Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας: Απορρίπτουμε απερίφραστα την αποκαλούμενη συμφωνία για την Μακεδονία



Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας για Σκοπιανό: «Απορρίπτουμε απερίφραστα την αποκαλούμενη συμφωνία  για την Μακεδονία


Πριν από λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε η 5η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.


Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας και η Μακεδονία των Ελλήνων».

Ο ομιλητής ξεκίνησε την εισήγησή του με αναφορά στα πρόσωπα των φυλακισμένων στην Τουρκία Ελλήνων στρατιωτικών, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημητρίου Κούκλατζη, δίνοντας πληροφορίες για τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες κράτησής τους και ζητώντας τις προσευχές των κληρικών της Ι. Μητροπόλεως γι᾿ αυτούς.

Για το ζήτημα της Μακεδονίας στηλίτευσε την λογική των οικονομικών ανταλλαγμάτων για τα εθνικά θέματα όπως και την μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης του λαού που αντέδρασε στην ενδοτική διάθεση παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, η οποία προωθείται πλέον και με την μορφή συμφωνίας μεταξύ Πρωθυπουργών.

Μάλιστα απαντώντας στο εύλογο ερώτημα, γιατί υπάρχουν πιέσεις στην χώρα μας (παρά την αναγνώριση πολλών άλλων χωρών) να αναγνωρίσει το κρατίδιο αυτό με το όνομα της Μακεδονίας, τόνισε ότι επιδιώκεται η αναγνώριση της κλοπής (του ονόματος) από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη (την Ελλάδα).


Χωρίς την αναγνώριση της Ελλάδος και των διεθνών οργανισμών, όλες οι άλλες αναγνωρίσεις δεν έχουν νόημα.

Υπογράμμισε ακόμη την έντονη παρουσία της αλυτρωτικής προπαγάνδας στο γειτονικό κρατίδιο, αφού και στο τελευταίο σχολείο των Σκοπίων υπάρχει χάρτης με την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη να παρουσιάζονται ως κατεχόμενα εδάφη!

Οι ξένοι παράγοντες ζητούν σεβασμό στην ονομασία του κρατιδίου, της οποίας η διάρκεια δεν ξεπερνά τα 27 ή 75 χρόνια, ενώ δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία για την ονομασία της ελληνικής Μακεδονίας, η οποία φθάνει τα 3.000 χρόνια.

Επίσης ενδιαφέρονται πολύ, ώστε να μην ταπεινωθεί ο λαός των Σκοπίων, αδιαφορούν όμως για το γεγονός, ότι σύρεται σε ταπείνωση ο λαός των Ελλήνων!

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, κατά το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ ευχαρίστησε τον ομιλητή και πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος από τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως με αφορμή την ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ των Πρωθυπουργών της Ελλάδος και των Σκοπίων.



Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος, που συντάχθηκε και υπογράφηκε από όλους τους παρισταμένους:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Παρόντες και απόντες, υπόλογοι Έλληνες έναντι της Μακεδονίας και του Ελληνισμού





Θ. Μαλκίδης


Παρόντες και απόντες, υπόλογοι έναντι της Μακεδονίας και του Ελληνισμού

Πριν να γίνει γνωστή η συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας  μία εφημερίδα της Αθήνας με  πρωτοσέλιδό της,  ανέφερε πως Ευρωπαία πρωθυπουργός μας προέτρεψε να αποδεχθούμε την παράδοση της Μακεδονίας στους λωποδύτες, αφού με αυτόν τρόπο η μείωση των συντάξεων θα <<πήγαινε>> έξι μήνες πίσω!

O Σεφέρης γράφει και για αυτό με μοναδικό τρόπο: «Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.  Eγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη.... Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα». 

