Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη του 286 ΜΤΠ Κώστα Καταλάνου

O στρατιώτης του 286 ΜΤΠ Κώστας Καταλάνος πολέμησε τους Τούρκους εισβολείς το 1974 και τα ίχνη του χάθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο του ίδιου έτους. Τα οστά του εντοπίστηκαν στο Ύψωμα Λαπάτσα, βορείως της κατεχόμενης Σκυλλούρας. 

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τον Ι. Ν. του Αγίου Επιφανίου Ορεινής Επαρχίας Λευκωσίας. 

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Γιορτάζοντας την καταστροφή της Σμύρνης και τη Γενοκτονία!

Αποτέλεσμα εικόνας για σμύρνη
Θ. Μαλκίδης

Γιορτάζοντας την καταστροφή της Σμύρνης και τη  Γενοκτονία!

1.Οι θύτες εορτάζουν το έγκλημα

Στην Τουρκία η  αποκαλούμενη "Εορτή της Νίκης", στις 30 Αυγούστου, είναι από τις πιο επίσημες ημέρες για το κράτος, αφού αφορά τη νίκη του τουρκικού στρατού επί του ελληνικού, στις 30 Αυγούστου του 1922. Στις 26 Αυγούστου ο Μουσταφά Κεμάλ αυτοπροσώπως είχε ηγηθεί των στρατευμάτων στο Αφιόν Καραχισάρ με το  παράγγελμα «Στόχος μας είναι η Μεσόγειος! Έφοδος». Στις 30 ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε στο Ντουμλούπιναρ και η υποχώρησή του συνεχίστηκε ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της άλωσης της Σμύρνης από τους Τούρκους. 

Η 30ή Αυγούστου χαρακτηρίζεται στην Τουρκία από ιδιαίτερη εθνικιστική  θέρμη. Οι εφημερίδες δημοσιεύουν στην πρώτη σελίδα τους μεγάλα πορτρέτα του πρωτεργάτη της Γενοκτονίας Κεμάλ και μερικές φορές μοιράζουν σημαίες. Όλοι καλούνται να σημαιοστολίσουν, η Τουρκία σκεπάζεται από κόκκινο και άσπρο, ενώ ο Τύπος γεμίζει επίσημες δηλώσεις.

Από το 1996 έχει δοθεί  ιδιαίτερη έμφαση στη μάχη του Μαντζικέρτ, που είχε σημάνει στις 26 Αυγούστου του 1071 την ήττα του Βυζαντίου από τους Σελτζούκους Τούρκους. Οι  εθνικιστές αρέσκονται να συνδέουν την 26η Αυγούστου του 1071 με την 30ή Αυγούστου του 1922, υπογραμμίζοντας τη συνέχεια εννέα αιώνων μαχών «εναντίον του ίδιου εχθρού».
Ο εορτασμός της «απώθησης του εχθρού στη θάλασσα» στη Σμύρνη, στις 9 Σεπτεμβρίου, έχει χαρακτήρα ακόμη  πιο ανθελληνικό. Κομπάρσοι αναπαριστούν τη σκηνή της άλωσης της πόλης, κατεβάζοντας την ελληνική σημαία και αντικαθιστώντας τη με τα τουρκικά χρώματα. 

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά με την απώθηση των Ελλήνων και των Ελληνίδων στη θάλασσα και την ολοκλήρωση του εγκλήματος, που ολοκληρωμένο στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000.000 προγόνους μας.
  
