Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Κομοτηνή (25 Απριλίου 2010)

Η 95η επέτειος γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία
Το αποσιωπημένο έγκλημα στο προσκήνιο της διεθνούς πολιτικής
Η αρμενική εθνική επιτροπή Ελλάδας σε συνεργασία με την αρμενική κοινότητα Κομοτηνής διοργανώνουν εκδήλωση για την 95η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ. στο «Πολιτιστικό Κύτταρο» Κομοτηνής (πρώην ΡΕΞ).
Ομιλητής θα είναι ο δρ. Θεοφάνης Μαλκίδης ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η γενοκτονία των Αρμενίων: Το αποσιωπημένο έγκλημα στο προσκήνιο της διεθνούς πολιτικής».
Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των γενοκτονιών η οποία το 2007 αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων.Έχει τιμηθεί από το Συμβούλιο Τύπου των Εθνικών Κοινοτήτων του Καναδά για τη συνεισφορά του στην προαγωγή του πολιτισμού και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των εθνικών κοινοτήτων του Καναδά.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:Εναρκτήριος λόγος:Ντικρανουή Γκιουμουσιάν – Παπατσή,χαιρετισμός: του υπουργού Γ. Πεταλωτή,χαιρετισμοί: εκπροσώπων αρχών, κομμάτων και φορέων,ομιλία: του δρ. Θεοφάνη Μαλκίδη.Μουσική παρέμβαση: Κατερίνα Γρηγοριάδου, Ασμίκ Μπεγκλαριάν, Χριψιμέ Ντανιελιάν, Γιώργος Παπουτσής.