Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μνημόνιο




Μνημόνιο: πράξη σωτηρίας της χώρας ή δρόμος χωρίς μέλλον;

Μία ενδιαφέρουσα εκπομπή ένα χρόνο μετά την υπογραφή των Δανειακής Σύμβασης και των Μνημονίων.

Στην Τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ την Κυριακή 1η Μαΐου στις 10μμ και σε επανάληψη τη Δευτέρα 2 Μαΐου στις 7μμ.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή ένα χρόνο μετά την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης και των Μνημονίων, προβλήθηκε από την Τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ την Κυριακή στις 10μμ και σε επανάληψη τη Δευτέρα στις 7μμ.


Στην εκπομπή “Εξ επαφής” συζήτησαν ο Δημήτρης Πέτροβιτς με το Φάνη Μαλκίδη για τις τρεις διεθνείς συμβάσεις που σχετίζονται με το δανεισμό της χώρας και όλες τις παραμέτρους που συνδέονται με αυτές.

Για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η Ελλάδα στο δανεισμό και στο μνημόνιο. Πώς δημιουργήθηκε η ελληνική κρίση, τον τρόπο που τη διαχειρίστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, τι κρύβουν οι όροι του μνημονίου με το πρωτοφανές πρόβλημα που δημιουργείται με τη σύναψη δανειακής σύμβασης και το κομμάτι του απεχθούς χρέους και τον τρόπο που υποθηκεύτηκε η Ελλάδα. Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή την χρονική συγκυρία και το ευρύτερο σκηνικό γύρω από την ελληνική κρίση.

Η πολιτική λιτότητας και η ύφεση που πιέζει περισσότερο την κοινωνία, οι αντιθέσεις που συγκεντρώνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με εκρηκτικό τρόπο, με την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων και την επερχόμενη τεράστια αύξηση της ανεργίας.

Η συζήτηση αποτελεί μία αποκαλυπτικότατη και διαφωτιστικότατη ανάλυση, αφού γίνεται κατάρριψη πολλών μύθων γύρω από την κρίση χρέους, με αδιάψευστα στοιχεία και ξεκάθαρο τρόπο και αναδεικνύεται η πραγματική πορεία της οικονομίας υπό το άχθος της πρωτόγνωρης για τα παγκόσμια δεδομένα απεχθέστατης δανειακής σύμβασης και των σχετικών μνημονίων, που δεν προτείνουν μια βιώσιμη αναπτυσσόμενη οικονομία, ούτε μια Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη.

Η εκπομπή “Εξ επαφής” στη Τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ στο http://www.thrakinet.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=6687&Itemid=1