2. Και το κράτος των  θυμάτων  εορτάζει τη σφαγή

Αλλά και στην Ελλάδα και εδώ είναι το οξύμωρο,  το κράτος εορτάζει (!)  την καταστροφή της Σμύρνης και τη   Γενοκτονία, αφού το θλιβερό και επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο κείμενο του Υπουργείου, της Περιφέρειας, της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου, είναι το ακόλουθο:

«Σας κάνουμε γνωστό ότι με το Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».
Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2017.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 304/2001 ορίζονται τα εξής:
-Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου, ημέρα της εορτής.
-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών, από τη δύση του  ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
-Επίσημη δοξολογία- Πανηγυρικός λόγος"

3. Ύβρις και  παρακμή

Είναι φανερό το έγκλημα της Ύβρεως που διαπράττει η Τουρκία εναντίον των θυμάτων της Γενοκτονίας, η οποία είχε συμβολικό τέλος στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922.

Από την άλλη είναι επίσης φανερή η παρακμή της Ελλάδας, όταν το κράτος, εορτάζει, φωταγωγεί, σημαιοστολίζει, δοξολογεί, πανηγυρίζει κλπ, μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του ελληνικού λαού και ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας.

Ελπίζοντας  στη Νέμεση και στη Θέμις, κάθε άλλη αναφορά  για το ζήτημα της Γενοκτονίας κρίνεται ανώφελη.....


Αποτέλεσμα εικόνας για σμύρνη καταστροφή

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη Παύλου Παύλου



Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Και Φτωχοί και Αγράμματοι; Μνήμη Αγίου Κοσμά του Αιτωλού





Θ. Μαλκίδης

Και Φτωχοί και Αγράμματοι; Μνήμη Αγίου Κοσμά του Αιτωλού


«Ἁµαρτάνετε πολύ νά τά ἀφήνετε τά παιδιά ἀγράµµατα καί τυφλά, καί µή µόνον φροντίζετε νά τούς ἀφήσετε πλούτη καί ὑποστατικά, καί µετά τόν θάνατό σας νά τά τρῶν καί νά τά πίνουν καί νά σᾶς ὀπισολογοῦν. Καλύτερα νά τά ἀφήσετε φτωχά καί γραµµατισµένα, παρά πλούσια καί ἀγράµµατα».

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο πατροΚοσμάς των υπόδουλων Ελλήνων, λέγοντας τα παραπάνω λόγια απευθυνόταν στο γένος των Ελλήνων που έβλεπε την καταπίεση των Οθωμανών και των συνεργατών τους να γίνεται ολοένα και σκληρότερη, έχοντας όμως πίστη στο Θεό και πεποίθηση στο Ρωμαίικο, ότι μπορούν τα γράμματα να γίνουν πρωταγωνιστικό μέσο απελευθέρωσης.

Είναι φανερός ο πόθος του Αγίου και εθνεγέρτη για την παιδεία των σκλαβωµένων Ελλήνων, με αυτήν πίστευε ότι θα τους ελευθερώσει από τα δεσμά της αμάθειας και της βαρβαρότητας των καταπιεστών. Στον αδελφό του Χρύσανθο έγραφε το 1779 ότι ίδρυσε 210 ελληνικά σχολεία και ανώτερες σχολές σε 30 επαρχίες που είχε επισκεφθεί, ενώ µερίµνησε και για την λειτουργία και συντήρησή τους. Αυτός ο πόθος του για την παιδεία αποτελεί το πρώτο και βασικό στοιχείο, το οποίο χαρακτηρίζει την ιεραποστολική και την εθνική του δραστηριότητα.

Προβλέποντας την στρεβλή (σημερινή) πορεία της παιδείας μας θα πει, ότι «το κακό θα έρθῃ ἀπό τούς διαβασμένους», αναφερόμενος στους διαφωτιστές ψευτοδιανοούμενους, προσθέτοντας ότι «θά βγοῦν πράγματα ἀπό τά σχολεῖα, πού ὁ νοῦς σας δέν φαντάζεται». Περιγράφει προορατικά και την κοινωνική ζωή μας, όταν μιλούσε για το γεγονός ότι οι πολιτικοί «θά βάλουν φόρο στίς κόττες καί στά παράθυρα», ενώ «οἱ ληστές (αυτοί δηλαδή που χειρίζονται τίς τύχες μας) θα φύγουν ἀπό τά βουνά καί θά κατεβοῦν στίς πόλεις καί θά φοροῦν ποδήματα».