Εμείς αντί για την υποταγή και τη στάχτη, επιλέγουμε τους Υψηλάντες και τον Κολοκοτρώνη,  τον Παύλο Μελά και τον Ίωνα Δραγούμη,  τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, τον Περρίκο και τα χιλιάδες θύματα των Ολοκαυτωμάτων της Ναζιστικής Κατοχής από το Δίστομο μέχρι τα Καλάβρυτα, επιλέγουμε τον Γκάτσο, τον Λειβαδίτη  τον Ελύτη και τον  Σεφέρη, ακολουθούμε τον  Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου, τους στρατιώτες των Κυπριακών Θερμοπυλών του 1974, τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση, τον Βλαχάκο και τον Γεώργιο Μπαλταδώρο, αγωνιζόμαστε για τον Άγγελο Μητρετώδη, τον Δημήτριο Κούκλατζη, τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, επιλέγουμε τον Ελληνισμό και τη Μακεδονία της Αντίστασης και της Συνέχειας.


Οι Έλληνες δεν μπορούν να  δεχθούν την παράδοση (και) της  Μακεδονίας! 









Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Κανένας δεν μπορεί να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας!



Η Ελλαδα δεν μπορει να απωλεσει ούτε το όνομα, ούτε το έδαφος!

Την άποψη – και επιχειρηματολογεί επ’ αυτής- ότι με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ η Ελλάδα δεν παραχωρεί μόνο ιστορία αλλά και εδάφη, διατυπώνει μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης.

Εκτιμά ότι η συμφωνία δεν θα τελεσφορήσει, εξηγεί τι χάνει η Ελλάδα και τι κερδίζουν τα Σκόπια, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα υπέστη μια ανυπολόγιστη ιστορική, διπλωματική και πολιτική ήττα,  ερμηνεύει τις έντονες αντιδράσεις, επί της συμφωνίας, των Βουλγάρων με ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες δια του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας – σ.σ: με την  οποία εγγράφουν υποθήκες και διεκδικήσεις για το μέλλον (! ) οι έτεροι Βαλκάνιοι γείτονες και παίκτες στο Σκοπιανό.

Εξηγεί πως και γιατί η Τουρκία μέσω της συμφωνίας αυτής ενισχύεται και εδραιώνεται στα Βαλκάνια, αναλύει τις διαστάσεις και τη μορφή που θα εκλάβει πλέον ο αλβανικός εθνικισμός και καλεί τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα ούτως ώστε να ανατρέψει τα συμφωνηθέντα και να αποκαταστήσει τη συνταγματική και δημοκρατική νομιμότητα.

Όλοι κατανοούν ότι οι ομάδες εντόπιων και ξένων συμφερόντων που παριστάνουν το πολιτικό και πνευματικό προσωπικό στην Ελλάδα, η αμόρφωτη, απαίδευτη, οκνηρή και εύκολα εκβιάσιμη πολιτική και πνευματική τάξη, παραδίδει και ταπεινώνει τον Ελληνισμό. 

Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ανάλογη της Δημοκρατικής και Αντιστασιακής μας Ιστορίας!

Ακούστε τον Θεοφάνη Μαλκίδη.


Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Όσοι Ζωντανοί....





Θ. Μαλκίδης

Όσοι Ζωντανοί...

Μας είπαν ότι χαλάσαμε τη συνύπαρξη  600 ετών με τους Τούρκους αφέντες, όταν ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι επαναστάτες ανέκτησαν με τη θυσία τους την Ελευθερία

Μας είπαν ότι στη Μακεδονία ζούσαν όλοι καλά και πως αυτή η αρμονία διαλύθηκε από τον  Παύλο Μελά και τους συμπολεμιστές του 




Μας είπαν ότι ο Κεμάλ έκανε απελευθερωτικό αγώνα και ότι ο ελληνικός στρατός στη Σμύρνη ήταν εθνικιστικός, πως οι δολοφονημένοι γονείς μας συνωστίστηκαν

Μας είπαν να μην αντισταθούμε στον Μουσολίνι και τον Χίτλερ γιατί θα μας κατέστρεφαν και πως εμείς φταίμε για το Δίστομο και τα Καλάβρυτα και τα υπόλοιπα 1170 Ολοκαυτώματα


Μας είπαν να μην σταθούμε απέναντι στους Βρετανούς αποικιοκράτες και τους Τούρκους εισβολείς στην Κυπρο γιατί δεν έπρεπε

