Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

“Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων : Από την ένωση των θυμάτων στην στρατηγική αναγνώρισης”



 

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της   για την ανάδειξη του ζητήματος της Γενοκτονίας οργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος και Νήσων, της Π.Ο.Ε.  με τίτλο “Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων : Από την ένωση των θυμάτων στην στρατηγική αναγνώρισης”

Στη γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ρωσικής πρεσβείας και της Αρμενικής πρεσβείας, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της   Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, η εκπρόσωπος της  Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας & Νήσων.

Οι ομιλίες των κ.Θεοφάνη Μαλκίδη "Η τεκμηρίωση της Γενοκτονίας: Ελληνικά και διεθνή κείμενα" και κ.Γεωργίου Φίλη "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Οι γεωπολιτικές προεκτάσεις ενός εγκλήματος του 20ου αιώνα στον 21ο" ήταν ουσιαστικές και ωφέλιμες για όσους τις παρακολούθησαν και προσεχώς θα “αναρτηθούν” στo youtube.

Τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση, τοποθετήσεις και διάλογος που προσέφεραν στο ζήτημα ανάδειξης της Γενοκτονίας και ιδιαίτερα στον προγραμματισμό και σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών γύρω από την προσπάθεια της διεθνοποίησης της γενοκτονίας.



Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής