Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Για το ιερό ζήτημα της Γενοκτονίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονία


Απόσπασμα από την ομιλία στην εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, από το Ελληνικό Καναδικό Κογκρέσο  και την Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο "Παναγία Σουμελά". 

Τορόντο Νοέμβριος 2016. 

Μιλώντας, γράφοντας και πράττοντας για το ιερό ζήτημα της Γενοκτονίας 

Θ. Μαλκίδης

Κατ΄ αρχήν η αναγνώριση της Γενοκτονίας από την πρωτεύουσα του Καναδά την Οτάβα και την πόλη του Τορόντο, είναι μία τεράστια επιτυχία, η οποία οφείλεται σε όλους σας και ειδικότερα σ΄αυτούς που αγωνίζονται για το δίκαιο αυτό ζήτημα. 

Επιπλέον   σε ότι με αφορά ο αγώνας αναγνώρισης της Γενοκτονίας στον οποίο συμμετέχω ανιδιοτελώς εδώ πολλά χρόνια, έχει μία σημαντική προσωπική στάση που είναι η   πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου μου για τη Γενοκτονία στην αγγλική γλώσσα (έχει προηγηθεί στην αρμενική, ρωσική, ισπανική, ιταλική, ρουμανική ).

Η στάση αυτή έρχεται να κλείσει έναν κύκλο και να ανοίξει έναν νέο που αφορά το ιερό ζήτημα της μαζικής δολοφονίας των προγόνων μας. Η πρώτη παρουσίασή του  βιβλίου η οποία  γίνεται στο Τορόντο είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική γιατί χρειαζόμαστε εργαλεία για την αναγνώριση. 

Η προσπάθεια για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας, όπως και σε κάθε προσπάθεια στη ζωή,  είναι αποτελεσματική όταν έχεις αναλυτικά, ιστορικά και πολιτικά εργαλεία, αντιστάσεις, αυτογνωσία, όταν προασπίζεσαι  την προσωπική και τη συλλογική  διαδρομή. Όταν ενεργείς με σεβασμό και όχι με Ύβρη. 

Ο αγώνας αυτός που ξεκίνησε πριν μερικές δεκαετίες είχε και έχει πολλά εμπόδια, που σε κάποιες στιγμές σε απογοητεύουν, σε  απελπίζουν, σε φέρνουν σε απόγνωση.
Ωστόσο πάντοτε νικά η αλήθεια και το δίκαιο, πάντοτε γνωρίζεις ότι το εμπόδιο που βλέπεις μπροστά σου τώρα,  σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα υπάρχει.
ΗΠΑ, Σουηδία, Καναδάς, Αυστραλία, Γερμανία, Αρμενία, Ελβετία, Ρωσία  και σε όλον τον κόσμο  η παρουσία μας αυτά τα χρόνια ήταν πρότυπο και υπόδειγμα. Πρόταση πλούσιου λόγου, έργου και πράξης.
Άκουσα και  διάβασα τις συκοφαντίες και τις κατηγορίες, τη δυσφήμηση και την ανώνυμη, πάντοτε, λασπολογία, που είχαν τεράστιο κόστος. Όλα ήταν βεβαίως ψέμματα που κατέρρευσαν, δυναμώνοντας τον αγώνα μας. 
Ο οποίος συνεχίζεται και είναι βέβαιο ότι με τη βοήθεια του Θεού και την παρουσία των ψυχών των προγόνων μας θα είναι νικηφόρος!  


Υ.Γ. Γνωρίζω τα εμπόδια και τα έχω βρει πολλές φορές μπροστά μου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και για τα οποία θα αναφερθώ σύντομα  με ονόματα και διευθύνσεις.  Ας κάνουν λίγη υπομονή οι διώκτες και οι συκοφάντες, οι κατήγοροι και οι ψεύτες, που τώρα σιωπούν ή κρύβονται....

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονία βιβλία

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονία


Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονία


Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονία βιβλία

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονίαΑποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονία βιβλία

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονία βιβλία


Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης γενοκτονία βιβλία