Μας είπαν ότι είναι πρόοδος και ευημερία η πνευματική χρεοκοπία, η ψήφιση νόμων που έρχονται σε αντίθεση με την Πίστη, την Παράδοση, την Ιστορία και τη Ανθρώπινη Φύση

Μας είπαν ότι είναι για το καλό μας  να μειωθούν οι συντάξεις, να πουληθούν δια Μνημονίων και Μεσοπροθέσμων,   οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι σιδηρόδρομοι, οι αστικές συγκοινωνίες, το νερό και το ρεύμα,  πως πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι γιατί θα θυμώσουν οι αγορές και οι τράπεζες, το ΔΝΤ, η ΕΕ, οι εταίροι

Μας είπαν ότι είναι ότι για το καλό μας να πουλήσουμε το Αιγαίο του Μπαλταδώρου, την Θράκη του Μητρετώδη και του Κούκλατζη, την Κύπρο του Αυξεντίου, του Παλληκαρίδη και των στρατιωτών του 1974, τον Ποντο του Γιαννη Βασιλη Γιαιλαλι



Μας λένε οι ομάδες συμφερόντων που παριστάνουν τα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής, ότι είναι για το καλό μας να παραδοθεί η Μακεδονία. 

Η επιλογή είναι δική μας: 

Όσοι Ζωντανοί!







Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Όχι στην παράδοση της Μακεδονίας, Όχι στην παράδοση του Ελληνισμού: Έντεκα μύθοι και αλήθειες για το ζήτημα του ονόματος «Μακεδονία»



Θ. Μαλκίδης 

Μακεδονία: Προπαγάνδα και Αλήθεια

Σήμερα  Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, στο κανάλι 4Ε στις 9:00μμ ώρα Ελλάδας, την εκπομπή Γράμματα Σπουδάματα Δημήτρη Νατσιού,   προσκεκλημένος θα είναι ο  Θεοφάνης Μαλκίδης  με θέμα:  
Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας  και η Μακεδονία του Ελληνισμού.



Την εκπομπή μπορείτε την παρακολουθήσετε απευθείας και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.tv4e.gr και σε επανάληψη σε ώρες Ελλάδας την Τετάρτη πρωί στις 9.30, το Σάββατο το μεσημέρι στις 12.00 και το βράδυ στις 11:00 μμ.



Δημοσιεύουμε επίσης το εξαιρετικό κείμενο του Ανδρέα Σταλίδη, ως μέσο αντίστασης στην προπαγάνδα και ανάκτησης της αλήθειας.  Για την  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εν προκειμένω και βεβαίως και για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....





Έντεκα  μύθοι και αλήθειες για το ζήτημα του ονόματος «Μακεδονία»


Του Ανδρέα Σταλίδη 

http://www.antibaro.gr/article/18704


Μύθος 1ος. Πρώτο μέρος.

140 χώρες την αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία», άρα πρέπει κι εμείς αφού χάσαμε το παιχνίδι.
Αλήθεια:
Οι διμερείς αναγνωρίσεις υστερούν των διεθνών. Δεν υπάρχει ούτε μία αναγνώριση διεθνούς οργανισμού ως «Μακεδονία». Παντού είναι ως πΓΔΜ. Όταν μία χώρα που τους έχει αναγνωρίσει ως «Μακεδονία» έχει επίσημο ρόλο ως εκπρόσωπος ή προεδρεύουσα χώρα ενός διεθνού οργανισμού, τότε χρησιμοποιεί το πΓΔΜ. Αυτό κάνει ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2018 η Βουλγαρία ως προεδρεύουσα της ΕΕ, παρόλο που ήταν η πρώτη χώρα που την αναγνώρισε ως «Μακεδονία».

