Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία Μνήμης ;

Φωτογραφία του Νίκος Αλβανούδης.

Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία Μνήμης ; 

Ο Δήμος Θέρμης ,η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας “Εύξεινος Λόγος” οργάνωσαν  στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης την εκδήλωση : “Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία Μνήμης”με ομιλητή τον Θεοφάνη Μαλκίδη, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε τα εξής:

«Η Τουρκία  αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή σε ότι αφορά ένα κράτος που αρνείται ότι πραγματοποίησε τη Γενοκτονία. Τιμά τους πρωτεργάτες του εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων, τους  Νεότουρκους και τον Μουσταφά Κεμάλ, δεν αποδέχεται τη Γενοκτονία και εγκαλεί τους Έλληνες για τον αγώνα αναγνώρισης.

Από την άλλη πλευρά,  το ελλαδικό κράτος, αν δούμε το παράδειγμα της Αρμενίας,  έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι θα περιμέναμε από ένα θεσμικό δημιούργημα που σεβόταν το μαζικό έγκλημα και θα αγωνιζόταν για την αναγνώρισή του. Τι να πρωτοαναφέρουμε; 
Τις καταθέσεις στεφάνων στον βασικό υπεύθυνο της Γενοκτονίας, το  Μουσταφά Κεμάλ;  Την άρνηση της Γενοκτονίας,  το θαυμασμό από “πολιτικούς και πνευματικούς” ανθρώπους για τον Κεμάλ, το Δάσκαλο του Χίτλερ ;

Η αλήθεια είναι πως απέναντι στον Τουρκικό φασισμό και την Ελλαδική αδιαφορία ό,τι έχουμε πετύχει  έχει γίνει με δικές μας προσπάθειες και έτσι θα συνεχίσουμε. Η εκδήλωση αυτή όπως και άλλες που έχουν γίνει και θα ακολουθήσουν, εντός και εκτός Ελλάδας, είναι προς αυτήν την κατεύθυνση».Φωτογραφία του Νίκος Αλβανούδης.

Φωτογραφία του Νίκος Αλβανούδης.

Φωτογραφία του Νίκος Αλβανούδης.

Φωτογραφία του Νίκος Αλβανούδης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" Δήμου Θέρμης και ο Λαογραφικός σύλλογος Νέου Ρυσίου "Η Αρετσού" με τα χορευτικά τους και το Πνευματικό κέντρο Καρδίας ''Ευμένης''.

Φωτογραφία του Νίκος Αλβανούδης.


Φωτογραφία του Νίκος Αλβανούδης.
Φωτογραφία του Νίκος Αλβανούδης.Φωτογραφία του Νίκος Αλβανούδης.