Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης Τάσου Ισαάκ- Σολωμού Σολωμού




Μνήμη Ισαάκ-Σολωμού


Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ήρωες Τάσο Iσαάκ και Σολωμό Σολωμού, με αφορμή τη συμπλήρωση των 21 χρόνων από τις δολοφονίες τους. Σε ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού αναφέρει πως οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διήμερο οδοιπορικό κατά μήκος της νεκρής ζώνης και μονοήμερη πορεία μοτοσικλετιστών.


Το Οδοιπορικό θα ξεκινήσει από την Πάφο την Παρασκευή 4 Αυγούστου και θα τερματίσει στο οδόφραγμα της Δερύνειας το Σάββατο 5 Αυγούστου του 2017. Θα διέλθει κατά μήκος της νεκρής ζώνης από ακριτικά χωριά, τα οδοφράγματα Λιμνίτη, Αστρομερίτη, Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλας και οδού Λήδρας, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα και το οδόφραγμα Δερύνειας.

Η Πρωτοβουλία σημειώνει ότι στα οδοφράγματα, οι μοτοσικλετιστές θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο, ενώ θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Το βράδυ της Παρασκευής 04/08/2017, η Πορεία Μνήμης θα διανυκτερεύσει στην ακριτική κοινότητα του Μάμμαρι, όπου θα γίνει εκδήλωση μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους ήρωες-μάρτυρες Ισαάκ και Σολωμού.

Σε ό,τι αφορά στη μονοήμερη Πορεία Μοτοσικλετιστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Αυγούστου του 2017, θα ξεκινήσει από διάφορα σημεία συγκέντρωσης σε όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου και θα καταλήξει στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσικλετιστές θα παραστούν στο τρισάγιο των δύο ηρώων. Με τη λήξη του τρισάγιου οι μοτοσικλετιστές θα πορευθούν προς το οδόφραγμα Δερύνειας για απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνου στα σημεία δολοφονίας των δυο ηρώων.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού τονίζει ότι κατά την παρουσία των μοτοσικλετιστών στο κοιμητήριο Παραλιμνίου δεν υπάρχουν οποιαδήποτε συνθήματα, αφού όπως σημειώνει κομματικές ή άλλες διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην απότιση φόρου τιμής στους ήρωες μας. Τέλος, αναφέρει ότι στις εκδηλώσεις της Πορείας Μνήμης Ισαάκ Σολωμού είναι όλοι  ευπρόσδεκτοι αρκεί να τηρηθούν οι οδηγίες που δίνονται. «Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε ενέργειες που είναι δυνατόν να σπιλώσουν τη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού», σημειώνει.

Στις εκδηλώσεις της Πορείας Μνήμης θα συμμετέχει η κόρη του αείμνηστου Τάσου Ισαάκ, Αναστασία Ισαάκ, καθώς και η αδελφή του ήρωα, Άντρη Ισαάκ.




Πηγή: ΚΥΠΕ