Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Μία (ακόμη) απόδειξη για το ρόλο της Φασιστικής Τουρκίας στη Θράκη


Θ. Μαλκίδης

Η Τουρκία στη Θράκη εναντίον Ελλήνων πολιτών!

Με έγγραφο ντοκουμέντο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που δημοσιεύει η έγκριτη ιστοσελίδα www.tourkikanea.gr 
αποκαλύπτεται, αυτό  αναφέρουμε συνεχώς,  η στάση δηλαδή του Τουρκικού φασιστικού καθεστώτος εναντίον Ελλήνων πολιτών. Η ιστοσελίδα  παρουσιάζει το αυθεντικό έγγραφο και την πιστή μετάφρασή του, το οποίο έχει χαρακτηριστεί απόρρητο και μέσα από αυτό προκύπτει, όπως  έχουμε αναδείξει και μέσα από τη δραστηριότητά μας και το μοναδικό βιβλίο μας, το ρόλο του Προξενείο της Τουρκίας στη Θράκη.  Πάντα βεβαίως επωνύμως!

Το παραπάνω έγγραφο είναι αυτό που εστάλη με την ένδειξη "απόρρητο"   από το Υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας αφορά τη Θράκη και Έλληνες πολίτες. Οι Εβρέν Ντεντέ, Αϊντίν Μποσταντζί και Φατίχ Ναζίφογλου είναι αυτοί που εκδίδουν το περιοδικό Αζινλίκτσα στη Θράκη και διαχειρίζονται και τη σχετική ιστοσελίδα. Είναι μια από τις ελάχιστες  τουρκόφωνες ιστοσελίδες που βγαίνουν από την ελληνική Θράκη και ΔΕΝ αποτελούν "αντίλαλο" του τουρκικού προξενείου.

Πιο συγκεκριμένα, όταν  ο Εβρέν Ντεντέ επιχείρησε να εισέλθει στην Τουρκία το 2015, έμαθε ότι του είχε απαγορευθεί η είσοδος. Προσέφυγε διοικητικά εντός της Τουρκίας για την απόφαση αυτή, αλλά η προσφυγή του απορρίφθηκε. Το εντυπωσιακό είναι πως στην σχετική δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι "αυτό μας ζητήθηκε από την ΜΙΤ"!

Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε πολλές ανεξάρτητες αριστερές και άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και  μεταξύ αυτών ήταν και η ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα. Ακολούθησε νέα προσφυγή με την οποία ζητούσαν από την Τουρκία να αρθεί η απαγόρευση πρόσβασης στην ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα. Και αυτή η προσφυγή απορρίφθηκε , αλλά μέσα από την δικαστική αυτή διαδικασία περιήλθε στην κατοχή του Εβρέν το παραπάνω έγγραφο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε και το τουρκικό δικαστήριο για να βγάλει την αναμενόμενη απορριπτική του απόφαση.






Με μια πρώτη ανάγνωση το συμπέρασμα που  αβίαστα βγαίνει από το έγγραφο,  είναι ότι όπως φαίνεται το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, μεταξύ των άλλων, ΦΑΚΕΛΩΝΕΙ Έλληνες πολίτες. Και όχι μόνο αυτό αλλά επιβάλλει και ποινές. Διότι όταν στερείς την πρόσβαση στην ιστοσελίδα, ο διαχειριστής στερείται και εσόδων που θα είχε. Αν αυτό δεν είναι κράτος εν κράτει τότε τι είναι ;
Παρόμοιες περιπτώσεις υπήρξαν (με προξενικές τουρκικές αρχές ή ιμάμηδες που λειτουργούσαν ως όργανα της Τουρκίας) συνέβησαν πριν από μερικούς μήνες σε Γερμανία και Ολλανδία. Εκεί βέβαια υπήρξε άμεση δικαστική έρευνα, εντοπίστηκαν οι ιμάμηδες και το θέμα έφτασε μέχρι και σε δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων. Επιβλήθηκαν ποινές, ενώ ανακλήθηκε και προξενικός υπάλληλος της Τουρκίας.  

Αξιοσημείωτες είναι και οι κατηγορίες που προσάπτονται στην ομάδα του Αζινλίκτσα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Σε παράγραφο του κειμένου η πλέον σημαντική φράση είναι η "υπό τον έλεγχο της ελληνικής διοίκησης".  Δεν χρησιμοποιεί ούτε την φράση "ελληνικό κράτος" ούτε την λέξη "Ελλάδα" που θα μπορούσε. Δηλαδή πως λέμε πως στην κατοχή είχαμε στην Ελλάδα "γερμανική διοίκηση" ή στην Θράκη "βουλγαρική διοίκηση", έτσι και τώρα το Υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας χρησιμοποιεί τον όρο "ελληνική διοίκηση" για την περιοχή της ελληνικής Θράκης . 


Ουσιαστικά δηλαδή απονομιμοποιεί την παρουσία της Ελλάδας στην Θράκη και κατά συνέπεια και τις ενέργειες της ελληνικής πολιτείας και δε αναφερόμαστε  σε άρθρο ενός δημοσιογραφικού οργάνου του Ερντογάν στη Θράκη, αλλά για επίσημο έγγραφο του  υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας! Αυτό δεν είναι πρόκληση; Περαιτέρω σχόλια δεν χρειάζονται. Νομίζουμε πως έχει έρθει η ώρα των πράξεων από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, που τόσα χρόνια είτε αδιαφορεί, είτε ολιγωρεί.

Υ.Γ. Το παραπάνω έγγραφο αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το ρόλο του φασιστικού κράτους της Τουρκίας στη Θράκη, το οποίο δυστυχώς βρίσκει πολλούς πρόθυμους και φοβισμένους  και από την Ελλάδα. Ο  γράφων το γνωρίζει από προσωπική εμπειρία......




Δείτε επίσης την  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ
ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ



Μια πρωτοβουλία του Σωματείου ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