Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο διωκόμενος από την Τουρκία Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί σε ημερίδα για τον Πόντο στην Άγκυρα!


Θ. Μαλκίδης 

Ο συμπατριώτης μας διωκόμενος από την Τουρκία Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί – YANNİS VASİLİS YAYLALI εισηγητής σε ημερίδα για τον Πόντο στην Άγκυρα!

Την ώρα που στην Κύπρο ακύρωσαν τον νόμο για το μεγάλο αντιαποικιοκρατικό -απελευθερωτικό κίνημα του 1955 υπακούοντας στους επίγονους του φασίστα Κεμάλ, Ερντογάν και Ακιντζή, στην Τουρκία ο διωκόμενος και πολλές φορές φυλακισμένος συμπατριώτης μας Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί, θα μιλήσει στην Άγκυρα για τους Έλληνες του Πόντου!
Η προσπάθεια αποκατάστασης της Ιστορίας στη γη της Γενοκτονίας και η προσπάθεια ακύρωσης του Ελληνισμού στη γη της Ελευθερίας!


Η ημερίδα της Ένωσης Έρευνας και Πολιτισμού της Ανατολίας λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα του φασίστα- δολοφόνου Ερντογάν, είναι αν μη τι άλλο μία είδηση θάρρους των συναγωνιστών μας εκπροσώπων των ιστορικών λαών που ζουν στη σημερινή Τουρκία  .

Στη ημερίδα η οποία θα γίνει στην Άγκυρα στις 8 Απριλίου  περιλαμβάνει τις ομιλίες  του Erkan METİN για τους Αρμένιους, του Vedat KARA για τους Αλεβήδες, τoυ  Bereket Kar για τους Άραβες, του  İsmail BEŞIKCI για τους Άραβες, του Boz Erdoğan για τους Τσερκέζους,  της Selma KOÇIRA  για τους Λαζούς και του Yannis Vasilis YAYLALI  για τους Ρωμηούς του Πόντου.

Ο Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί – YANNİS VASİLİS YAYLALI, είναι ένας αγωνιστής, ο οποίος έχει μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα των  Ρωμηών του Πόντου, τους Κούρδους  και όλους  τους ιστορικούς λαούς που δολοφονήθηκαν  και συμβάλλει με τη δράση του  για την απελευθέρωσή τους από το τυραννικό τουρκικό καθεστώς.  Ο Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί είναι ένας άνθρωπος που έμαθε για τη Ρωμαίικη -Ελληνική- Ποντιακή καταγωγή του, όταν συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Κούρδους μαχητές......
http://malkidis.blogspot.gr/2016/12/yannis-vasilis-yaylali.html



Με τον  Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί καθώς και με  άλλους αγωνιστές όπως ο Tamer Çilingir, ο Sait Çetinoğlu, ο Ragip Zarakolu, συμπορευόμαστε στον ανιδιοτελή αγώνα Ελευθερίας. Ένας αγώνας που είχε  σημαντικό σταθμό στο εξαιρετικής σημασίας συνέδριο για τη Γενοκτονία τον Απρίλιο του 2016, αγώνας που θα παρόλα τα εμπόδια και τις δοκιμασίες θα είναι νικηφόρος.