Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019

Συνομιλητές και συνέταιροι με τον ΕρντογάνΘ. Μαλκίδης 

1.Η προπαγάνδα της  δήθεν «λύσης»

  Οι στιγμές που περνάμε είναι δύσκολες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Πέραν από τη γνωστή κατάσταση στην Μνημονιακή πρώτη,  όπου μόνο ψήγματα εθνικής κυριαρχίας υφίστανται,  τούτες τις μέρες  στη δεύτερη προετοιμάζεται η εξαφάνισή της.   
Η κυβέρνηση  της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με την αντίστοιχη της Ελλάδας, με βιασύνη που φανερώνει ΕΚΒΙΑΣΜΟ, λένε  ότι διαπραγματεύονται τη «λύση» της  συνεκμετάλλευσης και της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στην παραχώρηση του Αιγαίου και της Κύπρου στη βάση Αρχών, του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων......

Καλλιεργείται δηλαδή η εντύπωση στον Ελληνισμό ότι υπάρχει μια καλή συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο , μία καλή Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, συμβατή με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με την οποία θα αποκτήσουν κράτος οι Τουρκοκύπριοι της μειοψηφίας στο οποίο θα είναι η διοικούσα κοινότητα, ισότιμη πολιτικά  προς την πλειοψηφούσα Ελληνοκυπριακή κοινότητα και ταυτόχρονα θα αποκατασταθούν  και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων  των προσφύγων. Αυτό όμως είναι το ψέμα και η απάτη.

2.Συνομιλητές και Συνέταιροι του φασίστα Ερντογάν

Μπορεί  να υπάρξει «λύση» για το Αιγαίο και για την Κύπρο για τον Ελληνισμό, δίκαιη και ανάλογη της ιστορίας,  με βάση τη συνδιαχείριση και Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία  στη βάση  των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου,   ή    συζητείται η  απεμπόληση  των Δικαιωμάτων  και η επίκληση Αρχών  που γίνεται για να εξαπατηθεί ο λαός μας;

Έτσι η επίκληση Αρχών  οι οποίες θα διέπουν τη «λύση», στοχεύει να προλαμβάνει αντιδράσεις και να επιτρέπει στη  διαχείριση του Αιγαίου και της Κύπρου  ως θέματος οικονομικό,  διακοινοτικής διαφοράς και όχι ως θέματος Διεθνούς, εισβολής, κατοχής, ευνοώντας έτσι την  δημιουργία  συνθηκών που θα διευκολύνουν και θα δικαιολογήσουν την  αποδοχή της «λύσης» αυτής και  την απεμπόληση  των Δικαιωμάτων   που θα προϋποθέτει.

Καμία δέσμευση για την Τουρκία, για τον  κατοχικό στρατό, για τους εποίκους, για την «εισβολή» της φασιστικής Τουρκίας και στο ελεύθερο ελληνικό κομμάτι και βεβαίως κατάλυση εκ των προτέρων της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία δεν αναγνωρίζει η Τουρκία!

Έτσι νομιμοποιείται η παρανομία στο Αιγαίο, η  στρατιωτική εισβολή κράτους -μέλους του ΟΗΕ σε βάρος άλλου κράτους -μέλους και τα παράγωγα της σε ότι αφορά τη συρρίκνωση της κυριαρχίας του κράτους, και τη βίαιη αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, επιβάλλονται ρατσιστικές συμπεριφορές και διακρίσεις, απαγορεύεται η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και εκατοντάδες άλλα ζητήματα που μένουν ανεκπλήρωτα  και αδικαίωτα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην Ελλάδα και την Κύπρο (θα)  συνομιλούν και θα συνεταιριστούν με το φασίστα Ερντογάν για να «λύσουν» το ζήτημα του Αιγαίου και το Κυπριακό. Από τις Κυβερνήσεις μέχρι τα λεγόμενα πολιτικά κόμματα και τις αποκαλούμενες αντιπολιτεύσεις. 
Είναι ασύλληπτη πολιτική πράξη, ασύμβατη με την Ελληνική Ιστορία Αντίστασης, να συζητούν με το Σουλτάνο, ΝεοΟθωμανό, Κεμαλικό Ναζί, Ερντογάν και τους πασάδες του.

Ουσιαστικά πάει να επιβληθεί στο Αιγαίο και την  Κύπρο μία διαρκής «αξιολόγηση» για να  μιλήσω με όρους Μνημονίου, με όρους Τουρκικού Φασισμού και Χούντας που θα ανοίξει νέα «κεφάλαια» στη Θράκη. Όμως «είν’ αρκετό να πούμε όλοι από μια φορά στη ζωή μας ένα «όχι», όπως γράφει ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές μας, ο εξ Αμμοχώστου Κώστας Μόντης......

Υ.Γ. Υπενθυμίζω ότι ο Ερντογάν κατέχει την Κύπρο, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και τη Θράκη, στέλνει από όπου θέλει και όποτε θέλει όσους θέλει, αποκαλεί ειρωνικά τα Σκόπια <<Μακεδονία>>, καθορίζει την πολιτική της  Αλβανίας και της Βουλγαρίας  για να ενεργούν  εναντίον της Ελλάδας. 
Απέναντί του έχει πολιτικές και πνευματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο που έχουν αποδεχθεί την παράδοση στα Ναζιστικά σχέδια του ζωτικού χώρου που τώρα λέγονται <<Γαλάζια Πατρίδα>>. 
Εύχομαι να έχει γίνει αντιληπτό ότι από τους Δημάρατους που προπαγανδίζουν κάθε μέρα την άνευ όρων παράδοση στο Σουλτάνο δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα....


 Η συνέντευξή μου στο ράδιο Παραπολιτικά