Μύθος 1ος. Δεύτερο μέρος.
140 χώρες την αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία», άρα πρέπει κι εμείς αφού έτσι θα συνεχίσουν να την ονομάζουν.
Αλήθεια:
Οι αναγνωρίσεις ως «Μακεδονία» μέχρι σήμερα συμπεριλαμβάνουν τον όρο ότι οι αναγνωρίσεις αυτές ισχύουν έως ότου η Ελλάδα συμφωνήσει με τα Σκόπια σε νέο όνομα. Τότε, θα ισχύσει το νέο όνομα.
[Το είπε ο ίδιος ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη ΕΡΤ]


Μύθος 2ος.
Το πΓΔΜ περιλαμβάνει ήδη τον όρο Μακεδονία, άρα τους έχουμε αναγνωρίσει ήδη.
Αλήθεια:
Το πΓΔΜ είναι «πρώην» όνομα. Το πΓΔΜ αναφέρεται σε (πρώην) «Γιουγκοσλαβική» Δημοκρατία, η οποία δεν υπάρχει. Το πΓΔΜ είναι προσωρινό όνομα μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία. Δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
Υστερόγραφο. Στην πιο πάνω συνέντευξη του Κοτζιά στην ΕΡΤ σε άλλο σημείο λέει ότι οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι θεωρούν «ρατσιστικό» και ενοχλητικό το «πΓΔΜ» επειδή αναρωτιούνται «δηλαδή εμείς είμαστε πρώην, δεν υπάρχουμε; μόνο πρώην όνομα έχουμε;». Ε ναι, το πΓΔΜ είναι πρώην όνομα. Μέχρι να υπογράψει η Ελλάδα είναι πρώην όνομα.


Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Οι κατσαπλιάδες και οι κομιτατζήδες των Σκοπίων, οι Γερμανοί Ναζί και οι Κεμαλοφασίστες Τούρκοι


Θ. Μαλκίδης Οι  κατσαπλιάδες και οι κομιτατζήδες των Σκοπίων, οι  Γερμανοί Ναζί και οι Κεμαλοφασίστες Τούρκοι 

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει τους Σκοπιανούς με τις φωτογραφίες του Χίτλερ να περιμένουν τη Βέρμαχτ, τα Ες Ες και τη Γκεστάπο. 

Δεν ήταν λοιπόν  τυχαίες οι σχετικές αναφορές στην ομιλία μου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έγινε στην Έδεσσα. 

Οι  κατσαπλιάδες και οι κομιτατζήδες των Σκοπίων, είχαν κατά τη διάρκεια της κατοχής στενές σχέσεις με τους    Γερμανούς Ναζί για να καταλάβουν  την Μακεδονία, όπως είχαν  και με τους Κεμαλοφασίστες Τούρκους, οι οποίοι άλλοτε  διαπραγματευόταν με τον Χίτλερ και άλλοτε με τους Συμμάχους, για να καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά του Αιγαίου! 

Οι πολιτικές αυτές επανέρχονται  σήμερα όταν ανάλογες  δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλλουν τη <<λύση>> για το όνομα, όταν οι επίγονοι του Κεμάλ χρηματοδοτούν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, τα κιτς αγάλματα και ότι ανθελληνικό γίνεται εκεί.... 



Η Κηδεία μετά από 44 χρόνια του μέχρι πρότινος αγνοούμενου έφεδρου ανθυπολοχαγού Γεωργίου Μαούρη



Κηδεία μετά από 44 χρόνια του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Γεωργίου Μαούρη

Κηδεύτηκε στο Παραλίμνι, 44 χρόνια μετά, τον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό ΠΖ του 336 ΤΠ Γιώργο Μαούρη , που πολέμησε τραυματισμένος μέχρι την τελευταία του πνοή στις μάχες στον Άγιο Παύλο Λευκωσίας κατα την διάρκεια της δεύτερης φάσης της εισβολής το 1974!!




Καλάμι Βοιωτίας: Την επαύριον του Διστόμου...



Καλάμι Βοιωτίας: Την επαύριον του Διστόμου...

