Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τα αποτελέσματα της Υπονόμευσης και της Άρνησης




Θ. Μαλκίδης 

Τα αποτελέσματα της Υπονόμευσης και της Άρνησης

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για το ζήτημα της Γενοκτονίας, αποτελεί μία ακόμη προκλητική δήλωση του θύτη έναντι των θυμάτων. Είναι η ύβρις που συνεχίζεται για εκατό και πλέον χρόνια, από τότε που άρχισε το μαζικό έγκλημα, εναντίον των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων  και άλλων λαών. 



Η  ανακοίνωση βεβαίως η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της σχέσης  της Τουρκίας  με την ιστορία, ήρθε ως "φυσιολογικό" αποτέλεσμα της Ελλαδικής στάσης στο ζήτημα της Γενοκτονίας. Είναι τα αποτελέσματα της Υπονόμευσης και της Άρνησης, τα "οψώνια της αμαρτίας", όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος. 

Γιατί ο Κ. Καραμανλής, ο   Πρωθυπουργός της χώρας, του λαού και του έθνους  που είχε 1.000.000 θύματα στον Πόντο, στην Ιωνία, στη Θράκη, στην Καππαδοκία, κατέθεσε στεφάνι στον βασικό υπεύθυνο της Γενοκτονίας, τον δάσκαλο του Χίτλερ, Μουσταφά Κεμάλ, στη δεκαετία του 1950. 
Το ίδιο έπραξε και ο  o συνονόματος ανιψιός του  ως πρωθυπουργός το 2006,   συμπληρώνοντας την ύβρι με κουμπαριά με τους απογόνους των δολοφόνων (.....), το ίδιο έκανε και ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, διανθίζοντας την ύβρι με χορούς και συμφωνίες για τα νέα σχολικά  βιβλία που κατέληξαν σε συνωστισμούς στη Σμύρνη.....

Γιατί η Ελλάδα αποπειράθηκε να στείλει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για να  εμφανιστεί την 19η Μαΐου στην Άγκυρα στις γιορτές μίσους, φασισμού και ρατσισμού υπέρ  του Κεμάλ, γιατί η Ελλάδα καλεί το λαό να εορτάσει (!!!!)  τη Γενοκτονία εναντίον του, γιατί η Ελλάδα κατέληξε δια του Υπουργού πρώην Εθνικής Παιδείας και νυν Α- Παιδείας, να αρνείται το μαζικό έγκλημα.

Τι περιμένει δηλαδή το κράτος αυτό, οι συγκεκριμένοι θεσμοί, οι αρχές και οι εκπρόσωποί της, όταν έχουν για δεκαετίες την παραπάνω στάση μαζί με την υποκρισία,  τους "δεκάρικους" άνευ ουσίας και σημασίας λόγους, τη  σιωπή και την αδιαφορία; 

Tι αναμένουν  η κοινωνία και τα κάθε λογής πρόσωπα που σιώπησαν ή φώναξαν,  αναλόγως την κομματική- πολιτική τους θέση, σε κάθε υπονόμευση και άρνηση που συνέβη στο ζήτημα της Γενοκτονίας; 

Τι μπορείς να περιμένεις όταν το ζήτημα της Γενοκτονίας απουσιάζει από τη διμερή και διεθνή ατζέντα της Ελλάδας; 

Τα αποτελέσματα της Υπονόμευσης και της Άρνησης επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μία φορά, με τραγικό βεβαίως τρόπο.  

Η ελπίδα πάντως έρχεται για ακόμη μία φορά από τους αγωνιστές και δημοκράτες από όλο τον κόσμο που με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, παρόλο το κόστος, τα εμπόδια και τις δοκιμασίες συνεχίζουν τον αγώνα αναγνώρισης,  ενάντια στην Προπαγάνδα και το Ψεύδος της Τουρκίας, την Υπονόμευση και την Άρνηση της Ελλάδας.

Η ημερίδα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, η πρώτη για το ζήτημα της Γενοκτονίας των δικών μας ανθρώπων που θα γίνει στις 9 Απριλίου  από ελεύθερους, δημοκράτες και αγωνιστές Τούρκους, με τη συμμετοχή μας, είναι μία τεράστια, ατράνταχτη και ιστορική απόδειξη.  

Ο αγώνας,  θα είναι νικηφόρος, γιατί έχουμε μαζί μας το Θεό, τις ψυχές των προγόνων μας, τους συνοδοιπόρους μας από όλον τον πλανήτη,  το δίκαιο και την ιστορία!




Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η συνέχειά μας



Θ. Μαλκίδης

Η συνέχειά μας


Η παρακμή της πολιτικής  και η ύβρις  στην Ελλάδα είναι μία πραγματικότητα. 
Με εκβιασμούς και τρομοκρατία του τύπου «θα κλείσουν τα σύνορα και θα καταργηθεί για την Ελλάδα η συνθήκη Σένγκεν», «θα έρθουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες», «θα πεινάσετε», «δε θα σας στηρίξει η ΕΕ», «θα συνομιλούμε μόνο με την Τουρκία», «χρεοκοπία και πτώχευση», «θα φύγουμε από το ευρώ και θα γυρίσουμε στη δραχμή», «δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», «θα υπάρξει πείνα», καταλύθηκε η εθνική κυριαρχία, λεηλατήθηκε η δημόσια περιουσία,  εμπεδώθηκε η φασιστική πρακτική, πυρπολείται το ιδιαίτερο του  προσώπου, η πίστη και η παράδοσή μας, καταστράφηκαν οι ζωές μας και οι ζωές των επόμενων γενεών. 

