Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Θαυμάζουν το φασίστα Κεμάλ,αρνούνται τη Γενοκτονία και βλέπουν την "Αντιγόνη" με τον κατακτητή στην Κύπρο!



Θ. Μαλκίδης 


Θαυμάζουν το φασίστα Κεμάλ,αρνούνται τη Γενοκτονία και βλέπουν την "Αντιγόνη" με τον κατακτητή στην Κύπρο!

Μέρος της ομιλίας του Θ. Μαλκίδη στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντωνίου Παπαδόπουλου, στενού συνεργάτη του  Μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου, µε τίτλο «Ο εωρακώς εν Πόντω µεµαρτύρηκεν (Mνήμες από τον αλησμόνητο Πόντο)», που οργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη.

Ο Αντώνιος Παπαδόπουλος αποτέλεσε στενό και σημαντικό συνεργάτη του  Μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου, του Ιεράρχη που αρνήθηκε να ορκίσει τους δοσίλογους συνεργάτες του Ναζιστικού φασισμού. 

Ο Α. Παπαδόπουλος έπαιξε  καθοριστικό ρόλο στην περίθαλψη των προσφύγων Ελλήνων που εκδιώχθηκαν από τους δολοφόνους τους Νεότουρκους και Κεμαλικούς, συνεισέφερε στην τροφοδοσία του αντάρτικου σωτηρίας, γλύτωσε εκατοντάδες ανθρώπους από τα "δικαστήρια" της Αμάσειας, αποτέλεσε σύμβολο ελπίδας και σωτηρίας από τη Γενοκτονία.

Το βιβλίο του αποτελεί μία ακόμη μία μαρτυρία αυτόπτη βεβαίως, για το τι συνέβη για πάνω από μία δεκαετία. 
Το γεγονός  που περιγράφει ο Α. Παπαδόπουλος,  μαζί με ιστορικές, πολιτικές, νομικές και άλλες αναφορές τεκμηριώνει την παραδοχή  ότι έγινε μία προσχεδιασμένη και οργανωμένη Γενοκτονία. 
Όμως και ενώ υπάρχουν όλα τα παραπάνω, εμφανίζονται πολιτικοί και διανοούμενοι, δήμαρχοι  και τραγουδιστές, οι οποίοι υμνούν, λατρεύουν  και θαυμάζουν το βασικό εκτελεστή του  εγκλήματος τον Μουσταφά Κεμάλ, το δάσκαλο του Χίτλερ! 
Επιπλέον με προκλητικό τρόπο αμφισβητώντας νόμους  και ηθική, διαπράττουν Ύβρη, καταθέτοντας στεφάνι στο μαυσωλείο του (!), τον θεωρούν παγκόσμιο ηγέτη (!) και  θαυμάζουν τη δράση του (!). 
Τη Γενοκτονία που υλοποίησε την αρνούνται και βγάζουν εκτός ύλης το μοναδικό κεφάλαιο στα ελληνικά σχολικά βιβλία που αναφέρεται σ΄αυτήν.
Και για να το συνδέσω κυριολεκτικά με το  σήμερα, οι θαυμαστές του Κεμαλισκού φασισμού ανεβάζουν "Αντιγόνη" στην κατεχόμενη Σαλαμίνα και την παρακολουθούν μαζί με τον κατακτητή!

Εμείς θα επιλέξουμε όμως  τη μνήμη, σ' αυτήν που αναφέρεται ο Α. Παπαδόπουλος, θα έχουμε μαζί μας την επιστολή του  δολοφονημένου στην Αμάσεια, βουλευτή Τραπεζούντας Ματθαίου Κωφίδη με τον οποίο συναντήθηκε λίγο πριν τον απαγχονισμό του, θα έχουμε το παράδειγμα της "Αντιγόνης", θα έχουμε μαζί μας την αλήθεια και τη ζωή. Οι λάτρεις και οι θαυμαστές του Κεμάλ και των κατακτητών της Κύπρου, θα έχουν για πάντα μαζί τους το φασισμό και το θάνατο!






Αποτέλεσμα εικόνας για Πόντος

Αποτέλεσμα εικόνας για κύπρος 1974