο κ.Καμμένος έχει κάποια ζητήματα θα ξεφτιλιστούμε διεθνώς », είπε

Μνήμη Έλληνα Καταδρομέα Αργύρη Χάλαρη. Κύπρος 1974





Μνήμη Έλληνα Καταδρομέα Αργύρη Χάλαρη 

Ο Αργύρης Χάλαρης Καταδρομέας, μαχητής των Κυπριακών Θερμοπυλών του 1974 ιδρυτής του  εξαιρετικού ιστολογίου "ΚΥΠΡΟΣ 1974-ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ" (http://chalarisargiris.blogspot.gr/ ) ήταν ένας Άνδρας με αρχές και ένας σπουδαίος Έλληνας Καταδρομέας, Λοχίας στην Α' Μοίρα το 1974 στην Κύπρο. 

Ο ίδιος έγραφε στο ιστολόγιό του : 

Ψηφίζοντας (σ)τα Σκόπια για ξένο αχυρώνα......






Aρχίζει σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων επί των τεσσάρων τελικών τροπολογιών άρθρων του Συντάγματος που κατέθεσε η κυβέρνηση Ζάεφ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και ορισμένων ακόμη τροπολογιών επί του εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος, οι οποίες εγκρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Δείτε γιατί θα ψηφίσουν την παραχώρηση του Ελληνικού ονόματος Μακεδονία.....




Ποτάμι: Ναι στις Πρέσπες, 


«Η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει σχέση με τη στάση μας απέναντι στην κυβέρνηση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος

Προς τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων για τη Μακεδονία



Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι βουλευτές.
Η Συμφωνία 
Πρώτον, δεν λύνει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Πόσο μάλλον, δεν το λύνει την ονομασία έναντι όλων erga omnes.
Ενώ προβλέπει ότι το κράτος θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», εν τούτοις

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη. Κύπρος 1974


Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Ανδρέα Σιακαλλή 

44 χρόνια μετά, ανεβρέθησαν και ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του DNA τα οστά του Ανδρέα Μιχάλη Σιακαλλή από την κατεχόμενη Μακράσυκα ο οποίος έπεσε μαχόμενος τον μαύρο εκείνο Ιούλη του 1974 στο χωριό Κοντεμένος.

8 Ιανουαρίου 1944: Η σφαγή από τους Ναζί πενήντα αθώων Ελλήνων στον Υψηλάντη (Βρασταμίτες) Βοιωτίας


Η σφαγή από τους Ναζί πενήντα αθώων Ελλήνων στον Υψηλάντη (Βρασταμίτες) Βοιωτίας

Ο Υψηλάντης είναι χωριό του του Δήμου Αλιάρτου του Νομού Βοιωτίας,  κτισμένο στις πλαγιές του Ελικώνα, πάνω από την πεδιάδα της Κωπαΐδας και σε υψόμετρο 200 μέτρων.  

Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Βρασταμίτες, ονομασία που διατήρησε μέχρι το 1953 και το σημερινό του όνομα το οφείλει στον αγωνιστή της επανάστασης του 1821, Δημήτριο Υψηλάντη ο οποίος αντιμετώπισε επιτυχώς τους Τούρκους στην μάχη της Πέτρας που διεξήχθη στην περιοχή το 1829.

Κοντά στον Υψηλάντη, στις 8 Ιανουαρίου 1944, οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 50 Έλληνες, που κρατούνταν στις φυλακές Λιβαδειάς. Αιτία για την μαζική αυτή εκτέλεση αγωνιστών υπήρξε ο θάνατος ενός Γερμανού στρατιώτη μέσα στο χωριό Υψηλάντης, από αντάρτες που δρούσαν στον Ελικώνα. 
 Με γερμανική διαταγή απαγορεύτηκε αυστηρά η κατάθεση στεφάνων, η σταυροθεσία και η τέλεση μνημοσύνου για τα θύματα. 

Σε  µαρτυρίες που προέρχονται από φακέλους του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας µε ένδειξη «Ναζιστές εγκληµατίες πολέµου» και αφορούν αλληλογραφία του Έλληνα εκπροσώπου στα Ηνωµένα Εθνη και του Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκληµάτων Πολέµου (Greek Νational War Crimes Office), καταγράφονται εγκλήµατα σε πάνω από 60 πόλεις και χωριά της ελληνικής επικράτειας, ανεβάζοντας τον αριθµό των κατηγορουµένων σε εκατοντάδα και πλέον, για την περιοχή της Βοιωτίας καταγράφονται τα εξής: 


Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Χρόνια Πολλά στον Έλληνα του Πόντου Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Καλόν Αγώνα!



Θ. Μαλκίδης 



Χρόνια Πολλά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Καλόν Αγώνα!

"Ξημερώνοντας τ’ Αγιαννιού, με την αύριο των Φώτων, λάβαμε τη διαταγή να κινήσουμε πάλι μπροστά, για τα μέρη όπου δεν έχει καθημερινές και σκόλες", γράφει στο Άξιον Εστί ο Οδυσσέας Ελύτης. 

Ο συμπατριώτης μας Πόντιος Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali), ήταν φυλακισμένος για χρόνια  με τις κατηγορίες της «προσβολής του προέδρου Ερντογάν», «υποκίνηση σε ανυπακοή των νόμων» και «διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση»  μετά από τον αγώνα του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Φυλακισμένη ήταν επίσης και η σύντροφός του Meral Geylani . 

Ο Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών.

Είναι καθήκον μας με κάθε τρόπο να κάνουμε γνωστή την παράνομη  δίωξη  των δύο συναθλητών  μας που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων.

Χρόνια Πολλά στον Γιάννη-Λευτεριά στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί και τη Meral Geylani! 




Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Και τον κόσμον φωτίσας ......



Καλή Φώτιση!

Τα Θεοφάνεια, τα Φώτα, ας φωτίσουν όλες και όλους μας για πνευματική και σωματική  απελευθέρωση!