Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Γη και Ύδωρ δεν θα δώσουμε !




Θ. Μαλκίδης 

Γη και Ύδωρ δεν θα δώσουμε !


Η πρόσφατη συμφωνία με την Ιταλία για τη θάλασσα για το Ιόνιο, η επικείμενη αντίστοιχη με την Αίγυπτο και οι συζητήσεις για τα ίδια ζητήματα με την Τουρκία,  φέρνουν στο προσκήνιο πάλι το βασικό ερώτημα για τον Ελληνισμό:  
Η  εξημέρωση του γειτονικού θηρίου ανατολικά μας, το οποίο  απειλεί τη συνέχειά μας ως έθνος,  θα γίνει εις βάρος των συμφερόντων μας, θα γίνει με τη θυσία του Αιγαίου (και της Θράκης και  της Κύπρου) ; 



Ο Ελληνισμός στην παρούσα φάση, στη χρονική στιγμή που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως στρατιωτικά και αμυντικά με τις καθημερινές εισβολές στον Έβρο και το Αιγαίο, έχει δύο επιλογές :

να ακολουθήσει το γνωστό για δεκαετίες δρόμο που προτείνουν οι κάθε λογής Γκέμπελς της  πολιτικής τάξης, της λεγόμενης ενημέρωσης, της αποκαλούμενης διανόησης, δρόμος που οδηγεί με ακρίβεια στην υποταγή, 
και  από την άλλη πλευρά έχει τη δυνατότητα, δείχνοντας χαρακτηριστικά που δεν έχουν εξαφανιστεί από τον Ελληνισμό, δηλαδή ανδρεία και θάρρος,  να επιλέξει  το δύσκολο μονοπάτι που έχει  εμπόδια και δυσκολίες,  που είναι η «στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς», αλλά είναι  «ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν….».

Το Αιγαίο (θα) είναι η βασική δοκιμασία για το ποια είναι η τελική επιλογή. Της  πρόσκαιρης και εφήμερης επιβίωσης, των λίγων ωρών <<ειρήνης>>  που είναι ουσιαστικά υποδούλωση  ή  της συνέχειας και της Ελληνικότητας.  

Απέναντί μας έχουμε ένα μόρφωμα με ολοκληρωτική, εθνικιστική, σωβινιστική και ρατσιστική έκφραση, το οποίο απειλεί τον Ελληνισμό από τον Έβρο και τη Θράκη, μέχρι την Κύπρο και το Αιγαίο. Είναι μία σύνθεση παρακρατικών Γκρίζων Λύκων και φασιστών  που με άδηλους και βεβαίως άφθονους οικονομικούς πόρους, εκβιάζουν στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά τον Ελληνισμό, προκειμένου να αποδεχθεί τη βία, τη φιλανδοποίηση, την συνεκμετάλλευση,  την εισβολή, την εσαεί αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και εν τέλει να ζει πάντοτε και διαρκώς με το φόβο  του  γείτονα Χίτλερ....   

Στο Αιγαίο και οπωσδήποτε και στην Κύπρο και στον Έβρο και τη Θράκη , θα κριθεί   το επόμενο χρονικό διάστημα  και πάλι ο Ελληνισμός των <<ζωντανών>>, των <<εξαιρέσεων>>, της <<μαγιάς>>, θα κριθεί και πάλι το ΓΗ και ΥΔΩΡ. 

Ευχόμαστε, ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ο Ελληνισμός να επιλέξει την οδό της Αντίστασης, της Αξιοπρέπειας, της Μνήμης, της Αλήθειας, της Ιστορίας. Είναι η μόνη επιλογή επιβίωσης, συνέχειας, παρόντος και μέλλοντος !


Η σημερινή συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας, για τις νέες Πρέσπες στο Αιγαίο....