Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια. ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εγκλήματα πολέμου κατά συρροή έχει διαπράξει η Τουρκία το 1974 σε βάρος της Κύπρου και του Λαού της τα οποία έχουν καταγγελθεί , διαπιστωθεί και η Τουρκία βρέθηκε ένοχη ως αποτέλεσμα 4 Κρατικών προσφυγών μας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια .

Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν επαναβεβαιώσει εκείνα τα εγκλήματα και αποκαλύπτουν και νέες φρικιαστικές λεπτομέρειες.

Ως αποτέλεσμα των αποκαλύψεων ακούσαμε για ακόμη μια φορά έξαρση επισήμων καταδικαστικών δηλώσεων και αγωνιστικών εξάρσεων. Όλα αυτά ακούγονται γελοία διότι αποτελούν επανάληψη από τα ίδια, που ακούστηκαν σε διάφορες άλλες εποχές, χωρίς αντίκρισμα. Όχι μόνο καθίστανται γελοίες οι όποιες επίσημες δηλώσεις και διαμαρτυρίες λόγω του ότι επαναλαμβάνονται χωρίς αντίκρισμα, αλλά αποτελούν και προσβολή για τα θύματα της Τουρκικής βαρβαρότητας και τους συγγενείς τους.

Θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει αντίκρισμα στις επίσημες δηλώσεις και καταδίκες και οι επιλογές είναι οι ακόλουθες:

• Να βγουν από τα συρτάρια οι καταδικαστικές για την Τουρκία αποφάσεις στις Διακρατικές προσφυγές και να προχωρήσουμε άμεσα στην επιδίωξη της εφαρμογής τους και τιμωρίας της Τουρκίας, βάση εκείνων των αποφάσεων και των νέων στοιχείων που αποκαλύπτονται. Μαζί τους να δικαστούν και οι εδώ εγκάθετοι της Τουρκίας οι οποίοι ήταν οι προπομποί και συνένοχοι μαζί της για τα εγκλήματα που διέπραξε, όπως ο Ταλάτ, Ντενκτάς , η ΤΜΤ και οι συναυτοίς, στους οποίους οι Ηγέτες μας όχι μόνο έχουν δώσει συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος μας, αλλά τους επέβαλαν και στο σβέρκο των Τουρκοκυπρίων ως «ηγέτες τους». Μαζί τους να παραπεμφθούν σε δίκη και οι συνοδοιπόροι τους Βρεττανοί και Αμερικάνοι ως ηθικοί αυτουργοί, χρηματοδότες και πολιτικοί πάτρονες. Το βασικό αίτημα τιμωρίας θα πρέπει να είναι η Τουρκία να εγκαταλείψει ασυζητητί την Κύπρο, και να δικασθούν και απομακρυνθούν από την Κοινωνία οι υπεύθυνοι Τούρκοι, Τουρκοκύπριοι, Βρεττανοί και άλλοι, ηγέτες και μη, που έχουν ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν.
• Να ζητηθούν άμεσα όλες οι πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Τουρκία για τις καταστροφές που προκάλεσε σε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες, στην πολιτιστική , ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά μας , για τις κακουχίες και βιαιότητες που επέβαλε στους απροστάτευτους πολίτες αυτού του τόπου, τις απώλειες εισοδημάτων κ.λ.π. κ.λ.π..
• Να σταματήσει η φαρσοκωμωδία των συνομιλιών και του επιδιωκόμενου συμβιβασμού που αποτελούν και το λόγο για τον οποίο η Τουρκία δεν σύρεται στα δικαστήρια. Δηλαδή μιας επιλογής που έχει ως βασικό άξονά της τον συμβιβασμό ο οποίος αποενοχοποιεί την Τουρκία, εξισώνει το θύμα με το θύτη και μάλιστα απαιτεί και από εμάς να αποδεχθούμε ότι φταίμε για όσα συνέβησαν και πρέπει να πληρώσουμε και τίμημα.

Στην περίπτωση που και τώρα δεν γίνουν τα αυτονόητα που αναφέρουμε πιο πάνω και οι Ηγέτες μας συνεχίσουν να συναγελάζονται μαζί τους, στη συνείδηση του Κυπριακού Λαού θα είναι πλέον καταφανώς και αυτοί ένοχοι και συνένοχοι για το ότι ο θύτης μας , η Τουρκία και οι συναυτή αποδεδειγμένοι εγκληματίες πολέμου, περπατούν προκλητικά ελεύθεροι.

Να σταματήσουν οι υποκρισίες. Αρκετά υπόφερε από αυτές ο Λαός μας.

Θα αναμένουμε και θα επανέλθουμε.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.