Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Μακεδονία: Εκδήλωση στην Ελευθερούπολη



«Μακεδονία, Μία & Ελληνική» 


Εκδήλωση με θέμα: «Μακεδονία, Μία & Ελληνική» 

Αίθουσα Αμφιθεάτρου Δήμου Παγγαίου Ελευθερούπολης Καβάλας : «Φρίξος Παπαχρηστίδης».

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 – Ώρα : 18:00.

Κεντρικός Ομιλητής : Θεοφάνης Μαλκίδης – Δρ. Κοινωνικών Επιστημών




Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

«Ναι, τα μνημεία έχουν παραχωρηθεί για διαχείριση στους δανειστές επί 99 έτη».....


Θ. Μαλκίδης 

Μετά την <<Τελική Λύση>> για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών, <<Τελική Λύση>> και για τα Μνημεία μας !

Παρθενώνας, Κνωσσός, Βεργίνα, Δίον, Πέλλα......

Υ. Γ  «Είχα δυο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια- φαίνονταν οι φλέβες, τόσην εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο,τα ‘χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ” Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων χίλια τάλαρα γύρευαν. [...]

Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μη καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι' αυτά πολεμήσαμε.....
Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους...Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα¨ -Δεν βλέπετε που θέλουν ν ακάμουν την Ελλάδα παλιοψάθα?...Βοηθείστε!!!Διότι μας παίρνουν,αυτοί οι μισοελληνες και άθρησκοι,ό,τι πολυτιμητον έχομεν.......».

(Στρατηγός Μακρυγιάννης: Απομνημονεύματα, 1829 – 1850)



Ομολογία-σοκ από το Υπουργείο Πολιτισμού: «Ναι, τα μνημεία έχουν παραχωρηθεί για διαχείριση στους δανειστές επί 99 έτη»


Oμολόγησε πριν από λίγο το υπουργείο Πολιτισμού διαμέσου της ίδιας της υπουργού ότι όντως τα μνημεία της χώρας δόθηκαν προς εκμετάλλευση στους δανειστές.


O Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος «Πόντος» Μερζιφούντας. Από το Γήπεδο στην Αγχόνη



Θεοφάνης Μαλκίδης

O Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος «Πόντος» Μερζιφούντας. Από το Γήπεδο στην Αγχόνη

Oι σύλλογοι των Ελλήνων της Ανατολής οι οποίοι δημιουργήθηκαν σε ειρηνική περίοδο, προήλθαν από την ανάγκη που βίωνε ο Ελληνισμός να διατηρήσει  την ιδιαιτερότητά του, να ανυψώσει το πνευματικό και το αθλητικό του επίπεδο, αλλά με την έναρξη της Γενοκτονίας οι Σύλλογοι ήταν και μέσο επιβίωσης. Στον Πόντο και ιδιαίτερα στη Μερζιφούντα, η οποία αποτέλεσε πηγή αξιόλογων κοινωνικών, πνευματικών, αθλητικών και άλλων επιτευγμάτων, οι Έλληνες ίδρυσαν συλλόγους ιδιαίτερα σημαντικούς για την εθνική αυτογνωσία και επιβίωση. Σε δύσκολες στιγμές οι συλλογικές δομές αποτέλεσαν το καταφύγιο για πολλούς Έλληνες οι οποίοι κυνηγήθηκαν ανηλεώς από τις Νεοτουρκικές και τις Κεμαλικές δυνάμεις.


























Η αντίσταση του Ελληνικού λαού στα Γερμανικά-Ναζιστικά και τα Βουλγαρικά- Φασιστικά σχέδια για την Μακεδονία και την Θράκη.


Η αντίσταση του Ελληνικού λαού στα Γερμανικά-Ναζιστικά και τα Βουλγαρικά- Φασιστικά σχέδια για την Μακεδονία και την Θράκη.  Η ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1943 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. 

