Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μια εξαιρετική και εξόχως διαφωτιστική εκδήλωση στην Έδεσσα- Βίντεο Ομιλιών




Μια εξαιρετική και εξόχως 
διαφωτιστική εκδήλωση

Πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητρόπολης  Έδεσσας, η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι "Βιβλιόφιλοι Έδεσσας" με την "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των ομιλητών για την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος και την άθλια "παιδεία" που παρέχεται στα ελληνόπουλα.
 Ο μαχητικός δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός άφησε κυριολεκτικά άφωνο το κοινό με τα όσα διδάσκονται σήμερα τα παιδιά από τα απαράδεκτα βιβλία του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Ο Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης αναφέρθηκε στο εξοργιστικό βιβλίο "Ιστορίας" της Γ΄Λυκείου το οποίο, όπως υποστήριξε με τεκμηριωμένες θέσεις, αποτελεί προσβολή για την νοημοσύνη μας και την χώρα μας με τις εθνομηδενιστικές, νεοταξικές και παγκοσμιοποιητικές αντιλήψεις που προπαγανδίζει.
 
Τέλος, ο Θεοφάνης Μαλκίδης  συγκίνησε το κοινό με τις αναφορές του στον μεγάλο Έλληνα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και το ενδιαφέρον του για την Παιδεία του Γένους.
 
Ακολούθησε συζήτηση στην οποία δέσποζαν τα αγωνιώδη ερωτήματα γονέων και εκπαιδευτικών για τις δυνατότητες ανατροπής αυτής της θλιβερής υπάρχουσας κατάστασης στα δημόσια σχολεία. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Πρόεδρος των "Βιβλιόφιλων" Δέσποινα Σεμερτζίδου, ο Πρόεδρος της "Ενωμένης Ρωμηοσύνης" Θεόφιλος Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.



Δημήτρης Νατσιός 4:38- 41:38
Δημήτρης Ευαγγελίδης 42:15-57:35
Θεοφάνης Μαλκίδης 58:07- 1:28:35