Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Μνήμη Αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ-Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης»


Μνήμη Αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ-Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης  «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης»

Το όνομα του θυσιασθέντος στην τραγωδία στο Μαρί στις 11.7.2011 ηρωικού Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ  δόθηκε στο 1ο Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) που εντάχθηκε  στην Εθνική Φρουρά.


Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης παρέδωσε την Πολεμική Σημαία του πλοίου στον πρώτο Κυβερνήτη, Πλωτάρχη Χαράλαμπο Χρυσοστόμου.

Στην Ημερησία Διαταγή του ο Διοικητής Ναυτικού Πλοίαρχος Χαραλάμπους Χαράλαμπος , ανέφερε ότι το Ναυτικό πλέον θα δύναται να εκτελεί περιπολίες στην ανοικτή θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα για επιτήρηση και έλεγχο θαλασσίου χώρου, να συνδράμει σε θέματα έρευνας – διάσωσης και να συνεργάζεται με ναυτικές μονάδες άλλων χωρών σε αναβαθμισμένο ρόλο.

Καταλήγοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κυβερνήτη και το πλήρωμα  στις δύσκολες αποστολές που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας ανταποκρινόμενοι στις τρέχουσες προκλήσεις που λαμβάνουν χώρα στο εγγύς θαλάσσιο περιβάλλον νύχτα και μέρα.Tο ΠΑΘ «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης» αποτελεί ένα σύγχρονο υψηλών δυνατοτήτων πλοίο, συνολικού μήκους 62 μέτρων το οποίο φέρει ναυτιλιακό, τηλεπικοινωνιακό και λοιπό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ έχει μεγάλη αυτονομία και διαθέτει τον απαιτούμενο οπλισμό για την εκτέλεση των αποστολών που θα του ανατεθούν.
Στο Μαρί είχαν σκοτωθεί δεκατρείς συνάνθρωποί μας