Η είδηση οτι οι Γερμανοί σχεδιάζουν να παραδώσουν την Μακεδονία και την Θράκη στους Βούλγαρους, ξεσηκώνει τον Ελληνικό λαό. Διοργανώνονται ογκώδη μαχητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλες σχεδόν τις πόλεις και κωμοπόλεις της Μακεδονίας. Οι αντιστασιακες οργανώσεις και η νεολαία της ΕΠΟΝ, καλούσαν τον Ελληνικό λαό σε συναγερμό για τη σωτηρία της Μακεδονίας και της Θράκης από τους Βούλγαρους φασίστες. Σύμφωνα με τον τότε γραμματέα της ΕΠΟΝ Θεσσαλονίκης, Λευτέρη Ελευθερίου, η αντίθεση κατά της επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής, αγκάλιασε πλατύτερα στρώματα με ενεργητική αντίσταση. 

Και την 10η Ιουλίου 1943 που θα έμπαινε ο βουλγαρικός στρατός στη Θεσσαλονίκη, όλα τα διαφωτιστικά μέσα και οι παράνομες εφημερίδες καλούσαν το λαό ενάντια στους βουλγαροφασίστες. Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εκείνη την ημέρα στη Θεσσαλονίκη, πήραν μέρος 50.000 άτομα. Στις 10 Ιουλίου ξεσηκώνεται το Κιλκίς και τις επόμενες ημέρες οι αντιδράσεις επεκτείνονται σε Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Γιαννιτσά, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα κ.α. Στις 11 Ιουλίου σε Επτάλοφο, Νεάπολη, Τούμπα, Καλαμαριά κινητοποιούνται χιλιάδες λαού. 

Από τις 11 Ιουλίου η Αθήνα προετοιμάζεται για το συλλαλητήριο της 22ας του μηνός. Στις 13 Ιουλίου προβοκάτορες εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο και στην Ανωτάτη Εμπορική, τραυματίζοντας φοιτητές. Την παραμονή βγήκαν ομιλητές στις συνοικίες, μοίρασαν φυλλάδια και γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους. Ο φοιτητικός και σπουδαστικός κόσμος κινήθηκε με ζωηρότητα και ορμή. Στο Πολυτεχνείο ο Θώμης Χατζηθωμάς μίλησε εκ μέρους των Μακεδόνων: "Θα χύσουμε εν ανάγκη και το αίμα μας για τη λευτεριά της Μακεδονίας μας και της Θράκης". Οι Eπονίτες της Αθήνας και του Πειραιά, οι σπουδαστές και μαθητές των Εξαρχείων και του Γκύζη είχαν ξεχυθεί στους δρόμους της πολιτείας και ανάμεσα στους τολμηρούς κι η ηρωίδα Παναγιώτα Σταθοπούλου. 

Στην οδό Νοταρά, στεκόταν εκείνο το απομεσήμερο ανάμεσα σε άλλους. Στην τσάντα της είχε ακόμα μέσα τις προκηρύξεις και μοίραζε σε όλους τους πατριώτες που περνούσαν: “Πατριώτη αυτή είναι για σένα. Και μην ξεχάσεις αύριο στη μεγάλη διαδήλωση”. Πραγματικά, την άλλη μέρα όλη η Αθήνα βγαίνει στους δρόμους. Κατά τις 8.30 το πρωί ο κόσμος αρχίζει να ξεχύνεται από τις συνοικίες προς το κέντρο. Μεγάλες προσυγκεντρώσεις γίνονται σε τρία σημεία: Εξάρχεια, όπου μαζεύονται πάνω από 100.000 λαού, Μοναστηράκι και πλατεία Ομονοίας. Γερμανοί και Ιταλοί αρχίζουν να πυροβολούν. Χιλιάδες λαού ξεχύνονται στην οδό Πανεπιστημίου κρατώντας Ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας «Έξω οι Βούλγαροι φασίστες από τη Μακεδονία και τη Θράκη». Ηταν τέτοια η λαϊκή κινητοποίηση, που ο εχθρός πανικοβλήθηκε και κατέβασε τα τανκς για να την αντιμετωπίσει. Μια κοπέλα που κρατούσε ένα πλακάτ πέφτει νεκρή από σφαίρα Ιταλού καραμπινιέρου. Οι διαδηλωτές προχωράνε φωνάζοντας συνθήματα και στο ύψος του Οφθαλμιατρείου, στην οδό Πανεπιστημίου, έρχονται αντιμέτωποι με τα τανκς ενώ οι σφαίρες πέφτουν σα βροχή στο πλήθος. Εκεί μέσα στην τιτάνια σύγκρουση του άοπλου πλήθους με τον πάνοπλο εχθρό ξεχωρίζουν ηρωικές μορφές. 

Το συλλαλητήριο πνίγεται στο αίμα. Οι απώλειες ήταν μεγάλες. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες υπέκυψαν τις επόμενες ημέρες. Επίσημα, τουλάχιστον 18 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα. 300 τραυματίστηκαν και 500 συνελήφθησαν. Πολλοί από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε στρατοδικεία και καταδικάσθηκαν σε βαριές ποινές. Από το σημείο αυτό και μετά, το κέντρο βάρους της Αντίστασης μετατοπίστηκε στις συνοικίες, λαμβάνοντας ένοπλο χαρακτήρα. 



Εχει γραφεί ότι η αντίσταση του λαού στις πόλεις και στα βουνά απασχολούσε 12 ολόκληρες χιτλερικές μεραρχίες στην Ελλάδα. Η απόφαση των Γερμανών για την παραχώρηση της Μακεδονίας και της Θράκης ενίσχυσε τις αντάρτικες ομάδες, καθώς ειδικά στην Μακεδονία, καταγράφτηκε μαζική προσχώρηση αξιωματικών και χωροφυλάκων σε αυτές. Σε έκθεση της Γερμανικής Υπηρεσίας Αϊνς Τσε με ημερομηνία 22 Ιουλίου 1943 αποκαλύπτεται ότι, εξαιτίας της επέκτασης «των ορίων κατοχής των Βουλγάρων», ισχυροποιείται το αντάρτικο. Μπροστά στην αποφασιστικότητα του Ελληνικού λαού, οι Γερμανοί κατακτητές αναγκάστηκαν να αναστείλουν την υλοποίηση των αποφάσεων τους. 



Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΩΙΔΕΣ ΠΟΥ ΟΡΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΑΝΚ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ 



Μνημόσυνο πεσόντων και αγνοουμένων Καταδρομέων 33ης Μοίρας. Κύπρος 1974.


Μνημόσυνο πεσόντων Καταδρομέων 33ης Μοίρας . Κύπρος 1974. 

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Τέλεσης του Εθνικού Μνημοσύνου των ηρωικώς πεσόντων Καταδρομέων της 33ης Μοίρας Καταδρομών 

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα έκδοση: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η «Συμφωνία» της 17ης Ιουνίου 2018 και ο Ελληνικός λαός




Θ. Μαλκίδης 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ :Η «Συμφωνία» της 17ης Ιουνίου 2018 και ο Ελληνικός λαός 


Αθήνα Σεπτέμβριος 2018. 

Το βιβλίο του Θ. Μαλκίδη  απαντά και αντικρούει  την προπαγάνδα  και  την απόπειρα παράδοσής της Μακεδονίας με τη  «Συμφωνία» της 17ης Ιουνίου 2018, την οποία αναλύει και την αποκαθηλώνει κατ΄ άρθρο,  αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την προφανή  υποταγή της Ελλάδας σε ξένες, με τα δικά της συμφέροντα, απαιτήσεις οι οποίες υιοθετούν και ενισχύουν τον εθνικισμό των Σκοπίων.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

"Η γη μας που γέννησε την λευτεριά θα εκμηδενίσει την τυρρανία”.


Θεοφάνης Μαλκίδης

Η γη μας που γέννησε την λευτεριά θα εκμηδενίσει την τυρρανία”.

Η θυσία του Κώστα Γεωργάκη.


Σαρανταοχτώ χρόνια ακριβώς πριν στη Γένοβα, ένας νέος Έλληνας με βαθιά συναίσθηση της ιστορίας του αλλά και της ευθύνης του έναντι του λαού του, ο Κερκυραίος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς που είχε επιβληθεί στην γη που γέννησε τη Δημοκρατία.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Δες δες τον Ζάεφ κάτι θα μείνει !



Θ. Μαλκίδης 

Δες δες τον Ζάεφ  κάτι θα μείνει !

Από την ομιλία στην εκδήλωση για την Μακεδονία που οργάνωσε η πρωτοβουλία Ελληνισμού Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Ντίσελντορφ. 

Είναι, μεταξύ των άλλων, εντυπωσιακή η προπαγάνδα τύπου Γκέμπελς που γίνεται, προκειμένου να πειστεί ο Ελληνικός λαός να αποδεχθεί την κλοπή και τον βιασμό της Ιστορίας του. Εν προκειμένω της Μακεδονίας. 

Θα σταθώ μόνο στα πορίσματα της ποσοτικής έρευνας που πραγματοποίησα- τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μέσω ανάλυσης κειμένων θα τα ανακοινώσω πολύ σύντομα- για την εμφάνιση της  θέσης των Σκοπίων μέσω του Ζάεφ, στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, αντλώντας υλικό από τα δελτία ειδήσεών της. 

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζάεφ, οι ειδήσεις για αυτόν, οι αναφορές του σε <Μακεδονία>, <Μακεδονικός>, <Μακεδονική>, <Μακεδονικό>, καθώς και προσωπική συνέντευξη (!)  από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και σήμερα, σύνολο 206 ημέρες,  εμφανίστηκαν στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση στις 170 (!). 

 Πάνω δηλαδή από το 75 % των ειδήσεων , τρεις στις τέσσερις ημέρες (!), είχε ως θέμα τον Ζάεφ και την πολιτική του , από τα πιο <σοβαρά> ζητήματα ( π.χ συμμετοχή σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, σε συλλαλητήρια, εκδηλώσεις, ομιλίες κλπ) , μέχρι τα πιο <ανάλαφρα> ( ήρθε για διακοπές, κολύμπησε στην Χαλκιδική, το σπίτι στην Ελλάδα κλπ) .


Ας κρατήσει λοιπόν ο Ελληνικός λαός και αυτήν την πτυχή του ζητήματος που αφορά την Μακεδονία και την λεγόμενη <Συμφωνία> της 17ης Ιουνίου και ας αναλογιστεί το καθήκον του. 

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η " Συμφωνια" για την Μακεδονια δε θα περασει!

Θεοφάνης Μαλκίδης: Δυσμενής για τη χώρα η προσυμφωνία των Πρεσπών

 ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΗΝ «Ελευθερια» ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ




«Η χώρα μας ανάλωσε τα ισχυρά διπλωματικά της όπλα για να εξασφαλίσει μία σύνθετη ονομασία, προκειμένου να διακρίνεται η ελληνική Μακεδονία από το γειτονικό κράτος και να καταστεί σαφές ότι το τελευταίο δεν εκπροσωπεί το ιστορικό και γεωγραφικό μέγεθος της Μακεδονίας ως συνόλου. Σε αντάλλαγμα, αποδέχθηκε την παραχώρηση του ονόματός της στα Σκόπια. Η συμφωνία καθίσταται ετεροβαρής και δυσμενής για την ελληνική πλευρά με την αναγνώριση μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας για τη γειτονική χώρα. 
Η εθνική ιδεολογία των γειτόνων, ο «Μακεδονισμός», στηρίζεται και ενισχύεται μέσω της αναγνώρισης αυτής, πράγμα το οποίο εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για τη χώρα μας». Αυτά υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο  Θεοφάνης Μαλκίδης, με συνέντευξή του στην «Ε», στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Δημοτικο Ωδειο της Λαρισας για το Μακεδονικό. 
Ο κ. Μαλκίδης αναλύει τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και γιατί δεν πρέπει να γίνει δεκτή από τον ελληνικό λαό, ενώ κατηγορεί τα πολιτικά κόμματα για την επιφανειακή προσέγγιση ενός θέματος, που είναι μείζονος εθνικής σημασίας.