Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Γυναικοκτονία: Η Ελληνίδα, η Ασσύρια, η Αρμένια, η Κούρδισα γυναίκα στη Γενοκτονία





























Θ. Μαλκίδης


Γυναικοκτονία:  Η Ελληνίδα,η Αρμένια, η Κούρδισα, η Ασσύρια στη Γενοκτονία.


Τραπεζούντα, Αδριανούπολη, Σμύρνη, Γκιουριούμτζε Καισάρειας: Τόποι όπου η Γενοκτονία εναντίον του Ελληνικού λαού είχε και μία άλλη, μία διαστροφική πλευρά, τη εξόντωση των γυναικών (και των παιδιών τους).  Οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλικοί βιάζουν γυναίκες, σφάζουν νήπια, έγκυες γυναίκες και   παιδιά και απαγχονίζουν, καίνε ζωντανές, εκτελούν με λιθοβολισμό, με τσεκούρι, με ξιφολόγχη και με πυροβόλα όπλα!

Ο Ελληνικός λαός καθώς και ο Αρμενικός και ο Ασσυριακός λαός, πέρα από το μαζικό έγκλημα της Γενοκτονίας υπέστη  και τη Γενοκτονία των γυναικών (και  των παιδιών) ως βασικό και αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου εξαφάνισής του. 

Το δυστύχημα είναι ότι επειδή το έγκλημα της Γενοκτονίας των γυναικών δεν τιμωρήθηκε, επαναλήφθηκε με την ίδια μανία στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη, στην  Νέα Αγχίαλο, στην Ερμακιά και το Ελευθεροχώρι, στους Πύργους και το Μεσόβουνο, στην Κάνδανο και τη Βιάννου και επαναλαμβάνεται σήμερα. Έτσι από την Ελληνίδα, την Αρμένια και την Ασσύρια, περάσαμε σήμερα στην Κούρδισα.

Η εκδήλωση καθώς και το βιβλίο για τη Γυναικοκτονία αποτελεί μία συμβολή για την προβολή, τεκμηρίωση και ανάδειξη του μαζικού εγκλήματος εναντίον των γυναικών (και των παιδιών) και έρχεται να συνεχίσει τη συζήτηση που υπάρχει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στην Τουρκία, για τη γνώση της ιστορίας και της τραγικής αυτής σελίδας των λαών της Μικράς Ασίας. 

Για αυτό και αναλαμβάνονται ανάλογες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της ιστορίας που κινούνται σε ένα νέο και ουσιαστικό πλαίσιο λειτουργίας και δραστηριότητας των συλλογικών εκπροσωπήσεων. Το παράδειγμα αυτό ας γίνει πρότυπο και για ανάλογες κινήσεις, εκδηλώσεις και πράξεις που τόσο χρειάζεται ο ιστορικός αυτός χώρος και οι λαοί της Μικράς Ασίας. Ειδικότερα που η Γενοκτονία συνεχίζεται με πράξεις όπως η φυλάκιση του συμπατριώτη μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, ο οποίος κατηγορείται για την ανάδειξη των εγκλημάτων εναντίον των γυναικών και των παιδιών στον Πόντο και το Κουρδιστάν.


Στο  βιβλίο για τη Γυναικοκτονία περιλαμβάνονται τα κείμενα των Ροζίν Μοχάμεντ για την γυναίκα στο Κουρδιστάν, της Αναστασίας Μαραμενίδου  και της  Αλίς Φαρατζιάν για την Ασσύρια και την Αρμένια αντιστοίχως και του  Θεοφάνη Μαλκίδη για την Ελληνίδα γυναίκα.   

Το βιβλίο για τη Γυναικοκτονία θα παρουσιαστεί  το Σάββατο 29 Απριλίου στις 7:30μμ στον πολυχώρο ΓΑΛΑΞΙΑ στην κεντρική πλατεία της  Νέας Σμύρνης, σε  εκδήλωση που οργανώνει η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης- Δάφνης- Αγίου Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα» και ο Δήμος Νέας Σμύρνης.