Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μία ακόμη νίκη της αλήθειας .Το κοινοβούλιο της Νότιας Ντακότα των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και Ασσυρίων.




 Θεοφάνης Μαλκίδης
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαικών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών


Μία ακόμη νίκη της αλήθειας .Το κοινοβούλιο της  Νότιας Ντακότα των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και Ασσυρίων. 

Η 26η Φεβρουαρίου 2015 αποτελεί μία ακόμη σημαντική ημέρα στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας Νότιας Ντακότα των ΗΠΑ, (ψήφισμα  υπ' αριθ. HCR 1009, το οποίο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία 51 υπέρ, έναντι 17 κατά) και η πρόσκληση να πράξουν αναλόγως  το Κονγκρέσσο και ο πρόεδορς των ΗΠΑ, αποτελεί  μία ακόμη νίκη της αλήθειας των λαών, που δολοφονήθηκαν από το Οθωμανικό κράτος και τη συνέχειά του την  Κεμαλική Τουρκία. Μίας Γενοκτονίας που μετά από μαζική βία, συλλήψεις γυναικών και παιδιών, βίαιους εξισλαμισμούς, πορείες θανάτου, μαζικές δολοφονίες, διώξεις, εκτοπίσεις, στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000.000 Έλληνες, 1.500.000 Αρμένιους και 500.000 Ασσύριους.
Το οργανωμένο σχέδιο βίας  εξαφάνισε την παρουσία του ελληνικού, αρμενικού και ασσυριακού λαού και οδήγησε  εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο και την προσφυγιά.  Στη συνέχεια, η   τραγωδία, ενός σημαντικού και ιδιαίτερης αξίας μέρους των λαών αυτών, συνδυάστηκε με την καταστροφή και τον ακρωτηριασμό της μνήμης και της ταυτότητας, με την άρνηση, το ψεύδος και την προπαγάνδα. 
 

 Η απόφαση της βουλής των αντιπροσώπων της πολιτείας της Νότιας Ντάκοτα,   να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία αποτελεί μία ιστορικής σημασίας σημαντική πρωτοβουλία  και μία ακόμη δικαίωση των αγώνων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων  σε όλον πλανήτη. Η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα. Σε πείσμα της άρνησης του ψεύδους, προπαγάνδας, των δοκιμασιών και των εμποδίων, η αλήθεια θα νικήσει! 




South Dakota House Recognizes Armenian Genocide

Becomes 43rd State to Recognize the Armenian Genocide

PIERRE, S.D. (Asbarez)—The South Dakota House of Representatives on Thurs., Feb. 26 passed a resolution recognizing the Armenian Genocide, becoming the 43rd U.S. state to do so.
South Dakota is the 43rd state to recognize the Armenian Genocide.
South Dakota is the 43rd state to recognize the Armenian Genocide.

With 28 original co-sponsors, the resolution passed with a vote of 51 to 17. It calls for a “just resolution,” condemns denial, and encourages the teaching of the Armenian Genocide in public schools. It also addresses the Ottoman-Turkish genocide of Greeks and Assyrians.

The resolution “[d]esignat[es] 2015 as the ‘Year of Remembrance for the Centennial Since the Commencement of the Armenian Genocide of 1915-1923’ in South Dakota and urg[es] Congress and the president of the United States to formally and consistently recognize and reaffirm the historical truth that the atrocities committed against the Armenian, Greek, and other Christians living in their historical homelands in Anatolia constituted genocide and to work towards equitable, stable, and durable Armenian-Turkish relations.”