Έζησε όλο κι όλο λίγο παραπάνω από 250 ημέρες και στη σύντομη ζωή του ούτε ανάδοχο δεν πρόκανε να αποκτήσει. Να του δώσει ένα όνομα βρε αδερφέ, να τον ξεχωρίζουν οι αγγέλοι ανάμεσα στα άλλα, τα χιλιάδες μικρά αγγελάκια που έστειλαν οι ναζί στους παραδείσους όλων των θρησκειών στη μεγάλη εξόρμησή τους για τον καθαρμό της ανθρωπότητας από τις κατώτερες φυλές…

Και το άλλο; Το αβάπτιστο του Ν. ΣΑΛΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, οκτώ μηνών ετούτο, που μαζί με το δίχρονο αδελφάκι του, τον Αποστόλη, τα βρήκε η φονική λόγχη στην αγκάλη της 22χρονης μάνας τους, την οποία στη συνέχεια ‘’λύτρωσε’’ από το μαρτύριο ένας ‘’σπλαχνικός’’ στρατιώτης, φυτεύοντάς της μια σφαίρα στο κεφάλι.




Ξεσκισμένες καρδιές, ματωμένα τριαντάφυλλα. Ένα μνημείο στην άκρη του δρόμου για να θυμίζει στους νεώτερους την τραγωδία. Και ένα παλιότερο, με μισοσβησμένα ονόματα, κρυμμένο μέσα στα καλάμια, λίγο πιο μέσα, στο χωματόδρομο, πλάι στους τοίχους των ερειπωμένων νερόμυλων.

Παλιά εθνική οδός Θήβας- Λιβαδειάς. Καλάμι Βοιωτίας. Εκεί που σήμερα βρίσκεται η ταβέρνα Μπακαλιαράκια. Το άγνωστο, στους πολλούς, ολοκαύτωμα, το επισκιασμένο από τις εκατόμβες του Διστόμου, των Καλαβρύτων, της Καντάνου, των Κερδυλίων, του Κομμένου και δεκάδων άλλων μαρτυρικών τόπων της πατρίδας μας.

Καλάμι Βοιωτίας-Σάββατο 10 Ιουνίου 1944: Κάτοικοι 24.

ΚΑΛΑΜΙ Βοιωτίας- Κυριακή 11 Ιουνίου 1944. Μια μόλις ημέρα μετά τη σφαγή του Διστόμου. Το μικρό χωριουδάκι, με τους τρεις νερόμυλους, το χάνι και τα πολλά καλάμια, έπαψε ουσιαστικά να υπάρχει.

-Καλάμι Βοιωτίας- Δευτέρα 12 Ιουνίου 1944: Κάτοικοι 1 (ολογράφως, ένας). Ένα εντεκάχρονο παιδί, το μοναδικό που σώθηκε από τη ναζιστική επέλαση, σοβαρά τραυματισμένο, με ένα χέρι λιγότερο. Αλλά επέζησε για να μαρτυρά το μέγεθος της βαρβαρότητας του ναζισμού.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Δίστομο , 10 Ιουνίου 1944......

distomo




Θ. Μαλκίδης 

 Δίστομο


1. Ο Κεμάλ δάσκαλος του Χίτλερ

Με αφορμή την ημέρα μνήμης  του Ναζιστικού ολοκαυτώματος στο Δίστομο,  είναι πλέον ξεκάθαρο πως όταν οι θύτες δεν τιμωρούνται τα εγκλήματα επαναλαμβάνονται και μάλιστα πολύ πιο σκληρά.

Η εξάρτηση του Χίτλερ από τον Κεμάλ, του Ναζισμού από τον Φασισμό, ως προτύπου οργάνωσης, κατάκτησης και άσκησης της εξουσίας έχει διερευνηθεί και προβληθεί στις δεκαετίες που ακολούθησαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο ο Ναζισμός άντλησε ολοκληρωτικές μεθόδους εξαφάνισης των λαών από καθεστώτα και πρόσωπα, όπως ο  Κεμάλ, όπως πολύ χαρακτηριστικά γράφει ο Στέφαν Ίχριγκ στο σχετικό του έργο (εκδόσεις Πανεπιστημίου Χάρβαρντ)
Ο μαθητής  του Κεμάλ ήταν ο Χίτλερ  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλιέτ» το 1933  έχριζε τον Κεμάλ «επιφανέστερο άνδρα του αιώνα» και κατέληγε λέγοντας πως «το τουρκικό κίνημα υπήρξε για εκείνον ένα λαμπρό άστρο». Το 1938 θα πρόσθετε ότι «ο Ατατούρκ ήταν δάσκαλος. Ο Μουσολίνι ήταν ο πρώτος του μαθητής και εγώ ο δεύτερος».
Έλληνες και Αρμένιοι παραλληλίζονταν με τους Εβραίους, όπως είναι γνωστό όταν ο Χίτλερ προγραμμάτιζε και υλοποιούσε τη δολοφονία χιλιάδων λαών της Ευρώπης, έλεγε «ποιος θυμάται τους Αρμένιους».


