Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Αγνοούμενοι 1922 και Αγνοούμενοι 1974:ίδιος Θύτης και ίδιο Θύμα











Θ. Μαλκίδης

Αγνοούμενοι 1922 και Αγνοούμενοι 1974:ίδιος Θύτης και ίδιο Θύμα

«Στην αγνοούμενη από το 1922 μέχρι σήμερα Σοφία Σταυρίδου αδελφή της αγαπημένης μου γιαγιάς Ισιδώρας Ευρυδόγλου....»

Σήμερα Σάββατο των ψυχών, μετά την ανεύρεση και ταυτοποίηση των οστών τους,  κηδεύτηκαν άλλοι τρεις αγνοούμενοι  αποτέλεσμα  της Τουρκικής φασιστικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.   Στον Ιερό  Ναό της  Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί Λευκωσίας ο
Ανθυπολοχαγός ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
που έπεσε μαχόμενος στις 15 Αυγούστου 1974 στο ύψωμα Λαπάτσα, περιοχή Σκυλλούρας και στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Τρούλλων Λάρνακας οι  ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΛΛΕΧΑ αγνοούμενοι από τις 22 Αυγούστου 1974.

Έχουν προηγηθεί και θα ακολουθήσουν και άλλες κηδείες αγνοουμένων του 1974, που αποτελούν τη «ζώσα» συνιστώσα της Κυπριακής τραγωδίας. Είναι το έγκλημα με τους αγνοούμενους που άρχισε το ίδιο φασιστικό καθεστώς με τη Γενοκτονία στον Πόντο, στην Ιωνία, στη Θράκη, στην Καππαδοκία, το οποίο  επειδή δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε το 1974. Επιπλέον αντιγράφηκε από αντίστοιχα  καθεστώτα όπως το Ναζιστικό του Χίτλερ, το Φασιστικό του Μουσολίνι και του Βιντέλα στην Αργεντινή  και εξελίχτηκε από τους επίγονους του Κεμάλ στη σημερινή Τουρκία και το Κουρδιστάν. Οι περισσότεροι  γνωρίζουν τις ανακοινώσεις του Ερυθρού Σταυρού για τους αγνοούμενους και τις διαδηλώσεις των συγγενών τους από την Λευκωσία  μέχρι την πλατεία Μαίου  στο Μπουένος Άιρες και τους δρόμους της Κωσταντινούπολης και του Ντιγιαρμπακίρ.

Μέσα από το έγκλημα των αγνοουμένων του 1974 εκβιάζουν ένα βασανισμένο λαό που μετά από 43 χρόνια αναζητά τους δικούς του ανθρώπους, δίνοντας άγνωστα οστά μόνο και μόνο για να κλείσει το ζήτημα και να προχωρήσει η «Λύση» αφού προπαγανδίζουν πως «δε θα υπάρξει  άλλη ευκαιρία».
Προπαγανδίζουν πως μία διαφορετική  στάση στο ζήτημα των αγνοουμένων και μία νέα αρνητική απάντηση στο  σχέδιο «Λύσης» θα φέρει την καταστροφή, ενώ μιλούν για την καλή πρόθεση της Τουρκίας (!!!) στην απόδοση των δικών μας ανθρώπων που χάθηκαν το 1974.
Οι αγνοούμενοι της Κερύνειας, της Αμμοχώστου κα της Μόρφου, είναι ἡ συνέχεια των αγνοουμένων της Τραπεζούντας, της Σμύρνης, της Αδριανούπολης. Το ίδιο καθεστώς αφού δεν τιμωρήθηκε το 1922 επανέλαβε τα εγκλήματά του το 1974 τα επαναλαμβάνει και σήμερα. Όμως όπως είναι βέβαιο η   Ύβρις ακολουθείται από τη Νέμεσις.

Σμύρνη

Λευκωσία

Μπουένος Άιρες



Ντιγιαμπακίρ



Κηδεία Καταδρομέα Συμεών Γλύκαινου- Παραλίμνι




Κηδεία καταδρομέα Χρήστου Χατζόπουλου- Διδυμότειχο


Κηδεία  ΝΙΚΟΛΑ και ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΡΠΑ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Τρούλλοι- Λάρνακας






Παύλος Κουρούπης





Νίκος Κατούντας