Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Οκτώ έτη ανιδιοτελούς προσφοράς από την ΚΙΝΗΣΗ Αλληλεγγύης ΠΟΛΙΤΩΝ Αλεξανδρούπολης



Πριν οκτώ ακριβώς χρόνια δημιουργήσαμε την ΚΙΝΗΣΗ Αλληλεγγύης ΠΟΛΙΤΩΝ Αλεξανδρούπολης, αφού όπως τονίζαμε τότε, αθώς η κρίση που βιώνουμε σήμερα στην Πατρίδα μας δεν φαίνεται να κοπάζει- τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- αποφασίσαμε να μην παραμείνουμε θεατές της ανέχειας και της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Συνεχίζοντας την μακροχρόνια παράδοση της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, δημιουργήσαμε την

ΚΙΝΗΣΗ Αλληλεγγύης ΠΟΛΙΤΩΝ Αλεξανδρούπολης 




με κίνητρο την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και, κατ΄ επέκτασιν, προς την Πατρίδα μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως συμβάλλοντας στην όλην προσπάθεια. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει εθελοντικά ανάλογα με τις δυνατότητές του και γνωρίζοντας πως δεν θα έχει την παραμικρή ανταμοιβή, πέραν της ηθικής ικανοποιήσεως. Μέσω του κοινωνικού μας δικτύου θα συγκεντρώνονται: ρουχισμός, υποδήματα, τρόφιμα, παιχνίδια, συσκευές, έπιπλα, βιβλία, κουβέρτες, φάρμακα κλπ είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Ξεκινάμε με σύνθημά μας « κανείς να μην πεινάσει, 
κανείς να μην κρυώσει»


και με την προοπτική να γιγαντώσουμε το κίνημα, το οποίο αποτελεί και μια απάντηση- πρόταση σε όσους ψάχνουν άμεσο και πρακτικό τρόπο αντίστασης και θέλουν να δράσουν υπέρ του κοινού συμφέροντος.
Μία κίνηση από εμάς για εμάς, από το λαό για το λαό. Από σπίτι σε σπίτι και από γειτονιά σε γειτονιά.. Από κανένα και καμμιά δεν περιμένουμε να μας σώσει, παρά ο ίδιος μας ο Λαός. Δεν ενεργούμε ανταγωνιστικά ούτε και «καπελώνουμε» καμμιά κίνηση, είτε εκκλησιαστική, είτε δημοτική, είτε άλλων πολιτών, αλλά δρούμε επικουρικά και παράλληλα με αυτές.

Με την ευχή πως θα βρούμε ανταπόκριση και συστράτευση σε αυτό το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε περιμένουμε την βοήθεια όλων σας".


Έτσι , κάθε μέρα, για 365 μέρες, παραλαμβάνουμε ψωμί και αρτοσκευάσματα, έτοιμο φαγητό, λαχανικά και φρούτα, κρέας, γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά, αυγά, αλλαντικά και άλλα προϊόντα που μας τα προσφέρουν με μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά, άνθρωποι, οι οποίοι είδαν στην Κίνησή μας μία αληθινή προσπάθεια ανάστασης του τόπου μας. 

Παράλληλα από τις οικονομίες μας, από το υστέρημά μας, κάθε μέρα, για 365 μέρες, αγοράζουμε τα παραπάνω προϊόντα, μαζί με ρουχισμό, παπούτσια, παιχνίδια, συσκευές, έπιπλα, βιβλία, κουβέρτες, φάρμακα κ.ά είδη πρώτης ανάγκης,που είναι αναγκαία για κάθε οικογένεια και τα προσφέρουμε σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Συνεισφέρουμε στη θέρμανση, αγοράζοντας ξύλα και πετρέλαιο, πληρώνουμε λογαριασμούς ρεύματος και νερού, αγοράζουμε βιβλία και τετράδια σε παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ γιατροί, φαρμακοποιοί, νομικοί και άλλοι επιστήμονες, δίνουν την προσωπική τους εισφορά για την επίλυση ή την απάλυνση του προβλήματος των συνανθρώπων μας. 

Εκατοντάδες οικογένειες έλαβαν δωρεά από την Κίνηση, με μόνο “δικαιολογητικό” , την ειλικρίνεια και το πρόβλημα που είχαν ή που έχουν. Εμείς δεν φέρνουμε σε δύσκολη θέση κανένα, δεν ζητάμε δεκάδες χαρτιά, φορολογική δήλωση, ψήφο…..