Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

H 19η Μαΐου Διεθνής και Ευρωπαϊκή ημέρα θυμάτων του Κεμαλισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για κεμαλισμός ναζισμός

Θ. Μαλκίδης

H 19η Μαΐου  Διεθνής και Ευρωπαϊκή ημέρα θυμάτων του Κεμαλισμού

Η σημερινή εκδήλωση που γίνεται με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (στη συνέχεια του κειμένου υπάρχει το αναλυτικό πρόγραμμα), αποτελεί μία σημαντική ενέργεια στο πλαίσιο ανάδειξης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας. 

Ο μεγαλύτερος Δικηγορικός Σύλλογος της χώρας, μετά το ψήφισμα που εξέδωσε για το ζήτημα, δείχνει ότι μπορεί να συμβάλλει στην ουσιαστική προσπάθεια για να γίνει η  19η Μαΐου Διεθνής και Ευρωπαϊκή ημέρα θυμάτων του Κεμαλισμού. Για να καταδικασθεί η φασιστική Κεμαλική πολιτική εκκαθάρισης των ιστορικών λαών, πολιτική η οποία  επειδή δεν καταδικάσθηκε επαναλήφθηκε λίγα χρόνια αργότερα από τους μαθητές του Κεμάλ, τον Χίτλερ και τους Ναζί.  

Έχοντας ως πρότυπο τον Κεμαλισμό, ο οποίος δολοφόνησε Έλληνες, Αρμένιους, Ασσύριους και άλλους λαούς,  ο Ναζισμός ξεκίνησε την καταστροφική του πολιτική, καταλαμβάνοντας την εξουσία στη Γερμανία, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας με φασιστικές και ρατσιστικές μεθόδους την εξόντωση πολλών λαών, τόσο στη Γερμανία, όσο και στις κατεχόμενες χώρες.

Ο Κεμαλισμός αποτελεί συνώνυμο του Ναζισμού και συνιστά μία φασιστική, εθνικιστική και ρατσιστική ιδεολογία η οποία εκφρασμένη με την πιο ακραία βαρβαρότητα, στέρησε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό προβάλλουμε και υποστηρίζουμε, στο βιβλίο "Κεμαλισμός και Ναζισμός", (http://malkidis.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html), προσδοκώντας να αποτελέσει μέσο αποκάλυψης των παραπάνω φασιστικών μορφωμάτων που με διαστροφικό, τις περισσότερες φορές, τρόπο δολοφόνησαν εκατομμύρια ανθρώπους.  


Η πρόταση του Μιχ. Χαραλαμπίδη που συνδέεται με την ανάδειξη της αλήθειας σε ό,τι αφορά τη σχέση και τις ομοιότητες Κεμαλισμού και Ναζισμού, είναι η ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Διεθνούς  και Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού, κατ΄ αντιστοιχία της διεθνούς ημέρας μνήμης του θυμάτων του Ναζισμού (27 Ιανουαρίου).

Είναι μία συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη, καταδίκης του φασισμού και Νίκης της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Δικαίου και της Ιστορίας. Είναι η Νίκη των λαών που δολοφονήθηκαν,  η Νίκη της Ζωής έναντι των ιδεολογιών του Θανάτου.Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σας προσκαλεί στην εκδήλωση
που διοργανώνει με θέμα:
«Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό Ζήτημα. Η 19η Μαΐου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης όλων των θυμάτων του Κεμαλισμού»
την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00΄ στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Ομιλίες - Παρεμβάσεις :
Αλεξανδρής Βασίλης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Χαραλαμπίδης Μιχάλης, Συγγραφέας
Κασιμάτη Νίνα, Βουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ, Μέλος της Κοινοβουλευτικής  
                          Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Βόζεμπεργκ Ελίζα, Ευρωβουλευτής, Νέα Δημοκρατία
Ανδρουλάκης Νίκος, Ευρωβουλευτής, Δημοκρατική Συμπαράταξη
Κανέλλη Λιάνα, Βουλευτής, Κ.Κ.Ε., Μέλος της Κοινοβουλευτικής
                           Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Κόκκαλης Βασίλης, Βουλευτής, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Μέλος της  
                          Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Μαριάς Νότης, Ευρωβουλευτής, ανεξάρτητος
Σακοράφα Σοφία, Ευρωβουλευτής, ανεξάρτητη
Αποτέλεσμα εικόνας για 400 τόνους Κεμάλ


Η  είδηση για το "φορτίο" με τους 400 τόνους οστών Ελλήνων από τα Μουδανιά, με προορισμό τη Μασσαλία για "βιομηχανοποίηση" το 1924....Αποτέλεσμα εικόνας για ναζισμός κεμαλισμός
Αποτέλεσμα εικόνας για Κεμάλ Χίτλερ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κεμάλ Χίτλερ
Ο αρχηγός του Οθωμανικού Στρατού 
Γερμανός Στρατάρχης και συναυτουργός 
της Γενοκτονίας 
Λίμαν φον Σάντερς   με το Μουσταφά Κεμάλ