Για τους νόμους που απορρυθμίζουν τον κοινωνικό , εκπαιδευτικό, εθνικό, οικονομικό και ηθικό μας βίο επαληθεύθηκε η πρόβλεψή πως «θά δοῦμε και θά ζήσουμε τά Σόδομα καί τά Γόμορρα», ενώ προβλέποντας το ζήτημα της μετανάστευσης, θα αναφέρει το εξής: «Ἐσεῖς θά πᾶτε νά κατοικήσετε ἀλλοῦ καί ἂλλοι θἀρθοῦν νά κατοικήσουν σέ σᾶς»

Σήμερα ζούμε την παρακμή της παιδείας και τη χρεοκοπία της οικονομίας.

Ζούμε την κατάρρευση της αξιοκρατίας και την οικονομική πτώχευση.

Ζούμε την έλλειψη ελληνικής και ορθόδοξης παιδείας και την οικονομική και κοινωική καταστροφή.

Σήμερα έχουμε εκατομμύρια πτυχιούχους και ανάλογους άνεργους, παιδεία χωρίς μέλλον και αντίκρυσμα, παιδεία με "συνωστισμούς", και χωρίς θρησκεία, με αρνητές Υπουργούς.

Σήμερα είμαστε “φτωχοί και αγράμματοι” για να παραφράσουμε τα λόγια του Πατροκοσμά.

Λεηλατούν και βεβηλώνουν τα κοιμητήρια των Ελλήνων και Ελληνίδων στην κατεχόμενη Κύπρο


Λεηλατούν και βεβηλώνουν τα κοιμητήρια των Ελλήνων 
και Ελληνίδων στην κατεχόμενη Κύπρο

Ψυχές κομματιασμένες, σταυροί σπασμένοι και ριγμένοι στο έδαφος. Ταφόπλακες σπασμένες και η γης χορταριασμένη 

λες κι έπιασε να σκεπάζει την ντροπή των ανθρώπων. 
Εικόνες που σου τρυπούν την ψυχή. Στο βάθος το χώμα φρεσκοσκαμμένο. Φαίνεται ότι κάποιοι πρόσφατα έχουν μπει με μπουλντόζες σε αυτό το κομμάτι της γης. Κλείνεις τα μάτια και σκέφτεσαι. 
Μέσα σου μουρμουρίζεις ό,τι θυμάσαι από το τρισάγιο. Δεν υπάρχει ούτε καντήλι, ούτε θυμιατήρι για να κάνεις αυτό που ξέρεις, αυτό που σου λέει η δική σου ψυχή.






43 χρόνια από τη β’ φάση της τουρκικής εισβολής



Μνημόσυνο του πεσόντα το 1974 στη μάχη του Αεροδρομίου Λευκωσίας, Δημήτριου Σταύρου




Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ο Κεμαλισμός ως πρόδρομος του Ναζισμού και ο Κεμάλ ως δάσκαλος του Χίτλερ



Αποτέλεσμα εικόνας για κεμαλισμός ναζισμός

Θ. Μαλκίδης 

Ο Κεμαλισμός ως πρόδρομος του Ναζισμού και ο  Κεμάλ ως δάσκαλος του Χίτλερ

Από τη συνέντευξη  στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΛΦΑ  και στην εφημερίδα Νέα Εγνατία της Καβάλας

Είναι γεγονός ότι οι Ναζί πήραν τα βασικά "μαθήματα" ολοκληρωτικής εξαφάνισης ενός λαού από τους  Κεμαλικούς, με τους οποίους άλλωστε Γερμανοί αξιωματικοί είχαν συνεργαστεί στις αρχές του 20ου αιώνα. Η Γενοκτονία των Ελλήνων, στον Πόντο, στην κεντρική Μικρά Ασία, στη Θράκη, στην Καππαδοκία,  αποτέλεσε   σχέδιο που εφαρμόστηκε με τον ίδιο τρόπο εναντίον των λαών της Ευρώπης από το 1933 έως το 1945. 