2. Η εξαφάνιση των Ελλήνων: Από τον Κεμάλ στον Χίτλερ

Είναι γεγονός ότι τα πρώτα μαθήματα ολοκληρωτικής εξαφάνισης της ύπαρξης ενός λαού, οι Ναζί τα πήραν από τους  Κεμαλικούς, με τους οποίους άλλωστε Γερμανοί αξιωματικοί είχαν συνεργαστεί στις αρχές του 20ου αιώνα. Η Γενοκτονία των Ελλήνων, στον Πόντο, στην κεντρική Μικρά Ασία, στη Θράκη, μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων αποτέλεσε   σχέδιο, που εφαρμόστηκε με τον ίδιο τρόπο εναντίον των λαών της Ευρώπης στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ειδικά οι Έλληνες δοκιμάστηκαν από ένα μηχανισμό εξολόθρευσης από τη Φώκαια, την Τραπεζούντα μέχρι τη Σμύρνη και την Αδριανούπολη, ο οποίος λίγο αργότερα αναπαράχθηκε στον ελλαδικό χώρο, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη, στα Κερδύλια, στην Κάνδανο, στην Ξυλαγανή της Ροδόπης, στο Δοξάτο της Δράμας, στους Πύργους και στο Μεσόβουνο Εορδαίας.

Όπως στον Πόντο, στην κεντρική Μικρά Ασία, στη Θράκη, δολοφονήθηκαν χιλιάδες Έλληνες και μαζί τους δολοφονήθηκε κάθε ύπαρξη ελληνικού πολιτισμού, έτσι και στο Δίστομο, στις 10 Ιουνίου του 1944 έγινε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων από της Γερμανικές δυνάμεις. 


 Η δράση των Ναζί στο Δίστομο ακριβώς η ίδια, μάλιστα η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη που δεν ξεχώριζαν ούτε τα γυναικόπαιδα και τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταμάτησε μόνο όταν νύχτωσε, αφού πρώτα κάηκαν τα σπίτια του χωριού. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους, καθώς σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρόμο τους. Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, από τους οποίους οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσα τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η μαρτυρία όμως του απεσταλμένου του Ερυθρού Σταυρού που έφτασε στο Δίστομο μετά από λίγες μέρες αναφέρει όμως για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.


Η πρώτη Γενοκτονία εναντίον των Ελλήνων δεν τιμωρήθηκε, έτσι επαναλήφθηκε εναντίον πάλι Ελλήνων λίγο αργότερα. Το χρέος για την ανάδειξη στο διεθνές στερέωμα της πρώτης Γενοκτονίας του 20ου αιώνα είναι προφανές. Η προσπάθεια συνεχίζεται και έχει αποτελέσματα σε όλον τον πλανήτη. Η αλήθεια θα νικήσει.

Υ.Γ. Χρειάζεται να γράψεις μόνο τις λέξεις και τους αριθμούς: 

Δίστομο, 10 Ιουνίου 1944. 

Ως συνέχεια του ατιμώρητου εγκλήματος στη Σμύρνη, στην Τραπεζούντα, στην Αδριανούπολη και ως σημερινό έγκλημα  στο Αιγαίο, στην Κύπρο και δυστυχώς και πάλι στην Αδριανούπολη  και στην αρχαία Έδεσσα και στα λευκά κελιά του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, του Γιάννη Βασίλη  Γιαϊλαλί …….