Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

« Εν αρχή ην η Γενοκτονία». Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί έξι μήνες στις Τουρκικές φυλακές επειδή μίλησε για τη Γενοκτονία και στην Ελλάδα σιωπή! Free Yannis- Free Meral!


Θεοφάνης Μαλκίδης

« Εν αρχή ην η Γενοκτονία». Ο Γιάννης  Βασίλης Γιαϊλαλί έξι μήνες στις Τουρκικές φυλακές  επειδή μίλησε για τη Γενοκτονία και στην Ελλάδα σιωπή!

« Εν αρχή ην η Γενοκτονία». Ο Γιάννης  Βασίλης Γιαϊλαλί είναι ένα άνθρωπος που δέχτηκε και δέχεται τις επιπτώσεις της Γενοκτονίας του Νεοτουρκικού Εθνικισμού και του Κεμαλικού Ναζισμού, Γενοκτονία η οποία στην Τουρκία δεν αναγνωρίζεται και φυλακίζονται οι αγωνιστές ανάδειξής της και στην Ελλάδα  όταν δεν την αρνούνται, την υπονομεύουν με χυδαίο τρόπο…...

Ο Γιάννης  Βασίλης Γιαϊλαλί γεννήθηκε το 1974 στην Μπάφρα της Σαμψούντας ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί. Το Σεπτέμβρη του 1994 συλλαμβάνεται στο Κουρδιστάν από τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και παραμένει αιχμάλωτος για δυο χρόνια και τρεις μήνες.  Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του αρχίζει  να αναπτύσσει φιλειρηνικά ιδεώδη και να αποστρέφεται τον πόλεμο.  Καταλυτική για την εξέλιξή της προσωπικότητας του Γιαϊλαλί υπήρξε η ανακάλυψη της Ελληνικής του ταυτότητας.  



Άλλαξε το όνομα του από Ιμπραήμ σε Γιάννης-Βασίλης και μαζί με τη σύντροφό του, επίσης φυλακισμένη, Μεράλ Γκιουλεινί άρχισε να συμμετέχει στον αγώνα για την Κουρδική Ελευθερία και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Την 22α Απριλίου 2017, έχοντας σε βάρος του  τις «κατηγορίες» της υποκίνησης σε τρομοκρατική δραστηριότητα και την προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν, παραμένει έγκλειστος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ο Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας σημαντικός αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία και αποτελεί φωνή ανάδειξης των εγκλημάτων που σημειώθηκαν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και των άλλων λαών.   Η αξιοπρέπειά του, το θάρρος του, η εικόνα ενός έντιμου, ανιδιοτελή, ασυμβίβαστου αγωνιστή της αλήθειας δεν μπορεί να συγκριθεί με την αφωνία, γνωστών και μη εξαιρετέων, που δεν θέλουν να μιλήσουν για αυτόν,  πόσο μάλλον για τη Γενοκτονία……

Λευτεριά στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί! O Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί και η  Μεράλ Γκιουλεινί δεν είναι μόνοι. 

 Free Yannis- Free Meral!

Φωτογραφία του Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης.

Φωτογραφία της Δέσποινα Στεφανίδου.

Φωτογραφία του Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης.


Φωτογραφία της Δέσποινα Στεφανίδου.


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί γράμματα στη φυλακή

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί γράμματα στη φυλακή


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί  βιβλίο












Φωτογραφία του Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης.