Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ο Ελληνισμός της Ρωσίας και το κίνημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας


Θ. Μαλκίδης 

 Ο Ελληνισμός της Ρωσίας  και το κίνημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας

Μέρος της παρέμβασης στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία που οργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ροστόφ. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Ασυρίων και των Εβραίων. 

Μιλώντας πριν λίγες μέρες στη Μόσχα ανέφερα το χρέος  που έχει ο Ελληνισμός της Ρωσίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς. Ιδιαιτέρως τέτοιες ημέρες που κορυφώθηκε και η επανάληψη του εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από το Σταλινικό καθεστώς.Ζήτησα επίσης να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του ζητήματος της Γενοκτονίας στη Ρωσική πολιτική και κοινωνία.

Εδώ στο Ροστόφ στην εκδήλωση αυτή όπου συμμετέχουν και εκπρόσωποι λαών που έχουν υποστεί Γενοκτονία από τον ίδιο θύτη αλλά και από το μαθητή του, τον Χίτλερ, επαναλαμβάνω το αίτημα αυτό. 

Είναι  καθήκον για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της Ρωσίας η προώθηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τους Ρωσικούς θεσμούς. Αίτημα που θα βρει και για αυτό είμαι βέβαιος,  συναθλητές από τη Ρωσική πολιτική, διπλωματία, ακαδημαικό κόσμο και λαό και  συμβαδίζει με την ιστορία, την αλήθεια και το δίκαιο.