Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Η σύντροφος του Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί, Meral Geylani, ζητά την υποστήριξή μας για την απελευθέρωσή του!






Θ. Μαλκίδης 

Η σύντροφος του Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί, Meral Geylani, ζητά την υποστήριξή μας για την απελευθέρωσή του! 

"Αγαπητοί φίλοι 

o ακτιβιστής της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφος και συμπατριώτης μας Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylalı )  κρατήθηκε από την  22α Απριλίου και δεν είμαι σε θέση να επικοινωνήσω μαζί του. Απεστάλη στην κλειστή φυλακή στο  Σιρνάκ και  μετά τη 2α Μαΐου μεταφέρθηκε στην υψηλής ασφαλείας φυλακή στο Ελατζίκ, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα  επικοινωνία με τον δικηγόρο του, με εμένα  και την οικογένειά του. 

Ο Γιάννης- Βασίλης υποστήριξε τους ανθρώπους που είχαν δολοφονηθεί στο Ρομπόσκι του Κουρδιστάν  τα μεσάνυχτα της 28ης Δεκεμβρίου 2011, αγωνιζόμενος για τη δικαιοσύνη με πορεία μέχρι και την Άγκυρα. Χρειάζεται την υποστήριξή σας όπως όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές και χρειάζεται δικηγόρους για να τον υποστηρίξουν.

Σας ευχαριστώ πολύ"



Λευτεριά στον Γιάννη- Βασίλη  Γιαϊλαλί

Free Yannis Vasilis Yaylalı

Yannis Vasilis Yaylalı'ya Özgürlük! 

Την ίδια στιγμή  που ζητάμε την απελευθέρωση του Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί η τουρκική αστυνομία εισέβαλε στο εκδοτικό οίκο ενός άλλου συναγωνιστή μας Ραγκίπ Ζαράκολου «Belge» στην Κωνσταντινούπολη, κατάσχοντας 2.170 βιβλία. 
Με πρόφαση την καταγγελία για έλλειψη της επίσημης θεωρημένης ταινίας σε κάποια από τα βιβλία, πραγματοποιήθηκε η εισβολή και έρευνα στον εκδοτικό οίκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δήλωσε πως είχαν εντολή να κατάσχουν τα βιβλία «Κούρδοι χωρίς πατρίδα» και «Αποφάσεις σκληρότερες από τον θάνατο» του συγγραφέα Μεχμέτ Γκουλέρ.
Κατασχέθηκαν όμως και εκατοντάδες ακόμα βιβλία, εκδόσεις της δεκαετία του 1980 και του 1990, μεταξύ των οποίων και βιβλία του Γιώργου Ανδρεάδη και Ομέρ Ασάν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, η αστυνομία εμπόδισε τους εργαζόμενους να βγουν από τον χώρο και έθεσαν υπό κράτηση για λίγη ώρα τον συντάκτη Μεχμέτ Αλί Βαρίς.

Ο εκδοτικός οίκος «Belge» ιδρύθηκε το 1977 από την Αισενούρ Ζαράκολου σύζυγο του Ραγκίπ Ζαράκολου και μέχρι το στρατιωτικό πραξικόπημα του Σεπτεμβρίου του 1980 δημοσίευε κυρίως ακαδημαϊκά και θεωρητικά βιβλία.
Ο «Belge» έχει εκδώσει μια σειρά βιβλίων σχετικά το Αρμενικό Ζήτημα και την Γενοκτονία των Αρμενίων, για τον Πόντο, για το Κουρδικό. Ο Ραγκίπ Ζαράκολου έχει τιμηθεί από την κυβέρνηση της Αρμενίας με το Βραβείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αρμενίας το 2010, ενώ έχει προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης 2012.


Ο Γκάρο Παϊλάν, Αρμένιος βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου, σχολίασε την εισβολή στο Twitter γράφοντας: «Ο εκδοτικός οίκος «Belge» τεκμηριώνει την ιστορία των εγκλημάτων της Τουρκίας. Μπορείτε τουλάχιστον να διαβάσετε τα βιβλία που κατασχέσατε.»





Dear friends, peace activist,journalist, Human rights activist  Yannis Vasilis Yaylalı detained 22nd of April and l am not able to contact him. 

He was sent to Şırnak T Type closed prison soon after 2nd of May he was taken to High protected Elazığ Number 2 prison without letting his lawyer and me and his family. 

He did just supported people in Roboskî after the messacre 28th of December 2011, and when he and l satteled down in the the village after the peace walk from Roboskî to Ankara. He needs you support like all political prisoners, journalist and activists .He needs lawyers to support him

Thank you very much