Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Η Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων !



Θ. Μαλκίδης 

Μία ακόμη Νίκη του Ελληνισμού, ένα ακόμη βήμα ενάντια στην άρνηση , στην υπονόμευση. Τη στιγμή που η Τουρκία αρνείται το μαζικό έγκλημα εναντίον των προγόνων μας και η Ελλάδα υπονομεύει την αναγνώριση με την απουσία της και τη συνέχιση της πολιτικής της να θέτει εκτός ύλης τη διδασκαλία της εξολόθρευσης των Ελλήνων,   η Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων !

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου και με πρωτεργάτες στις ΗΠΑ τους Έλληνες του Νιου Τζέρσεϊ Μαρία-Άννα Παντέλους και  Πολ Παυλάκο, ο Κυβερνήτης της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο  αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Ελλήνων την περίοδο 1914-1923.

Το ψήφισμα μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι  «η ημέρα του ΟΧΙ είναι μια ευκαιρία για όλη την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και για τους κατοίκους του Νιου Τζέρσεϊ, να αναγνωρίσουν την περήφανη ελληνική ιστορία και κληρονομιά, και να τιμήσουν τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Έτσι η σπουδαία αυτή ημέρα  για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, η πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ τιμά και τη Γενοκτονία των Ελλήνων, «κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 1,2 εκατ. άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ενώ υπήρξαν και πολλοί άλλοι εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».