Ειδικά οι Έλληνες δοκιμάστηκαν από ένα μηχανισμό εξολόθρευσης από τη Φώκαια, την Τραπεζούντα μέχρι τη Σμύρνη και την Αδριανούπολη, ο οποίος λίγο αργότερα αναπαράχθηκε στον ελλαδικό χώρο στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη, στα Κερδύλια, στην Κάνδανο, στην Ξυλαγανή της Ροδόπης, στο Δοξάτο της Δράμας, στους Πύργους και στο Μεσόβουνο Εορδαίας.

Τον Σεπτέμβριο του 1922 ο «Λαϊκός Παρατηρητής», επίσημη εφημερίδα των Ναζί,  έγραφε ότι  «σε αυτές τις μέρες της ατίμωσης και της ατιμίας ένα όνομα αποδεικνύει τι μπορεί να πετύχει ένας αληθινός άνδρας. [...] Η νίκη του Μουσταφά Κεμάλ Πασά θα μας δώσει νέα δύναμη και θα δυναμώσει την πίστη μας στο ανίκητο του πνεύματος του ηρωισμού» 

Η Τουρκία του Κεμάλ  προσφερόταν ως υπόδειγμα κράτους που είχε εκκαθαρίσει τον πληθυσμό της από τα "επικίνδυνα"  στοιχεία. Οι Έλληνες και οι  Αρμένιοι παραλληλίζονταν με τους Εβραίους, ενώ λίγο αργότερα ο Χίτλερ σχεδιάζοντας τη δική του "Τελική Λύση", έλεγε το "ποιος θυμάται σήμερα τους Αρμένιους"!

Ο Δάσκαλος και ο Μαθητής, ο Μουσταφά Κεμάλ και ο Αδόλφος Χίτλερ, συνιστούν την έκφραση του ολοκληρωτισμού, ο Κεμαλισμός και ο Ναζισμός, αποτελούν την ίδια έκφανση του Φασισμού, που από τις Γενοκτονίες πέρασε στα Ολοκαυτώματα. Η ανάδειξη του ομοιοτήτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού, συνιστά ανθρώπινο, πολιτικό, ερευνητικό και κυρίως ηθικό καθήκον και χρέος, για να καταδικαστούν  και να αποκαθηλωθούν  τα πιο ολοκληρωτικά  καθεστώτα και ιδεολογίες που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. 

Ο Κεμαλισμός αποτελεί συνώνυμο του Ναζισμού και συνιστά μία Φασιστική, εθνικιστική και ρατσιστική ιδεολογία η οποία εκφρασμένη με την πιο ακραία διαστροφική βαρβαρότητα, στέρησε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους. Το δυστύχημα είναι ότι οι Ναζί δολοφόνησαν δέκα χρόνια και η νίκη των αντιφασιστικών δυνάμεων τους σταμάτησε, οι Κεμαλικοί συνεχίζουν να δολοφονούν, χωρίς καμία αντίδραση, εκατό χρόνια! 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κεμάλ Χίτλερ
Η πρόταση του Μιχ. Χαραλαμπίδη που συνδέεται με την ανάδειξη της αλήθειας σε ό,τι αφορά τη σχέση και τις ομοιότητες Κεμαλισμού και Ναζισμού, είναι η ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού, κατ΄ αντιστοιχία της διεθνούς ημέρας μνήμης του θυμάτων του Ναζισμού (27 Ιανουαρίου). 

Είναι μία συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη, καταδίκης του φασισμού και Νίκης της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Δικαίου και της Ιστορίας, είναι η Νίκη των λαών που δολοφονήθηκαν. Είναι η Νίκη της Ζωής έναντι των ιδεολογιών του Θανάτου.