Έχοντας παράλληλα με την οικονομική ασφυξία και την  πίεση του προσφυγικού- μεταναστευτικού, απειλείται η συνέχεια του έθνους μας, του λαού μας, της κοινωνίας μας, την ώρα που η «ηγεσία», όλο το επονομαζόμενο πολιτικό προσωπικό διάγει το τελευταίο στάδιο της παρακμής. 


Ακούστε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στο  ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ της Αλεξανδρούπολης








Συνέντευξη για το ζήτημα της Γενοκτονίας



Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016  στο στούντιο του  www.pontosradio.com   και  στην εκπομπή «Αναστορώ τα παλαιά», ο Θοδωρής Μακρίδης συζητά για το ζήτημα της Γενοκτονίας, με τον  Θεοφάνη Μαλκίδη, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (I.A.G.S.).

Συντονιστείτε 19:30 με 22:00 στην διαδικτυακή διεύθυνση www.pontosradio.com και αναμετάδοση από το mikrasiatis.gr/web-radio/ 


Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Το βιβλίο για τη Γενοκτονία στη ρουμανική γλώσσα



Το βιβλίο για τη Γενοκτονία στη ρουμανική γλώσσα 

Απόσπασμα από την παρουσίαση στο Βουκουρέστι. Μάρτιος 2016. 


Πριν χρόνια μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου αναφέρθηκα στη σημασία που έχει για τους Έλληνες και την (νεώτερη) ιστορία τους ο χώρος της Ρουμανίας.  Ο Καντακουζηνός, ο Σούτσος, ο Μουρούζης, ο Καρατζάς, ο Ρήγας ο Χαροκόπος, η οικογένεια Υψηλάντη,  είναι μερικά από τα έμψυχα παραδείγματα. Τα άλλα τα βρίσκεις σε κάθε γωνιά της ρουμανικής πρωτεύουσας και των άλλων πόλεων της χώρας, όπως για παράδειγμα το άγαλμα του Καντακουζηνού μπροστά στο νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, η προτομή του Ρήγα στην ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού- από τις ομορφότερες του κόσμου-  τα κοιμητήρια του Μπρασόφ στα κοιμητήρια της Αγίας Τριάδας, στην ελληνική σύγχρονη  πολιτιστική και εκπαιδευτική παρουσία. 

Από την άλλη πλευρά ο ρουμανικός λαός φιλικά διακείμενος προς τον ελληνικό λόγω  παράδοσης  και λόγω Ορθοδοξίας μπορεί να κατανοήσει τα ζητήματα που αναφέρω και   ειδικότερα   τη μαζική δολοφονία των προγόνων μας,  που πολλοί βρήκαν καταφύγιο στη Ρουμανία,  τόσο αμέσως μετά το έγκλημα το 1922-1923, όσο και αργότερα ως απόγονοι των διασωθέντων- πολιτικοί πρόσφυγες. Τα κοιμητήρια κυρίως στο Βουκουρέστι έχουν πολλούς συμπατριώτες μας, που οι απόγονοί τους, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Θρακιώτες, έρχονται από την Ελλάδα για να τους ανάψουν ένα κερί.....

Ο ρουμανικός λαός μπορεί να κατανοήσει πλήρως αυτό που συνέβη εναντίον των Ελλήνων από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς. Πέρασε έναν αντίστοιχο ολοκληρωτισμό που πολλές εκφάνσεις του έχουν τις ρίζες του και το φασισμό του Κεμάλ και των συνεργατών του. Μπορεί να αντιληφθεί πως ένας λαός μπορεί να απειληθεί με εξαφάνιση, όταν  χρησιμοποιούνται εναντίον του οι   απάνθρωπες   πράξεις.  

Η   έκδοση του βιβλίου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων σε μετάφραση της Catina Alina Preda στη ρουμανική γλώσσα,   το πρώτο και μοναδικό έως τώρα, αποτελεί μέρος της προσπάθειας που γίνεται για την αναγνώριση της μαζικής δολοφονίας των ανθρώπων μας. Προσπάθεια που έχει συνοδοιπόρους σε όλο τον κόσμο από ανθρώπους που έχουν γνώση της ιστορικής και κοινής τους πορείας με τους Έλληνες. 
Για  το ρουμανικό λαό είμαστε βέβαιοι ότι στον αγώνα  αναγνώρισης ότι  τον  έχουμε δίπλα μας. Το επόμενο βήμα, η επίσημη  αναγνώριση από τη Ρουμανία είναι και το πιστεύουμε, θέμα χρόνου.