Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Χράντ Ντινκ

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

3 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ 19 Ιανουαρίου του 2007. Μπροστά από τα γραφεία της αρμενικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Αγκός της Κωνσταντινούπολης, πυροβολήθηκε θανάσιμα υπό το φως της ημέρας ο αρμένιος εκδότης της εφημερίδας, Χράντ Ντίνκ. Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας Αγκός, στη μνήμη του δολοφονημένου δημοσιογράφου και απαίτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Κρατώντας πλακάτα γραμμένα σε τουρκικά, αγγλικά, αρμένικα και κουρδικά, οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως «Για τον Χράντ, για τη δικαιοσύνη» και «Είμαστε όλοι Αρμένιοι, είμαστε όλοι ο Χράντ», ενώ παράλληλα τοποθέτησαν γαρύφαλλα μπροστά από το κτίριο ενώ ο γιος του, Αράτ Ντινκ, είπε πως «Έχει αποκαλυφθεί ένα σχέδιο επιχείρησης, γνωστό ως επιχείρηση Κλουβί. Το γνωρίζουν όλοι αυτό? Έγραψαν για αυτό όλες οι εφημερίδες? »..Η Τουρκία θέλει να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνει μέλος της Ενωμένης Ευρώπης υποσχόμενη ότι θα υιοθετήσει τα ευρωπαϊκά κριτήρια. Τι ειρωνεία ....
H Τουρκία και το βαθύ κράτος της όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Χράντ Ντίνκ, συνεχίζοντας την προπαγάνδα και το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς . Η αλήθεια για την γενοκτονία δεν βρίσκει καν θέση ούτε στα πρόσφατα υπο-γεγραμμένα πρωτόκολλα μεταξύ Αρμενίας-Τουρκίας. Καταδικάζουμε την συνεχή άρνηση της Τουρκικής κυβέρ-νησης για αναγνώριση της Γενοκτονίας του Αρμενικού λαού το 1915.Με την ευκαιρία της τρίτης επετείου από την ειδεχθή δολοφονία του Χράντ Ντίνκ η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος εκφράζει την συμπαράστασή της στην οικογένεια του θύματος.Ο Χράντ Ντίνκ ήταν ένα ακόμη θύμα στην αλυσίδα των 1.500.000 σφαγιασθέντων Αρμενίων απο την Τουρκία.Ο Αγώνας συνεχίζεται για την τελική δικαίωση του αρμε-νικού λαού .Παρακαταθήκη μας οι αγωνιστές σαν τον Χράντ Ντίνκ.


Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος