Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Για τους Μητρετώδη, Κούκλατζη και Γιαϊλαλί, για την Μακεδονία!

 
Συμπαράσταση στους  Μητρετώδη, Κούκλατζη και Γιαϊλαλί, ο αγώνας για την Μακεδονία δεν σταματά!

Από τη συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης

Ο Θ.Μαλκίδης καλεί τους Ξανθιώτες να συμπαρασταθούν στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς και στον Γ.Β.Γιαϊλαλί

 Για Μακεδονία: τα συλλαλητήρια ταρακουνούν το πολιτικό σύστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν


Να στηρίξουν και οι Ξανθιώτες την πρωτοβουλία συμπαράστασης για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται άνευ κατηγορητηρίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, αλλά και του γενναίου Πόντιου Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, ο οποίος κινδυνεύει να καταδικαστεί –κρατείται και αυτός- σε πολύχρονη κάθειρξη με μόνο κατηγορητήριο την ανάρτηση φωτογραφιών με θηριωδίες των Τούρκων εναντίον Ελλήνων και Κούρδων, κάλεσε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου τους συμπολίτες/σες,  ο  Θεοφάνης Μαλκίδης.

Στο προσωπικό του blog, ο κ. Μαλκίδης, δημοσιοποιεί τις διευθύνσεις όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να αξιοποιήσει στέλνοντας επιστολές συμπαράστασης στους τρεις Έλληνες που την επιζητούν και για να πάρουν δύναμη αλλά και για να καταδειχθεί σε όλη τη διεθνή κοινότητα – η οποία παρακολουθεί, τοποθετείται αλλά δεν ενεργεί- η κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελείται και στις τρεις περιπτώσεις.

Ο Θ.Μαλκίδης, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν , στωικά, εδώ και τέσσερις μήνες οι τρεις κρατούμενοι αλλά και οι οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια του Δημήτρη Κούκλατζη, και μετέφερε τα δυο αιτήματα των στρατιωτικών που δεν είναι άλλα από την πορεία της υπόθεσης τους και το αν οι συμπατριώτες τους τους θυμούνται…

Ζήτησε από όποιον/α ανταποκριθεί και στείλει επιστολή να είναι προσεκτικός/η στη σύνταξη του κειμένου ώστε να φτάσουν στα χέρια τους ( δεν αποδίδονται βιβλία με πατριωτικό περιεχόμενο ή γράμματα που εμπεριέχουν θρησκευτικά σύμβολα).

Ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη σε όλη τη χώρα και αναμένεται να γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα.
Μακεδονία

Το γεγονός ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο το φαινόμενο των συλλαλητηρίων που πυροδότησε με το ‘καλημέρα’ η συμφωνία των Πρεσπών, με αντίστοιχη –όπως αυτή που συμβαίνει σε όλη τη χώρα τώρα- αυθόρμητη και μαζική εθνική διαμαρτυρία, ανά τοπικές κοινωνίες και μαζικά, κάθε φορά που απευθύνεται πανελλήνια πρόσκληση, προκαλεί πολιτικό …vertigo στο πολιτικό προσωπικό και το πολιτικό σύστημα της χώρας, εκτιμά ο κ. Μαλκίδης.  

Το ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορικά αντίστοιχη συμπεριφορά του ελληνικού λαού, δεν τους επιτρέπει να την ερμηνεύσουν και να ‘επιστρατεύσουν ‘ πολιτικές για να την καταστείλουν, προσθέτει.

Ο κ. Μαλκίδης ενημερώνει ότι τα συλλαλητήρια πήραν μορφή χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα, συνεχίζονται και δεν θα σταματήσουν διότι είναι η φωνή που αρνούνται να ακουστεί. Η δημοκρατία όμως πάντα βρίσκει διέξοδο.

Συλλαλητήρια διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας  και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου , στις 19:30, στη Βεργίνα, ένα μεγάλο συλλαλητήριο, όπου ομιλητής θα είναι ο κ. Φάνης Μαλκίδης.

Ακούστε τη συνέντευξη και δείτε τις διευθύνσεις των Ελλήνων φυλακισμένων στην Τουρκία
Angelos  MITRETODIS – Dimitrios KOUKLATZIS, 

Ily.lit-Avariz, 22130, Avariz koyu,
Edirne merkez, Edirne,
Turkey

Yannis Vasilis Yaylalı 

Elazığ 2 nolu yüksek güvenlikli kapalı hapishanesi E 36 - Merkez - Elazığ

Το πρόγραμμα συλλαλητηρίων για την Μακεδονία  τις επόμενες ημέρες είναι το εξής:


---------------------
Στις Σέρρες 3/7 Τρίτη
Στην Πλατεία Ελευθερίας
-------------------
Στην Κομοτηνή 4/7
Στην Παναγία
---------------------
Στην Κοζάνη 5/7 Πέμπτη

---------------------
Στα Χανιά 8/7 Κυριακή
Στις 7.00 στην πλατεία Αγοράς
Στο Ηράκλειο Κρήτης 8/7 Κυριακή
Στις 7.00 πλατεία Ελευθερίας
Στην Ρόδο 8/7 Κυριακή στις 10.00 πρωί στο δημαρχείο
Στο Λάκωμμα Χαλκιδικής 8/7 Κυριακή στις 8μμ 
(ομιλητής Θ. Μαλκίδης)
---------------------
Στην Βεργινα 9/7 Δευτέρα
Στις 7.30
(ομιλητής Θ. Μαλκίδης)