Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Μεγάλη συμμετοχή στο πανδραμινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία


Μεγάλη συμμετοχή στο πανδραμινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία


Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την Μακεδονία που διοργανώθηκε από την Ομαδα Ενεργών Πολιτών Νομού Δράμας για την Μακεδονία. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο διδάκτωρας Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης.


Τον ομιλητή προλόγισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μικροχωρίου Χρήστος Κυριακίδης.

Φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο, ο καθηγητής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης αφιέρωσε την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Δράμας για την Μακεδονία και τον Ελληνισμό,  στα θύματα των πυρκαγιών, στους Μητρετώδη και Κούκλατζη, στον Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί και  στους κεκοιμημένους που ήταν παρόντες σε όλους τους αντιστασιακούς αγώνες της χώρας, στους νέους ανθρώπους που όπως είπε καλούνται για ακόμη μία φορά να μπουν μπροστά στον αγώνα υπεράσπισης της Μακεδονίας και του Ελληνισμού.  

Σε μία αποστροφή του λόγου του ο κ. Θοεφάνης Μαλκίδης τόνισε «Ο πατριωτισμός δεν είναι ντροπή, είναι καθήκον και υποχρέωση, δε σταματάμε, συνεχίζουμε, μέχρι την τελική Νίκη…»







Μετά το τέλος της ομιλίας εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και στην συνέχεια το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε πραγματοποιώντας πορεία έως το άγαλμα της Νίκης στην περιοχή της Ανάπλασης.


Η πολυπληθής πορεία συνεχίστηκε έως το άγαλμα της Νίκης.

Ήταν η τέταρτη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε το τελευταίο διάστημα στη Δράμα με σκοπό να καταδειχθεί η αντίθεση των πολιτών στην εξέλιξη που έχει λάβει το θέμα με την ονομασία του γειτονικού κράτους της FYROM.

http://www.xronikadramas.gr/?p=19328