Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οικονομική κρίση και προπαγάνδα



Στο κείμενο του Φάνη Μαλκίδη που ακολουθεί παρουσιάζεται η διαδρομή της κρίσης "χρέους" και η προπαγάνδα που εφαρμόστηκε προκειμένου να πειστεί η ελληνική κοινωνία για να δεχθεί το οικονομικό σοκ.

Το κείμενο αποτελεί μέρος της εισήγησης σε εκδήλωση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με τίτλο «Οικονομική Κρίση, Πολιτικές εξαθλίωσης και Προπαγάνδα: Η ώρα της κοινωνίας».

Στην  κατάμεστη αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Έβρου, γέμισε από νωρίς από πολίτες της Αλεξανδρούπολης,  ο λόγος των ομιλητών πολυποίκιλος και γόνιμος, και τέλος οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των ακροατών δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κλίμα αγωνιστικής διάθεσης και προοπτικής.

Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία ο κ. Σάββας Στεργίου. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Φάνης Μαλκίδης, Στράτος Βραχιώλιας και Δημήτρης Νικηφορίδης. Οι ομιλητές ανέλυσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, τονίζοντας την αναγκαιότητα πρωτοβουλίας για άμεση κινητοποίηση των ίδιων των πολιτών.

Αξίζει να τονιστεί ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των ομιλητών: ο λόγος τους ήταν πηγαίος και βαθύτατα πολιτικός ξεφεύγοντας από τον γνωστό ξύλινο λόγο των επαγγελματιών πολιτικών.

Σκοπός της εκδήλωσης δεν ήταν μόνο η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, αλλά και η προτροπή για ενεργό συμμετοχή τους, στα πλαίσια της αυτο – οργάνωσης και των βασικών Αρχών της Άμεσης Δημοκρατίας.



Το κείμενο της εισήγησης του Φάνη Μαλκίδη μπορεί να διαβαστεί στο

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B-3UmUBeAdk6ZTRlYzFiYTEtYjIyOS00Zjc3LThmNWYtNDcyODFiY2FmY2U5&hl=en_US&pli=1