Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Εμείς δεν υπογράψαμε, δεν συμφωνήσαμε, δεν ψηφίσαμε, δεν θα τηρήσουμε. Μακεδονία Γη Ελληνική



Θ. Μαλκίδης


Πριν ακριβώς δύο χρόνια, από  την  Έδεσσα, την καρδιά της Μακεδονίας,  έστειλα το μήνυμα Μνήμης, Αξιοπρέπειας και  Κυριαρχίας. 

Δύο χρόνια μετά,  χωρίς να σιωπήσω και χωρίς να φοβηθώ,  χωρίς να έχω πουλήσει και χωρίς να έχω πουληθεί, συνεχίζω με το σύνθημά μου το οποίο έγινε σύνθημα για για τη Μακεδονία,  τον Ελληνισμό: 

Εμείς δεν συμφωνήσαμε, δεν υπογράψαμε, δεν ψηφίσαμε. 

Η ομιλία μου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, για τον Ελληνισμό.  Έδεσσα 6 Ιουνίου 2018. 



Εάν χάσουμε το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη, τη Μακεδονία πειράζει;



Θ. Μαλκίδης 

Εάν χάσουμε το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη, τη Μακεδονία πειράζει; 

Τώρα και αφού έχει συντελεστεί η μνημονιακή υποδούλωση του λαού μας και με την προφανή βιασύνη να τα βρούμε με το Χίτλερ Ερντογάν στο Αιγαίο , να <<κλείσει>> το Κυπριακό και συντελεστεί  με την προτεινόμενη «λύση»  η συγκυριαρχία στο Αιγαίο και η ολοκληρωτική τουρκική κατοχή, τίθεται το ερώτημα, έχοντας υπόψη μας  τη γνωστή ρήση του <<διανοούμενου>> βουλευτή -  γυρολόγου όλων των κομμάτων  «και να  χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει....» 


Σάββατο των Ψυχών


Θ. Μαλκίδης 
Σάββατο των Ψυχών 
Το Σάββατο των ψυχών, το ΨυχοΣάββατο της πίστης μας, του   λαού μας και   του πολιτισμού μας, το Σάββατο των κεκοιμημένων αδελφών μας, το Σάββατο της μνήμης και του μνημοσύνου, είναι μία ακόμη σημαντική στιγμή της  Ορθόδοξης παράδοσής μας. 
Δείχνει πως οι ζώντες, οι Χριστιανοί, οι Ορθόδοξοι, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, μπορούν να μνημονεύουν τους κεκοιμημένους, να προσεύχονται για αυτούς και να προσβλέπουν σ΄αυτούς.
Το Σάββατο των Ψυχών αφορά «πάντων των απ’ αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου» και μνημονεύει όλους  που υπέστησαν  θάνατο σε ξένη γη, σε στεριά και σε θάλασσα,  που πέθαναν από την πείνα, σε πολέμους, σε  κακοκαιρίες, σε σεισμούς και θεομηνίες, όσους κάηκαν ή χάθηκαν, εκείνους που ήταν φτωχοί και χωρίς πόρους και δεν τους φρόντισε κάποιος  με  Ακολουθίες  τα Μνημόσυνα,  για αυτούς  που έζησαν, ζουν και θα ζήσουν.
Πάρα πολλές φορές έχουμε τονίσει κατά τη διάρκεια του ιερού αγώνα για τη διεθνοποίηση και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας, της Γενοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες,  ότι έχουμε μαζί μας το Θεό και τις ψυχές των δολοφονημένων προγόνων μας. 

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Το νέο επεισόδιο στο γνωστό σήριαλ


Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονη κινητικότητα αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα. 

Η καταστροφή συνεχίζεται κανονικά






Οι καταστροφές των Εκκλησιών μας από <άγνωστους> όπως και η σιωπή των <αρμοδίων> συνεχίζεται : Ο Ναός του Ταξιάρχη στη Μόρια της Λέσβου τώρα !  ....

Κοντομαρί Χανίων, Κρήτη, Ιούνιος 1941.



ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ

Η Μάχη της Κρήτης είναι γνωστή σε όλους. Μετά την κατάληψη του νησιού από τους Ναζί άρχισαν τα αντίποινα. Στις 2 Ιουνίου 1941, στο χωριό Κοντομαρί Χανίων, οι Γερμανοί εκτέλεσαν 23  άνδρες, ως αντίποινα για τις εκτελέσεις και τη σφαγή πολλών Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που είχαν πέσει μέσα στους θάμνους. Πτώματα Γερμανών είχαν εντοπιστεί κοντά στο χωριό. Οι Γερμανοί όρμησαν στα σπίτια, έβγαλαν όλο τον κόσμο έξω, ξεχώρισαν τους άνδρες και τους εκτέλεσαν σε παρακείμενο ελαιώνα.


Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ο Ελληνικός λαός έχει και αυτός GEORGE FLOYD

Θ. Μαλκίδης
Ο Ελληνικός λαός έχει και αυτός GEORGE FLOYD

Η γενιά μου στον Έβρο, στη Θράκη, στον Ελληνισμό, μεγάλωσε με τη γνώση της καταπίεσης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, με το τραύμα της εισβολής των Τούρκων ρατσιστών στην Κύπρο το 1974. Ήταν η πρώτη μας εμπειρία από τη ζωή, στην οποία μας έφεραν άνθρωποι τραυματισμένοι από την προσφυγιά του 1922, από τον ίδιο θύτη, τον ίδιο ρατσισμό. Λίγο αργότερα ο μαθητής Χίτλερ επανέλαβε τα εγκλήματα του δασκάλου Κεμάλ…..





Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Αντίσταση και υπεράσπιση του Ελληνισμού !



Θ. Μαλκίδης

Αντίσταση και υπεράσπιση του Ελληνισμού 

Πέρα από τις προκλήσεις σε επίπεδο συμβολισμών, υπάρχει μία συγκεκριμένη έκφραση με την οποία η Τουρκία προσπαθεί να αλλάξει το status quo της περιοχής, από  την Θράκη μέχρι το Αιγαίο και την Κύπρο.

Ο Ελληνισμός πρέπει να κατανοήσει το παρόν και το μέλλον του, στοχαζόμενος το παρελθόν του. Αυτό που συνέβη στον Έβρο ήταν μια επανάληψη ενός ατιμώρητου εγκλήματος, αυτό που γίνεται είναι απειλή για την εθνική μας συνέχειας .

Από το 2015 και τα επόμενα χρόνια η Τουρκία οργανώνει μια εισβολή. Η Τουρκία είναι ένα κράτος διακινητής κάτι που αναγνώρισε έστω και αργά το πολιτικό τοπίο της χώρας μας. Ο λαός μας θα πρέπει να ξέρει πως από το 2015 έχουν μπει πάνω από 1,5 εκ παράνομα εισελθόντες άνθρωποι με ευθύνη της Τουρκίας. Αυτό συνιστά μια εισβολή, δεν μπορεί κανείς να αλλοιώσει την πραγματικότητα.   Η Τουρκία εκφράζει συγκεκριμένη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια προσπαθώντας να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα, αλλοιώνοντας τον πληθυσμό, αμφισβητώντας την εθνική μας κυριαρχία.

Η Τουρκία λειτουργεί με όρους της ναζιστικής Γερμανίας του μεσοπολέμου και  το ελληνικό πολιτικό προσωπικό ταΐζει το θηρίο.

Οι ομοιότητες ναζιστικής Γερμανίας και Τουρκίας εκφράζονται και από τον Τουρκικό λαό. Βρισκόμαστε απέναντι σε ένα καθεστώς που δεν είναι δημοκρατικό και λειτουργεί με όρους σοβινιστικούς και φασιστικούς.

Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με το καθεστώς της Τουρκίας στη Χάγη, αμφισβητεί χίλια νησιά ακόμη και την Κρήτη, είναι απαίτηση του ελληνικού λαού να φυλαχθούν τα σύνορα, με σχέδιο αντίστασης και υπεράσπισης  του Ελληνισμού !


Επειδή πλέον είναι φανερό ότι η μοναδική στάση του Ελλαδικού πολιτικού προσωπικού έναντι της Τουρκίας, είναι της υποταγής και της παράδοσης, οφείλουμε να αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε ΕΜΕΙΣ τον Ελληνισμό.

ΓΗ και ΎΔΩΡ δεν θα δώσουμε ! 


Η σημερινή συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Βορείου Ελλάδος. 


Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Ορθοδοξία και Ελληνικότητα






Λίγες ημέρες πριν τη φετινή Ανάσταση, <<άγνωστοι>> είχαν καταστρέψει το ξωκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στη Μόρια της Λέσβου.



Σήμερα οι εθελοντές μπροστά στη σιωπή και την αδιαφορία, ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τον Ναό και τη δοκιμαζομενη Ορθοδοξία και  Ελληνικότητα...






Φωτ. Μ. Pavlellis 

Η  συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Βορείου Ελλάδος.