Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Όταν οι θεσμοί αδρανούν,αναλαμβάνουν οι πολίτες
Θ. Μαλκίδης 

Όταν οι θεσμοί αδρανούν, αναλαμβάνουν οι πολίτες  

Έχουμε τονίσει πολλές φορές την αδιαφορία, την εχθρότητα, την υπονόμευση και εν τέλει την άρνηση της ελλαδικής πολιτείας για πολλά και σημαντικά θέματα και ειδικότερα για το ζήτημα διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει από την επίσημη Ελλάδα και τους θεσμούς της, ομολογουμένως πρωτόγνωρο στην παγκόσμια ιστορία και διπλωματία. 

Το αντίστοιχο θα ήταν ένας Αρμένιος ή Ισραηλινός πρωθυπουργός ή υπουργός να καταθέτει στεφάνι στους σφαγείς των λαών που εκπροσωπούν, υπουργοί,  βουλευτές, "καθηγητές" και "διανοούμενοι"  να κατηγορούν όσους αναφέρονται στις μαζικές σφαγές, λέγοντας ότι  αυτό είναι  εθνικισμός (!!!) και  ένας υπουργός να αρνείται τη Γενοκτονία   και το Ολοκαύτωμα. 

Αυτό βεβαίως δεν υφίσταται, αυτά τα έχει λύσει προ πολλού η ιστορία, τα τεκμήρια και οι πηγές, οι αναγνωρίσεις και εκατοντάδες χιλιάδες δημοκράτες  σε όλον τον κόσμο.

Στην αδράνεια, στον πόλεμο, στα εμπόδια,  που βάζει  το ελλαδικό κράτος σε ό,τι έχει σχέση με την αναγνώριση της Γενοκτονίας, εμείς  τα προσπερνάμε με συνέπεια, με σοβαρότητα και ανιδιοτέλεια, με αγωνιστικότητα, αλήθεια και σεβασμό. Όταν οι θεσμοί αδρανούν, αναλαμβάνουν οι πολίτες!  


Εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας. Αφιέρωμα στη Γενοκτονία