Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση μνήμης για τους απόντες Στρατιώτες 286 Μ.Τ.Π



Εκδήλωση μνήμης των απόντων Στρατιωτών του  286 Μ.Τ.Π

Μ. Αχιλλέως
οδηγός του Αντιστράτηγου Γεώργιου Μπούτου

διοικητή του 286 Μ.Τ.Π 1974

Έγινε η εκδήλωση μνήμης των  απόντων πολεμιστών του 286 Μ.Τ.Π στην πλατεία του αντιστράτηγου Μπούτου Γεώργιου διοικητή του  τάγματος, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στον βομβαρδισμό στον Κοντεμένο το 1974. Η εκδήλωση έγινε με την πρωτοβουλία του συνδέσμου πολεμιστών 286 Μ.Τ.Π. και του σημερινού διοικητή της μονάδας του μηχανοκίνητου τάγματος στο στρατόπεδο Μιχαλάκη Παρίδη στην Απλάντα. 








Όλα ήταν άψογα μέχρι την στιγμή της κατάθεσης στεφάνων όπου και πάλιν η εκτέλεση του πρωτοκόλλου δημιούργησε την δυσαρέσκεια και την αποδοκιμασία των οικογενειών των αθανάτων ηρώων. 

Η εκδήλωση έγινε για να τιμηθούν οι ηρωικώς απόντες συμπολεμιστές μας και σε τέτοιες περιπτώσεις προτεραιότητα έπρεπε να έχουν οι τιμημένες οικογένειες, των παλικαριών που έδωσαν την ζωή τους για να κρατήσουν τα πάτρια εδάφη. Και ενώ όλοι αυτοί που η παρουσία τους εκεί ήταν ίσως για να εξυπηρετήσουν προσωπικά η κομματικά συμφέροντα, παραλάμβαναν το στεφάνι από το τιμητικό απόσπασμα για να το καταθέσουν, στις οικογένειες επιβλήθηκε να το κρατούν στο χέρι μέχρι που να ακουστεί το όνομα τους.  Και το χειρότερο στο τέλος η Ασπασία Χατζήκυριακου η αδελφή του αθάνατου ήρωα συμπολεμιστή Μιχάλη Κυπριανού έτρεχε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους όλης της οικογένειας χωρίς να ακουστεί καν το όνομα του αθάνατου ήρωα αδελφού της. 

Είναι κρίμα και άδικο να υποβάλλεται σε τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία μια οικογένεια που ξέρει να τιμά τους ήρωες.
Οι αθάνατοι ήρωες, οι οικογένειες των αθανάτων ηρώων και οι συμπολεμιστές των πρέπει να τιμώνται, να έχουν τον δέοντα σεβασμό και προτεραιότητα από όλους τους υπόλοιπους.

Το να είσαι η μάνα, ο πατέρας, ο αδελφός, η αδελφή, η γυναίκα, η κόρη που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα της, ο συγγενής, ο συμπολεμιστής του αθάνατου ήρωα είναι ιδιότητα που πρέπει  να έχει προτεραιότητα και να τυγχάνει του σεβασμού σε τέτοιες εκδηλώσεις χωρίς περιθώριο λάθους. Για αυτό ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη και εκφράζω την συμπαράσταση μου στην οικογένεια του αθάνατου ήρωα συμπολεμιστή Μιχάλη Κυπριανού και δίνω την υπόσχεση ότι θα κάνω ότι μπορώ για να επανορθώσω του ως ώστε να μην ξαναβρεθεί ξανά η οικογένεια σε τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία. 
Να μπει σε τάξη η διαδικασία και να αποκατασταθεί πλήρως το νόημα τέτοιων εκδηλώσεων που πρέπει μόνο να τιμούν τους αθάνατους ήρωες.