Αποτέλεσμα εικόνας για κεμαλισμός ναζισμός




Υπό το βλέμμα του «Τούρκου Φύρερ»: Ο Χίτλερ και ο Γκέμπελς στο εργαστήριο του επίσημου γλύπτη του Γ΄ Ράιχ, Γιόζεφ Τόρακ, στις 10 Φεβρουαρίου 1937. Eνα αντίγραφο της προτομής του Ατατούρκ (δεξιά) συγκαταλεγόταν μεταξύ των «πιο αγαπημένων αντικειμένων» του Γερμανού Φύρερ!





Το Γερμανο- Τουρκικό σύμφωνο φιλίας το 1941, όταν ο Ελληνικός λαός δολοφονούνταν στην Ελλάδα από τους Ναζί και στην Τουρκία από τους απόγονους του Κεμάλ!


Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Ηρακλή Αγαθοκλέους Χριστοφή



Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Ηρακλή Αγαθοκλέους Χριστοφή 

Ο Ηρακλής Αγαθοκλέους Χριστοφή ήταν ένας από στρατιώτες του 286 ΜΤΠ που έπεσε αντιστεκόμενος στους Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο το 1974. 
Αγνοούμενος μέχρι πρόσφατα αφού τα  ιερά οστά του βρέθηκαν  στο λόφο Λαπάτσα στην περιοχή Σκυλλούρας και αναγνωρίστηκαν με την μέθοδο DNA, μαζί με άλλους19 στρατιώτες από τους συνολικά  23 αγνοούμενους του 286 ΜΤΠ.

Ευχή όλων μας τώρα είναι η ανεύρεση και των άλλων 3 στρατιωτών του 286 ΜΤΠ που είναι αγνοούμενοι, όπως και όλων των αγνοουμένων μας......

Η κηδεία του Ηρακλή Αγαθοκλέους Χριστοφή θα γίνει στις 

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Από τα Νεοτουρκικά και Κεμαλικά Τάγματα εργασίας και τα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στα Σταλινικά Γκουλάγκ


Θ. Μαλκίδης

Από τα Νεοτουρκικά και Κεμαλικά Τάγματα εργασίας και τα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στα Σταλινικά  Γκουλάγκ: Οι διώξεις  των Ελλήνων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης 

Μέρος της  δήλωσης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1


Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Ρώσους συγγραφείς, ο Αλεξάντερ Σολτσενίτσιν, στο έργο του “Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ”,αναφέρεται στους συγκρατούμενούς του Έλληνες, που υπέστησαν τις διώξεις του σταλινικού καθεστώτος. Έλληνες οι οποίοι μέσα σε λίγα χρόνια, αφού βίωσαν τις διώξεις στα τάγματα εργασίας των Νεότουρκων και των Κεμαλικών, περνώντας στην πρώην Σοβιετική Ένωση βίωσαν και τις διώξεις στη προπολεμική και τη μεταπολεμική σταλινική περίοδο. Οι μαζικές διώξεις εντείνονται στα τέλη του 1936 και κορυφώνονται το 1937 και 1938, ενώ συνεχίζονται και μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 Ιουνίου του 1949 το καθεστώς  υποχρέωσε τους Έλληνες του Καυκάσου να  εκκενώσουν τα χωριά τους  και μεταφέρθηκαν στις στέπες της Κεντρικής Ασίας,


