Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

H ενόχληση της τουρκόφωνης Εφημερίδας Μπιρλίκ της Κομοτηνής για τα μνημεία και τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία, την οποία ονομάζει "δήθεν"!!!!



Θ. Μαλκίδης
Η ενόχληση για τα μνημεία και τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία. Εφημερίδα Μπιρλίκ Κομοτηνή 6 Μαρτίου. 
http://www.birlikgazetesi.net/haberler/12554-soezde-pontus-soykiriminin-100yili-hazirliklari-tam-gaz-devam-edyor.html
Το κείμενο όπου καταγράφεται η ενόχληση της τουρκόφωνης εφημερίδας Μπιρλίκ της Κομοτηνής έχει  τεράστιο  ενδιαφέρον για πολυποίκιλους λόγους.  Για ακόμη μία φορά εμφανίζονται επί ελληνικού εδάφους οι απόψεις άρνησης που αφορούν το μαζικό έγκλημα αναφερόμενες  στα μνημεία, στις εκδηλώσεις και τους ανθρώπους που αναδεικνύουν την υπόθεση της Γενοκτονίας, ζητώντας την αναγνώριση από την Τουρκία. Το φασιστικό κράτος- φυλακή όπως λέει ο διωκόμενος πρώην διευθυντής της εφημερίδας Τζουμχουριέτ Τζαν Ντουντάρ :
"Σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνεχίζονται ταχέως οι ετοιμασίες για την δήθεν "Ποντιακή Γενοκτονία"
Μετά από τις μεγάλες πόλεις, τώρα και σε χωριά που έχουν μεταναστεύσει Ρωμιοί από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στήνονται μνημεία για την δήθεν ¨Ποντιακή Γενοκτονία¨.Έτσι ενώ στην Τουρκία η 19/5/1919-ημερομηνία αποβίβασης του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Σαμψούντα γιορτάζεται ως εορτή, στην Ελλάδα μετά από ψήφιση στην ελληνική βουλή το 1994, κάθε χρόνο οργανώνονται διάφορες τελετές με το αιτιολογικό πως δήθεν έγινε ¨γενοκτονία¨.

Στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 ετών το έτος 2019, η Ελλάδα επιταχύνει τις εκδηλώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η Ομοσπονδία Ποντίων, ποντιακοί σύλλογοι και δήμοι επιταχύνουν τις ετοιμασίες τους, ενώ εν όψει των εκδηλώσεων για την 100η επέτειο, άρχισαν να στήνονται μνημεία για την δήθεν ¨Ποντιακή γενοκτονία¨  σε πλατείες χωριών όπου μετανάστευσαν Ρωμιοί από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας".
Τα σχόλια για το παραπάνω κείμενο μπορούν να ληφθούν από τα παρακάτω αποσπάσματα των νόμων της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με τη Γενοκτονία και την άρνησή της....

.