Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος Εφ. Ανθυσπασπιστής Παύλος Παυλούδης. Κύπρος 1974




Έγινε πριν λίγο η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία καθώς και ο ενταφιασμός των ιερών οστών του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Πεζικού Παύλου Παυλούδη στο Μνημείο Ηρώων πεσόντων στο ναό της Αγίας Παρασκευής του οικισμού Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. 

Τα οστά του Παύλου Παυλούδη γύρισαν πριν λίγες ημέρες στην Πατρώα γη για να ταφούν με τιμές ήρωα,  μαζί με τα λείψανα άλλων έξι στρατιωτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στο μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974.

 "Με συγκίνηση και σεβασμό υποδεχόμαστε σήμερα στην εκκλησία μας τον Ήρωα Παύλο Παυλούδη! Σήμερα αισθανόμαστε τιμή και δέος! Σήμερα αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, είναι ο αδελφός που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε..." ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Αγαπητός Παρδάλης.



 Ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλος Παυλούδης υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ με το βαθμό τότε του Λοχία. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 16 Αυγούστου 1974 στις μάχες με τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, οστά του εντοπίστηκαν σε περιοχή του Τουρκοκυπριακού χωριού Κιόνελι και ταυτοποιήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου το 2018.

Πηγή:  Θοδωρής Δούκας
halkidikinews.gr