Μεγαλύτερη βιαιότητα από το καθεστώς εντοπίζεται στη νότια Ρωσία, ενώ πραγματοποιήθηκαν τέσσερα διαδοχικά κύματα μαζικών διώξεων ( Οκτώβριος 1937, Φεβρουάριος και Ιούλιος 1938 και Φεβρουάριος του 1939). Πρέπει να σημειωθεί ότι το 1937 εκδόθηκε διαταγή με την οποία επιτρεπόταν η σύλληψη ως ομήρων των συγγενών των κατηγορούμενων αλλά και η σύλληψη παιδιών έως 12 ετών και την καταδίκη τους ακόμα και με τις βαρύτερες ποινές, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της εξόντωσης των παιδιών των «εχθρών του λαού». Τα παιδιά που συλλαμβάνονταν αναγκάζονταν να αλλάξουν το όνομα τους αρνούμενα τους κατάδικους γονείς τους. Η γενοκτονία συνεχίστηκε με την εκτέλεση χιλιάδων Ελλήνων ή με την εξορία τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιβηρίας.






Χιλιάδες Έλληνες θα περάσουν από τα Γκουλάγκ, τα ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, που δημιουργούνταν από τους ίδιους τους εξόριστους σε δύσβατες, απομακρυσμένες περιοχές, ειδικών και δύσκολων κλιματολογικών συνθηκών. Μόνο μετά το θάνατο του Στάλιν και την άνοδο στη θέση του γενικού γραμματέα του Ν. Χρουστσόφ αναγνωρίστηκαν ένας μεγάλος αριθμός δολοφονιών και αποκαταστάθηκαν οι Έλληνες που είχαν σπιλωθεί με τις κατηγορίες των προδοτών.

Οι Έλληνες της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης οι οποίοι κατόρθωσαν και διατήρησαν την ταυτότητά τους παρά τις δυσκολίες, αποδεικνύουν ότι μπορούν να επιβιώσουν. Όχι μόνο ως μέρος μίας ζωντανής πολιτισμικής ομάδας στο χώρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά ως ολότητα του ελληνικού λαού, με παρουσία και δραστηριότητα για την ανάδειξη του ζητήματος των διώξεων. Το οφείλουν στους προγόνους τους, θύματα της Γενοκτονίας στο Οθωμανικό κράτος και το Κεμαλικό καθεστώς, το οφείλουν στα θύματα των διώξεων στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Υ.Γ. Αφιερωμένο στις οικογένειες των συγγενών μας Σταύρου Χαραλαμπίδη και Πολυχρόνη Πουμπουρίδη, οι οποίες μαζί με χιλιάδες άλλες Ελληνικές- Ποντιακές ακολούθησαν την επίπονη πορεία διωγμών από τον Κεμαλισμό, τον Ναζισμό, τον Σταλινισμό: Πόντος- Ρωσία- Γεωργία- Ελλάδα-  Καζακστάν- Ουζμπεκιστάν-Ελλάδα! Και όλα αυτά δυστυχώς σχετικοποιούνται, δικαιολογούνται και  αλλοιώνονται στο όνομα των "πολιτικών" και άλλων επιλογών.  Η μνήμη, η ιστορία και η αλήθεια εξαφανίζονται μπροστά στο πολιτικό και κομματικό συμφέρον.....









Ο ΗΡΩΑΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ Μιχαήλ Παναγή



Ο ΗΡΩΑΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ Μιχαήλ Παναγή

Ο ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΗ, γεννήθηκε στον Πρόδρομο , σε μικρή όμως ηλικία ήρθε στη Λευκωσία με τη μητέρα και τα αδέλφια του, φοίτησε στο Δημοτικό του Αγίου Δομετίου και επέστρεψε στη γιαγιά και στον παππού στον Πρόδρομο για να φοιτήσει στη Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου. Άριστος μαθητής κι οι δάσκαλοί του τον προέτρεπαν να κυνηγήσει το όνειρό του και να πάει στην Αθήνα για σπουδές στη Νομική. Κατατάγηκε στο στρατό, κι όταν απολύθηκε ως Ανθυπολοχαγός στην 31η Μοίρα Καταδρομών το καλοκαίρι του 73, ο μεγάλος του αδελφός, ο Πανίκος ήταν αυτός που τον πρόσταξε: «Θα πας να σπουδάσεις , θα εργάζομαι εγώ και θα σπουδάζεις εσύ». Έτσι κι έγινε. Μπήκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Άριστος και στη φοιτητική ζωή, μα η σκέψη του ήταν πάντα στην Κύπρο και την οικογένειά του.

Το καλοκαίρι του 1974, δεν ήταν το ξέγνοιαστο καλοκαίρι των διακοπών που περίμενε. Η πρώτη εισβολή τον βρήκε να υπηρετεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας κι από κει στον Πενταδάκτυλο για την επιχείρηση κατάληψης του Κοτζιάκαγια στον Άγιο Ιλαρίωνα. Στις 2 Αυγούστου 1974 ο λόχος του οδηγήθηκε και πάλι στον Πενταδάκτυλο. Σε μια άνιση μάχη πολέμησε παλικαρίσια κι έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο Κυπαρυσσόβουνο Λαπήθου-Καραβά. 
Εκεί βρέθηκαν τα οστά του 41 χρόνια μετά.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!





Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Δίνουν δωρεάν ρεύμα στον κατακτητή και ανοίγουν πέρασμα στα κατεχόμενα εκεί που δολοφονήθηκαν οι Ισαάκ και Σολωμού.....



Δίνοντας ρεύμα στον κατακτητή.....

Περιμένουν... οδηγίες οι κυβερνώντες από τον εκπρόσωπο των κατακτητών Ακιντζί για να συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούν το σύμβολο -έκτρωμα των κατακτητών στον Πενταδάκτυλο...

Το σύστημα ηλεκτροδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένο με το μέρος του συστήματος στα κατεχόμενα το οποίο ελέγχει το ψευδοκράτος, κάτι το οποίο έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο, εκτός κι αν δοθούν οδηγίες.

"Ερωτηθείς σχετικά με το αν, λόγω του καύσωνα, έχει ζητηθεί βοήθεια από τα κατεχόμενα, ο κ. Ασιήκαλης απάντησε αρνητικά. 

Ωστόσο, τόνισε ότι το σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένο με το μέρος του συστήματος στα κατεχόμενα το οποίο ελέγχει το ψευδοκράτος, κάτι το οποίο έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο, εκτός κι αν δοθούν  οδηγίες.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στα κατεχόμενα. Όταν μας ζητήθηκε πέρσι, που υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα, συνδεθήκαμε. Έπειτα, από τα κατεχόμενα ζήτησαν να παραμείνουν συνδεδεμένα, σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια, όπως κι έγινε», είπε."

Επιπλέον 21 χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στη Δερύνεια η κυπριακή Κυβέρνηση καταφέρνει με τις πράξεις της να αμαυρώσει τη μνήμη των ηρωωμαρτύρων μας. 

Πριν 2 χρόνια ανακοινώθηκε ότι σχεδιάζεται η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, του οδοφράγματος που ποτίστηκε με το αίμα του Τάσου και του Σολωμού. Οι κατασκευαστικές εργασίες σιγά - σιγά ολοκληρώνονται κι έτσι ακόμα ένα οδόφραγμα της ντροπής θα προστεθεί στην τραγική μας ιστορία. Ακόμα ένα οδόφραγμα από το οποίο θα περνάνε αδαείς και αφελείς Κύπριοι και θα ενισχύουν οικονομικά το Ψευδοκράτος. 



Επιπρόσθετα η επίδειξη κάποιου επίσημου εγγράφου στο παράνομο καθεστώς, όχι μόνο αναγνωρίζει την ύπαρξη του ψευδοκράτους, αλλά μας καθιστά με τη δική μας συγκατάθεση τουρίστες στον τόπο μας. 

Δυστυχώς η εθνική μας αξιοπρέπεια καταρρακώνεται μέρα με τη μέρα. Υποδουλωνόμαστε στον κατακτητή και δεν τολμούμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν......